ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΦΟΝΟΥ Ή ΤΙ ΑΛΛΟ;

11:28 AM | |

Για την υπόθεση του Θανάση η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης που ισοδυναμούσε με κουκούλωμα. Αυτός όμως ο λεκές φαίνεται ότι δεν κόφτει κανέναν από εκείνους που έπρεπε να κόφτει, εννοώ στους αρμόδιους θεσμούς.

Ο ποινικός ανακριτής σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης, Σάββας Μάτσας, είπε σήμερα, στη διάρκεια της θανατικής ανάκρισης, ότι εδώ έχουμε “μια υπόθεση που αγγίζει τα όρια της συγκάλυψης ανθρωποκτονίας ή φόνου”. Από την πλευρά της όμως η Γενική Εισαγγελία επιμένει ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο κύριος Μάτσας εξαπέλυσε ένα βααρύτατο κατηγορώ για τον ιαστροδικαστή Σταυριανό, καταγγέλλοντάς τον όχι μόνο για προχειρότητα στην διερεύνηση του θανάτου του Θανάση αλλά και για την εκνευριστική και προκλητική άρνησή του να συνεργαστεί με τους ποινικούς ανακριτές, όταν τον κάλεσαν για ανάκριση.

Βουβός θεατής μια κυπριακή κοινωνία που αντιλαμβάνεται τι γίνεται, αλλά σιωπά. Όπως έμαθε να σιωπά για αιώνες και μάλιστα κάποτε παλιά οι παππούδες μας έβγαλαν την αισχρή παροιμία “από’ν φορτώνει πό’ σω σου τάνα του να φορτώσει”. Διότι δεν έμαθαν ποτέ οι Κυπραίοι την πιο σοφή παροιμία “γιορτή δική σου, παραμονή δική μου”.

Αυτή η δουλική απέναντι σε κάθε εξουσία σιωπή του Κυπραίου, είναι ο βασικότερος λόγος που μας τα έχουν κάνει όλα σε τούτο τον τόπο. Όμως επιμένω ότι είμαστε τυχεροί, γιατί κανονικά έπρεπε να μας κάνουν πολύ περισσότερα, απλώς μας λυπήθηκαν.

Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε τι είπε σήμερα ο κύριος Μάτσας βρείτε την είδηση, είναι παντού.

Παραθέτω εδώ ένα πιο παλιό μου βίντεο, που το έφτιαξα πολύ αυθόρμητα και πολύ μέσα στα νεύρα, όταν η εισαγγελία αποφάσισε να βάλει πάλι στο ράφι την υπόθεση του Θανάση πέρσι τον Ιούνιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *