ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

5:20 PM | |

Συγχαρητήρια στον Γενικό Εισαγγελέα, που κέρδισε την έφεση του κράτους και το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι τελικά νόμιμη η αποκοπή των μισθών και των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων (κάτι βεβαίως που καθιστά νόμιμες και τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων των ιδιωτικών υπαλλήλων). Είναι γεγονός ότι σε αυτή την υπόθεση, που είχε να κάνει με τα λεφτά που πλήρωσε ο λαός για την οικονομική κρίση του 2013, υπήρξε απόλυτα επιτυχής.

Τις υποθέσεις εναντίον εκείνων που κρίθηκαν ύποπτοι και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της κυπριακής οικονομίας, εκείνο το τεράστιο έγκλημα του οποίου τα σπασμένα τα πλήρωσε ο απλός κόσμος, ο Γενικός Εισαγγελέας ΤΙΣ ΕΧΑΣΕ ΟΛΕΣ.

Για να επιβεβαιωθεί βεβαίως ο κανόνας ότι άλλοι πηδάνε και άλλοι πληρώνουν σ’ αυτό τον τόπο. Μόνιμα και διαχρονικά κι η κατάσταση αυτή δε θα τελειώσει ποτέ. Διότι πολύ απλά η σιωπή των αμνών αυτής τη χώρας (δηλαδή η δική μας σιωπή) αποθρασύνει τους φορείς του συστήματος που έστησε το διεφθαρμένο κατεστημένο. Του συστήματος που ευνοεί τους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες, αετονύχηδες, λαμόγια και γενικά τους απατεώνες λευκού κολάρου. Αυτοί δεν πληρώνουν ποτέ. Πληρώνουμε πάντα και σε κάθε περίπτωση εμείς.

Να θυμίσω πάντως ότι στις 13 Μαρτίου 2013, πάνω “στη βράση”, που λέμε, της οικονομικής κρίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη μείωση των μισθών των δικαστών. Αποφάσισαν ότι οι δικοί τους μισθοί απαγορεύεται να μειωθούν. Μόνο οι μισθοί των άλλων είναι νόμιμο να μειώνονται.

Να θυμίσω επίσης ότι στις 15 Νοεμβρίου 2016 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι παράνομα έγιναν αποκοπές στις συντάξεις 6 ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ του δημοσίου. Αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, εκείνοι ήταν ΠΟΛΥσυνταξιούχοι, διότι διετέλεσαν κρατικοί αξιωματούχοι. Ανήκαν δηλαδή στην εκλεκτή ομάδα των συνδαιτυμόνων, οι οποίοι δεν πληρώνουν στις ζημιές.

Πληρώστε τα όλα εσείς κορόιδα και βγάλτε το σκασμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ δεν σχολιάζει την απόφαση. Υπάρχει βεβαίως η συμφωνία των συνδικαλιστικών οργανώσεων με την κυβέρνηση για μηδενισμό των αποκοπών, που έγιναν στους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, σταδιακά ως το 2023. Με άλλα λόγια η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, σε πρακτικό επίπεδο, νομιμοποιεί τις μειώσεις των μισθών των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν ούτε συμφωνία με τους εργοδότες τους για μηδενισμότων αποκοπών, ούτε γενικά στον ήλιο μοίρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *