Ποιος Κύπριος υπουργός “έφκαλεν νάμιν” στην Ευρώπη και σε ποιο κόμμα ανήκει…

4:35 PM | |

ΔΙΑΦΘΟΡΑΣε πρόσφατη Έκθεση για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην ΕΕ, η Κομισιόν καταγράφει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, π.χ. ότι η Ελλάδα έρχεται πρώτη και η Κύπρος δεύτερη στη διαφθορά, σύμφωνα με την άποψη των ίδιων των πολιτών τους!

Βεβαίως το εκπληκτικό με την Κύπρο δεν είναι το ότι ποσοστό 78% των Κυπρίων πιστεύουν ότι σε τούτο τον τόπο βασιλεύει η διαφθορά, αλλά το ότι ποσοστό 22% πιστεύει ότι … δεν υπάρχει διαφθορά!  Έπειτα από όλα αυτά που είδαν τα μάτια μας κι ακούσανε τα αυτιά μας τον τελευταίο χρόνο, σχεδόν 1 στους  4 Κύπριους πιστεύουν ακόμη ότι η Κύπρος είναι όντως η νήσος των αγίων …κομμάτων!

Ένα από τα άγια κόμματα της Κύπρου είναι και η ΕΔΕΚ, που δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει καθαρή, αγνή και αμόλυντη και να κατηγορεί τους άλλους για πρακτικές διαφοράς. “Η ΕΔΕΚ ουδέποτε συμμετείχε … η ΕΔΕΚ ουδέποτε έκανε… η ΕΔΕΚ ουδέποτε έφτιασε…” Ωστόσο στη σελίδα 6 του παραρτήματος της έκθεσης για την Κύπρο, η Κομισιόν σημειώνει το εξής παράδειγμα διαφθοράς:

«Κατόπιν ισχυρισμών που διατυπώθηκαν το 2009 ότι ένας υπουργός είχε παρέμβει σε διορισμούς και προαγωγές, ο Γενικός Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία κατά δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων, αλλά όχι κατά του ίδιου του υπουργού.»

Ο υπουργός που παρενέβη στους διορισμούς, αλλά αντί να λογοδοτήσει αυτός την έφαγαν τελικά οι υφιστάμενοί του – σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Κομισιόν – ήταν ο τότε υπουργός Γεωργίας κ. Μιχάλης Πολυνείκης, στέλεχος της ΕΔΕΚ…

Ωστόσο ο κύριος αυτός, όπως εξάλλου και το κόμμα που τον πρότεινε για υπουργό του κ. Χριστόφια, δεν χάνει ευκαιρία να ψέγει μετά βδελυγμίας το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Κύπρου!  Ένα δείγμα του αγώνα που διεξάγει κατά της διαφθοράς είναι και το βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ. Θα τον δείτε να μιλά σε μια συγκέντρωση υποστήριξης του κ. ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, του μεγάλου αυτού ευεργέτη, που ισχυρίζεται εδώ και χρόνια με κάθε σοβαρότητα ότι διαθέτει 600 δισεκατομμύρια για να σώσει τον Ελληνισμό από τα χρέη!

Βεβαίως ο κ. Σώρρας – με όση σοβαρότητα κι αν τον διακρίνει – δεν είχε ευτυχώς την ευκαιρία να μας κυβερνήσει και να μας σώσει. Ο οπαδός του όμως, ο κ. Πολυνείκης, ήταν ανάμεσα στους σοβαρούς εκείνους ανθρώπους που μας κυβέρνησαν και μάλιστα κατάφερε να φτάσουν τα νάμια του μέχρι και την Κομισιόν! Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι στην Κύπρο, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, έκρινε ότι ο κ. Πολυνείκης ήταν αθώος… 

Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση για την Κύπρο πατήστε ΕΔΩ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *