ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΕΙ…

12:05 PM | | Comments 2

Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές, όλοι αυτοί οι απατεώνες που προσπαθούσαν να μας εξαπατήσουν ότι η Τουρκία δε θέλει Διχοτόμηση, θα είχαν περάσει από δίκη για εσχάτη προδοσία και θα είχαν τουφεκιστεί.

Αμέσως μετά το ναυάγιο στο Γκραν-Μοντανά, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσογλου, μίλησε για αναζήτηση λύσης έξω από τις παραμέτρους του ΟΗΕ. Για μια λύση δηλαδή άλλη και όχι στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που συζητούσαμε από το 1975 και μετά.

Είναι προφανέστατο ότι ο Τσαούσογλου δεν μπλόφαρε. Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε το ναυάγιο για να πει ότι οριστικά δεν μπορεί να βρεθεί μια τέτοια λύση. Ταυτίστηκε με το όραμα του Ραούφ Ντενκτάς για Διχοτόμηση της Κύπρου και έδωσε γραμμή στους δικούς της, στα κατεχόμενα, να προωθούν πλέον ανοιχτά τη λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, σε πλήρη ρήξη με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή δεξιά συμφωνούν πλήρως με όλους τους μεγάλους “πατριώτες” στην Ελληνοκυπριακή Κοινότητα και στην Ελλάδα στη θέση ότι η λύση Δ.Δ.Ο. δεν μπορεί να υπάρξει και ότι πρέπει να σκεφτούμε “έξω από το κουτί” του ΟΗΕ.

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στον Τσαούσογλου και τους τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους απατεώνες (που αυτοπροβάλλονται σαν πατριώτες, σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον) και κοροϊδεύουν το λαό ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη λύση από την Δ.Δ.Ο. Η διαφορά είναι ότι ο Τσαούσογλου μιλά ξεκάθαρα για λύση δύο κρατών, ενώ οι δικοί μας απατεώνες ΔΕΝ λένε ποια είναι η καλύτερη λύση και πώς θα επιτευχθεί.

Υπάρχουν βεβαίως και κάποιοι τολμηροί Έλληνες και Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, “αναλυτές” κτλ, που προβάλλουν ανοικτά και χωρίς περιστροφές τη Διχοτόμηση (λύση δύο ανεξάρτητων κρατών) ως την πιο ρεαλιστική λύση. Δεν τους ενδιαφέρει η διακόρευση τριών χιλιάδων ετών ελληνικής ιστορίας της Κερύνειας κι ολόκληρης της κατεχόμενης μας γης. Τους ενδιαφέρει μόνο να μην έχουμε μέσα στα πόδια μας τους Τουρκοκύπριους και κατ’ επέκταση (όπως θεωρούν οι ίδιοι) την Τουρκία και, προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, “παραχωρούν” τη μισή Κύπρο, με τις περιουσίες 170 χιλιάδων εκτοπισμένων, στην Τουρκία. Τέτοιοι τολμηροί είναι ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, στο βιβλίο του “Η Αιρετική Λύση” και ο ακαδημαϊκός Άγγελος Συρίγος, ο οποίος μάλιστα μίλησε μια φορά και στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όλοι αυτοί οι απατεώνες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και “αναλυτές”, που παρουσιάζονται σαν οι μεγαλύτεροι πατριώτες, “έτοιμοι να καούν στην πυρά για τα εθνικά μας δίκαια”, στην πραγματικότητα αυτή τη λύση θέλουν, την διχοτόμηση κι απλά δεν τολμούν να το πούνε, διότι θα τους πάρουν με τα γάλατα. Στην πραγματικότητα ταυτίζονται πλήρως με τους τουρκικούς στόχους και με το όραμα του “μεγάλου ηγέτη” Ραούφ Ντενκτάς.

Οι συγκεκριμένοι απατεώνες για δεκαετίες προσπαθούσαν να μας εξαπατήσουν ότι τάχα η Τουρκία ΔΕΝ θέλει διχοτόμηση, εξυπηρετώντας ουσιαστικά (για να μην πω πρακτορεύοντας) τους τουρκικούς στόχους στην Κύπρο. Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές, όλοι αυτοί θα είχαν περάσει από δίκη για εσχάτη προδοσία και θα είχαν τουφεκιστεί. Δεν θα συνέχιζαν το παραμύθι, λες και δεν τρέχει τίποτα.

Comments

  1. Μ. Σαββιδης says:

    Φιλε Κωστα…Σε προσφατη ανάρτηση μου στο φεις, αναφερα πια λύση πραγματικά θελει η Τουρκία. Και πιστευω δεν ειναι η διχοτόμηση……..

    ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ?

    Αν ήσασταν πρόεδρος της Τουρκίας, ποια λύση στο κυπριακό θα έδινε στη χώρα σου τα πλείστα πλεονεκτήματα? Η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, η διχοτόμηση, η ΔΔΟ, ή το ενιαίο κράτος?

    Προσωπική μου άποψη, είναι ΤΙΠΟΤΕ από αυτά!

    Το τι βολεύει την Τουρκία σε βάθος χρόνου είναι η παρούσα κατάσταση που σταδιακά δεν θα οδηγήσει στην διχοτόμηση όπως ελπίζουν πολλοί, αλλά σε κάτι χειρότερο, στη «Ταϊβανοποίηση» του βορρά. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτός ο όρος, είναι η τάξη πραγμάτων όπου ένας γεωγραφικός χώρος λειτουργεί πρακτικά σαν κράτος χωρίς την πλήρη νομική αναγνώριση. Αυτό θέλουν οι Τούρκοι και είναι αυτό που επιδιώκουν ανεξάρτητα το τι δηλώνουν ανοικτά. Οι λόγοι?

    1. Διότι με την Ταϊβανοποίηση θα ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, θα υπάρχουν πλήρεις εμπορικές, τουριστικές, οικονομικές, πολιτιστικές, αθλητικές, και χίλιες δυο άλλες συναλλαγές με όλες τις χώρες του κόσμου.
    2. Μπορεί να μην υπάρχουν πρεσβείες αλλά σίγουρα θα εγκατασταθούν αντιπροσωπείες με την μορφή διπλωματικών αποστολών.
    3. Την ίδια ώρα με άλυτο το κυπριακό θα έχουν απαιτήσεις από τον φυσικό πλούτο του νότου και θα προβάλλουν κάθε εμπόδιο μέχρι να πάρουν μερίδιο.
    4. Δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματα, δεν θα επιστρέψουν ίντσα εδάφους, δεν θα επιστρέψει κανένας πρόσφυγας, δεν θα φύγουν οι έποικοι.
    5. Οι ΤΚ θα είναι πολίτες της Ε.Ε. και θα απολαμβάνουν τα οποιοδήποτε ευρωπαϊκά κονδύλια. Θα μπορούν να εγκατασταθούν σε όλο το νησί.
    6. Θα μπορεί να αλωνίζει ελεύθερα στο βορρά χωρίς να μπορεί η δική μας πλευρά να έχει πλέον πολιτικά ερείσματα.
    7. Η έντονη οικονομική δραστηριότητα στο βορρά θα φέρει σε βαθος χρόνου σε δύσκολο ανταγωνισμό το νότο, στο βαθμό που δεν θα ηταν ακραιο να πει κανείς, ότι οικονομικά να εξαρτάται πλήρως από το βορρά και την Τουρκία. Μια μικρή δόση πήραμε με τις χαμηλές τιμές της βενζίνης και των φαρμάκων.
    8. Η Τουρκία θα κρατήσει ανέπαφα τα επεμβατικά δικαιώματα και αν της δώσουμε πάλι την αφορμή όπως το 74, ΔΕΝ θα επέμβει με χερσαίες δυνάμεις. Άστε τις ηλίθιες δηλώσεις του αρχιερέα και αυτών που συναγελάζονται μαζί του. Δεν είναι βλάκες οι Τούρκοι να καταλάβουν τον 21ο αιώνα ολοκληρωτικά μια χώρα της ΕΕ με ένα εχθρικό πληθυσμό και μια αιματηρή κατοχή. Θα αρκεστούν να ισοπεδώσουν με την αεροπορία και πυραυλικά συστήματα όλες τις υποδομές του νησιού στέλνοντας μας πίσω στην εποχή του χαλκού.
    9. Φυσικά το βόρειο τμήμα θα είναι «παράνομο» με την έννοια ότι δεν θα είναι μέλος του ΟΗΕ ή διεθνών οργανισμών, αλλά χέστηκε η Τουρκία. Διότι με τη Ταϊβανοποίηση θα έχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός κράτους χωρίς καμία από τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις.

    10. Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι οι δικοί μας νομίζουν ότι είναι καλύτερα να είναι «τζιήνοι ποτζιή τζιε εμείς ποδά». Κούνια που μας κούναγε όλους! Κάτι χειρότερο θα προκύψει διότι με την Ταϊβανοποίηση θα είμαστε μεν εμείς ποδά, όμως τζιήνοι θα είναι τζιε ποτζιή τζιε ποδά.

    «ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ» όπως δήλωσε κάποτε ο ……Τάσος Παπαδόπουλος!!! Παρα τα κακά του, τουλάχιστο ο άνθρωπος είχε τη διορατικότητα να δει τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας. Αλλά ως εκεί. Κερδισμένοι, εκτός από την Τουρκία, θα είναι οι συμμορίες των ΕΚ που θα εξακολουθήσουν να λυμαίνονται τον νότο εκμεταλλευόμενοι την στασιμότητα και αυτό φυσικά όχι για πάντα. Πλήρως χαμένοι της υπόθεσης θα είναι όλοι οι απλοί πολίτες, ΕΚ και ΤΚ.

    Θέλετε και το κερασάκι? Δεν αποκλείω στο απομακρυσμένο μέλλον στην απελπισία μας, να ζητήσουμε ανοικτά πλέον διχοτόμηση. Οι Τούρκοι όμως για να δεχτούν, όχι μόνο θα θέτουν όρους και δεν θα δίνουν τίποτα πίσω, αλλά θα ζητούν και …..ανταλλάγματα.
    «Εννα θέλουν τζιε πουπανοπρίτζιη» που λέει και η λαϊκή φιλοσοφία.

    1. Ναι γνωρίζω αυτή τη θεωρία, αλλά θεωρώ ότι ήταν κι αυτό μια απάτη. Η Τουρκία πάντα ήθελε τη διχοτόμηση, αυτήν τη λύση εξυπηρέτησε ο Ραούφ Ντενκτάς, σαν πιόνι της Άγκυρας, αυτήν προβάλλει πλέον απερίφραστα ο Τσαούσογλου και το τουρκοκυπριακό κατεστημένό. Αυτή τη λύση θέλει και το δικό μας κατεστημένο γι’ αυτό και μας κοροϊδεύει ότι τάχα η Τουρκία δεν θέλει διχοτόμηση. Επειδή τη θέλουν αυτοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *