Το πρόβλημα είναι ανάμεσά μας…

11:02 PM | |

WOMAN IN DESPAIRΕίχε μαζέψει μια θάλασσα απόγνωσης μέσα της, που ξεχείλιζε στα μάτια της καθώς μου μιλούσε. Ο άντρας της άνεργος αμέτρητους μήνες, δεν έχει να παίρνει μία από το ανεργιακό. Η ίδια δουλεύει στην κυβέρνηση για 600 ευρώ. ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ! Παιδιά μεγάλα, με ανάγκες, με δικαιώματα, με όνειρα ρε γαμώ το!  Με μια ζωή που θέλουν να ζήσουν. Όπως κι η ίδια εξάλλου, κι ο άντρας της, γιατί όχι; Νέοι άνθρωποι είναι ακόμη κι αυτοί!

Εξακόσια ευρώ! Μια οικογένεια. Τι να πληρώσεις και τι να αφήσεις. Τι να αγοράσεις για τα παιδιά σου και τι όνειρα τους επιτρέψεις να κάνουν; Ένα κομμάτι χωράφι της άφησαν οι γονιοί της και πρέπει να πληρώνει από πάνω και τους φόρους! Από κείνα τα εξακόσια ευρώ! Σαν να της λένε «πούλα το όσα όσα να ησυχάσεις!»

Την ίδια ώρα που αυτό το αχαΐρευτο κράτος, το ανάλγητο, το κατασκευασμένο για τους από μέσα, τους ημέτερους, τους καπάτσους, τους έξυπνους, τους εξυπνόβλακες, τους γλύφτες και τα λαμόγια, καμώνεται τάχα ότι ενδιαφέρεται για όλους…  Άντε να μη μου φύγει καμιά πιο βαριά κουβέντα τώρα!

Κανένας δεν ασχολείται! Κανένας δεν καταλαβαίνει. Ούτε οι βολεμένοι του συστήματος, ούτε οι πολιτικοί και πολιτικάντηδες που συνθέτουν το φαιδρό αλλά και επικίνδυνο ταυτόχρονα πολιτικό μας σύστημα, ούτε κι εγώ που γράφω αυτές τις γραμμές κι ανήκω στην κατηγορία εκείνων που περνούν ακόμη καλά. Τολμώ να πω, ούτε κι οι περισσότεροι από εσάς.

Όμως το πρόβλημα είναι εδώ. Άνθρωποι δικοί μας, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί κι άγνωστοι, στερούνται. Τα παιδιά τους καίνε τα όνειρά τους στο τίποτα της ανέχειας. Κι είναι εδώ ανάμεσά μας, στη γειτονιά μας, στο σπίτι δίπλα από την ταβέρνα όπου καθόμαστε και τρώμε τον αγλέουρα. Το πρόβλημα θεριεύει σαν ανύποπτο τέρας μέσα στην άλλοτε ευημερούσα κοινωνία μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να βρεθεί μια λύση, διότι χωρίς αυτή μας βλέπω να μπαίνουμε σε πολύ μεγαλύτερα βάσανα.

Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο και επιτέλους πρέπει να το διεκδικήσουμε. Μόνο έτσι θα μας δοθεί, μόνο έτσι θα χτίσουμε μια καλύτερη Κύπρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *