Στη χώρα του υπόδικου για κακούργημα εισαγγελέα…

11:12 PM | |

ΡΙΚΚΟΣΑπό σήμερα και επισήμως πλέον ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι υπόδικος για κακούργημα. Η σημειολογία είναι εκκωφαντική. Οι θεσμοί, καταρρακωμένοι όσο δεν πάει άλλο, βουλιάζουν στα λύματα της πλήρους ανυποληψίας.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο θεματοφύλακας της δικαιοσύνης σε τούτη τη χώρα, εκείνος που ανέλαβε καθήκοντα μέσα σε μια άνευ προηγουμένου κρίση θεσμών, αξιών και ήθους για να θεραπεύσει τη διαφθορά, κατηγορείται ο ιδιος ενώπιον κακουργιοδικείου για διαφθορά.

Τούτο που μας συμβαίνει, είναι και τούτο που μας ταιριάζει. Διότι ανεχθήκαμε χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, τη σαπίλα και την ξεφτίλα κολλημένες σαν βδέλλες πάνω στο σώμα μας. Διότι συμβιβαστήκαμε, είπαμε “έτσι είναι, έτσι λειτουργεί το σύστημα” και στο τέλος φτάσαμε στο σημείο να συνηθίσουμε το απαίσιο πρόσωπο του τέρατος που μας κατατρώει και να το κάνουμε κατοικίδιό μας. Έτσι όπως τώρα, που απαθείς κοιτάμε να γίνεται αυτό που δεν γίνεται.

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είναι, ώσπου να αποδειχτεί το αντίθετο, αθώος. Αλλά δεν μπορεί, ρε γαμώ το, είναι ανήκουστο να σύρει και να διασύρει τον κορυφαίο θεσμό που υπηρετεί στα κακουργιοδικεία. Πόσες φορές να του ζητήσουμε να παραιτηθεί; Να σεβαστεί το θεσμό που ορκίστηκε να υπηρετήσει, τη χώρα του που εκτίθεται, τους συμπολίτες του που αισθάνονται προδομένοι; Δεν ακούει. Προχωρεί κουφός στο δρόμο που θα τον θα τον εκθέτει και θα τον γελοιοποιεί, μέρα με τη μέρα, με γεωμετρική πρόοδο, κάτω από τα διψασμένα για εκδίκηση βλέμματα μιας κοινωνίας αηδιασμένης.

Αν είχε τουλάχιστον παραιτηθεί λόγω ευθιξίας, θα είχε να επικαλεστεί και κάποιων τη συμπάθεια. Τώρα, κανενός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *