ΤΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΡΙΞΕ ΑΚΥΡΟ;

7:00 PM | |

Ηγέτης είναι εκείνος που παίρνει τις σωστές αποφάσεις την ώρα που πρέπει. Ό,τι δηλαδή δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να κάνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Ωραία τα λόγια και τα «θα» του, αλλά παραμένουν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. 

Είναι γεγονός πως οι μέχρι σήμερα διορισμοί που έκανε, δεν επικύρωσαν την σοφή του κρίση. Οι άστοχες ενέργειες κάποιων συνεργατών του και η απραξία άλλων, εξέθεσαν τον κ. Χριστοδουλίδη με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αβέβαιος, αμήχανος, αναποφάσιστος. Είναι σαν να συμβουλεύεται πολλούς, για το τι πρέπει να κάνει και τον έχουν μπερδέψει.

Αυτό το τελευταίο που έγινε, με τον αρχηγό της Αστυνομίας ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να είχε κάνει ο Πρόεδρος. Αφού άδειασε τον αρχηγό, αφήνοντας να διαρρέουν πληροφορίες ότι θα τον αλλάξει, τελικά τον άφησε στο πόστο του, κάνοντας μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΗ δήλωση, ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει τίποτα και όταν υπάρξει θα το μάθετε».

Δηλαδή;  Ότι «προς το παρόν θα τον αφήσω εκεί, αλλά μόλις καταφέρω να βρω αντικαταστάτη, θα τον σύρω να πάει»! Τον ακύρωσε και τον εξευτέλισε μπροστά σε όλους τους υφιστάμενούς του και στην κοινή γνώμη και περιμένει τώρα ο Πρόεδρος να μπορέσει αυτός ο άνθρωπος να κάνει σωστά τη δουλειά του, ως αρχηγός της αστυνομίας; Πώς; Όταν όλοι ξέρουν ότι ο Πρόεδρος δεν τον θέλει και ότι στο πόστο του «είναι σημερινός και αυριανός»;

Το πρόβλημα στην αστυνομία δεν είναι ο αρχηγός της. Το πρόβλημα με αυτόν τον αρχηγό είναι ότι δεν ήταν του Χριστοδουλίδη, επομένως οι λόγοι είναι μικροπολιτικοί και άσχετοι με το δημόσιο συμφέρον. Η αποτυχία της αστυνομίας οφείλεται στους πολιτικούς, που φοβούνται τις ευθύνες και το πολιτικό κόστος, όταν η αστυνομία είναι αναγκασμένη να επιβάλει την τάξη χρησιμοποιώντας ανάλογη βία. Όπως κάνουν όλες οι αστυνομίες στον πολιτισμένο κόσμο. Χωρίς να φοβάται ο αστυνομικός ότι θα βρει τον μπελά του όταν θα  παραπονεθεί το βουτυρόπαιδο, ο γιος του ενός και του άλλου «σημαντικού παράγοντα», όταν τον δείρουν ή τον συλλάβουν στα επεισόδια.

Βεβαίως υπάρχουν και πολλά άλλα προβλήματα στην αστυνομία, εδώ στην Κύπρο του ρουσφετιού και της διαφθοράς, αλλά επειδή ο λόγος του φαγώματος του αρχηγού είναι η αποτυχία της αστυνομίας να καταστείλει σοβαρά επεισόδια, ας γυρέψει αλλού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι άλλοι πολιτικοί να βρουν τους φταίχτες. Ας ψάξουν πρώτα μέσα στον καθρέφτη τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *