Σ’ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΤΑ ΣΑΝΙΔΙΑ

6:00 PM | |

Χρόνια και χρόνια τώρα διαβάζουμε για κρατικούς αξιωματούχους με ωραιότατους μισθούς που παίρνουν μαζί και ωραιότατες συντάξεις, διαβάζουμε ότι, με βάση το «πόθεν έσχες», οι πιο πολλοί από αυτούς είναι φτωχαδάκια. Διαβάζουμε για λιμουζίνες, για παράνομη χορηγία στα κόμματα, που αρνούνται να την επιστρέψουν, τέλος πάντων μια ζωή διαβάζουμε τα ίδια πράγματα διότι η νοοτροπία σ’ αυτή τη χώρα δεν αλλάζει. Κυβέρνηση μπαίνει, κυβέρνηση βγαίνει, δεν θεραπεύονται οι τριτοκοσμικές παθογένειες.

Είμαστε λαός που έζησε σκλαβιά αιώνων κι έχει στο DNA του τον ραγιά. Όποιος βρίσκεται στην εξουσία, δικαιούται να τρώει. Είτε νόμιμα, με βασιλικούς μισθούς, έξοδα παραστάσεως, επιδόματα, συντάξεις, λιμουζίνες και ούτω καθεξής, είτε ακόμη και κλέβοντας, φτάνει να κλέβει λίγο, όχι πολύ. Εδώ μας έχουν κατακλέψει δισεκατομμύρια στα 63 περήφανα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας και ούτε εξηγήσεις ζητάμε, ούτε κι έχουμε απαίτηση. Προστατεύουμε εμείς οι ίδιοι με την ψήφο μας αυτό το σύστημα.

Μόνο να παραπονιόμαστε ξέρουμε. Στα πηγαδάκια και στα κοινωνικά δίκτυα. Μπροστά στην εξουσία, άλλοι σωπαίνουν κι άλλοι γλείφουν. Οι περισσότεροι Κύπριοι δεν έχουν καμία απαίτηση.

Ούτε αν είναι οικογενειάρχες που μένουν χωρίς λεφτά πριν από τα μέσα του μήνα και δεν έχουν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα για τα παιδιά τους κι αν πάνε στα κατεχόμενα να βάλουν καύσιμα, για να γλυτώσουν 5-10 ευρώ, τους λένε και προδότες.

Ούτε αν είναι νέοι και παίρνουν 800-900 ευρώ το μήνα για δουλειά 10-12 ώρες την ημέρα και μένουν με τους γονιούς τους, γιατί δεν μπορούν να νοικιάσουν, που δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να φτιάξουν οικογένεια, που ζητάνε ακόμη από τη μάνα και τον κύρη τους χαρτζιλίκι για να βγουν λίγο έξω κι αν αγοράσουν τσιγάρα από τα κατεχόμενα τους λένε και προδότες.

Ούτε αν είναι συνταξιούχοι και τους δίνουν μια σύνταξη πείνας και πριν το ΓΕΣΥ, όταν αγόραζαν τα φάρμακά τους από τα κατεχόμενα, που ήταν πιο φτηνά, τους λέγανε και προδότες.

Ούτε αν είναι φοιτητές που πρέπει να πληρώνουν στη Λεμεσό ή στη Λευκωσία ενοίκια Νέας Υόρκης, ενώ λεφτά δεν έχουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι γονείς τους και αν σκεφτούν να ενοικιάσουν στα κατεχόμενα τους λένε και προδότες.

Λοιπόν, ακούστε. Όταν αυτοί που μας κυβερνούν και σήμερα και πάντα, κοιμούνται στα πούπουλα δεν τους κόφτει αν εσείς κοιμάστε στα σανίδια. Ούτε ποτέ θα καταλάβουν τι περνάτε. Θα κόβουν την επιχορήγηση των καυσίμων και του ρεύματος πρόωρα, για να περισσεύουν λεφτά για παχουλούς μισθούς και συντάξεις των κρατικών αξιωματούχων, για την χορηγία των κομμάτων, που την πήραν παράνομα και δεν την επιστρέφουν, για την ΑΤΑ που αυξάνει σημαντικά το μηναίο εισόδημα κυρίως των υψηλόμισθων κυβερνητικών υπαλλήλων και δίνει ψίχουλα στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα δίνουν τέλος πάντων τα λεφτά οπουδήποτε αλλού αλλά όχι στο άδειο σας πορτοφόλι. Προδότες, ε προδότες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *