ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

10:55 AM | |

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαιώνει ότι καταγγέλθηκαν και πλήρωσαν εξώδικα εκατοντάδες πολίτες που δε φορούσαν τη μάσκα εκεί που επιβάλλεται από το διάταγμα, στους 45 βαθμούς θερμοκρασία και με την υγρασία να μη σε αφήνει να αναπνεύσεις. Χτες το βράδυ, εστιατόρια και μπαράκια πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επειδή κάποιοι πελάτες στέκονταν αντί να κάθονται, παρόλο που οι αριθμοί και οι αποστάσεις τηρούνταν πιστά.

Θέλω να θυμίσω κάτι που πάμε να το ξεχάσουμε. Οι Κύπριοι πολίτες δεν κάναμε τίποτε το διαφορετικό τις τελευταίες 2 εβδομάδες από αυτό που κάναμε και τους προηγούμενους δύο μήνες. Άλλοι τηρούμε τα μέτρα κατά γράμμα, άλλοι (κακώς) τα αγνοούν. Σας θυμίζω τον τρόμο που διέσπειραν αρμόδιοι και αναρμόδιοι στα Μ.Μ.Ε. και στα κοινωνικά δίχτυα, όταν σταμάτησε η καραντίνα, όταν άνοιξαν τα σχολεία, όταν άνοιξαν οι εκκλησίες, τα καταστήματα, τα εστιατόρια κτιλ. Θυμάστε ο τριήμερο του “Κατακλυσμού” κατσάδα που ακούσαμε διότι ήμασταν, λέει, σε παραλίες και μπαρ “κούλλουμακκα”.

Δε φαντάζομαι να ξεχάσατε ότι, μετά από όλα αυτά τα “ατοπήματα”, τα κρούσματα στην κοινότητα πήγαν στο ΜΗΔΕΝ.

Ο ιός έκανε δεύτερο γύρο εισβολής στην Κύπρο από τα σημεία εισόδου: Από τη Μαρίνα της Λεμεσού, διότι οι πλούσιοι, που έρχονται εκεί με τα πολυτελή τους σκάφη, στην πραγματικότητα δεν ελέγχονται, είναι πλούσιοι κι οι πλούσιοι δεν ελέγχονται, στην Κύπρο με τον παρά σου γα*είς και την κυρά σου. Ήρθε επίσης από τα αεροδρόμια, στα οποία γίνεται ο χαμός. Όσο και να προσπαθούν οι αρμόδιοι υπουργοί να μας πείσουν ότι όλα γίνονται κατά γράμμα, επιβάτες που έρχονται στην Κύπρο καταγγέλλουν και, προς επίρρωση, αναρτούν φωτογραφίες που δείχνουν ότι στις αφίξεις επικρατεί χάος. Φανταστείτε τις μας περιμένει με το που άρχισαν να έρχονται και οι Βρετανοί τουρίστες…

Ο ιός επανήλθε στην Κύπρο διότι η κυβέρνηση άνοιξε αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες χωρίς να έχει ταυτόχρονα λάβει τα αναγκαία μέτρα για επαρκείς ελέγχους. Αν έχουμε αναζωπύρωση του ιού, το 80% της ευθύνης θα το φέρει η κυβέρνηση, αλλά να μην έχετε καμία αμφιβολία για το τι θα συμβεί: Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι κρατικοί αξιωματούχοι θα την βγάλουν καθαρή και την κατσάδα θα την ακούσουμε πάλι εμείς, οι απλοί πολίτες που θα πληρώσουμε βεβαίως βεβαίως και τα πρόστιμα, για να ρεφάρει λίγο το κράτος. Ό,τι γίνεται πάντα δηλαδή σε τούτο τον τόπο, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *