ΠΟΙΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ; ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Ή ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ;

12:12 PM | |

Όταν η 19χρονη Βρετανίδα κατάγγειλε ότι την βίασαν 12 νεαροί από το Ισραήλ, γράφτηκαν πολλά. Εγώ επέλεξα να μη γράψω τίποτα. Γιατί σε τόσο ευαίσθητες περιπτώσεις, αν γράφεις χωρίς να ξέρεις ακριβώς τα γεγονότα, ό,τι γράψεις είναι λάθος. Από τη μια έχεις ένα παιδί 19 χρονών που λέει ότι βιάστηκε μαζικά. Σοκ! Από την άλλη έχεις άλλα δώδεκα παιδιά, 16 ως 18 χρονών, που ξαφνικά και καθώς διασκέδαζαν τις διακοπές τους, βρέθηκαν μέσα στο κελί, για βιασμό που δεν έκαναν. Σοκ!

Το κορίτσι ομολόγησε στη συνέχεια ότι πήγε θεληματικά με κάποιους από τους νεαρούς, αλλά τους κατάγγειλε για βιασμό, επειδή την βιντεογράφησαν στη διάρκεια της πράξης. Κατάγγειλε δώδεκα αγόρια. Οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι σύντομα, γιατί είχαν άλλοθι. Μάλιστα ο ένας από αυτούς κοιμόταν με το κορίτσι του την ώρα του ισχυριζόμενου βιασμού. Η ταλαιπωρία των άλλων ωστόσο συνεχίστηκε για πολλές ημέρες.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα πως το κορίτσι ήθελε να κάνει αυτό που γούσταρε και καλά έκανε (το γράφω και το εννοώ, χωρις την παραμικρή δόση σαρκασμού). Κάποια αγόρια που γούσταραν τη φάση πήγαν μαζί της. Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα αγόρια το πήραν και λίγο στην πλάκα. Πήραν τα κινητά κι άρχισαν να βιντεογραφούν. Ασφαλώς αυτό είναι απαράδεκτο, κακοήθες κι ανεπιφύλακτα καταδικαστέο. Αλλά έχει τεράστια απόσταση από τον βιασμό. Θα μπορούσε να το πει κανείς “ψυχολογικό βιασμό”. Το δέχομαι. Στην υπόθεση αυτή ωστόσο εκείνοι που εκτέθηκαν δημόσια, ταλαιπωρήθηκαν, λοιδορήθηκαν, διαπομπεύτηκαν, φυλακίστηκαν σε κρατητήρια και στην ουσία βιάσθηκαν ψυχολογικά ήταν όσοι από τους νεαρούς κατηγορήθηκαν με τόσο βάναυσο τρόπο για κάτι που δεν έκαναν.

Αν το κορίτσι δεν έκανε καταγγελία για έναν βιασμό που δεν έγινε ποτέ, ούτε η ίδια θα είχε διαπομπεφθεί ούτε κανένας. ‘Οσον αφορά το βίντεο που υποστηρίζει ότι την τράβηξαν και τον “πασιαμά” (πλάκα) που λέει ότι έκαναν εις βάρος της, θα μπορούσε να τα καταγγείλει ακριβώς αυτά, αν και εφόσον βεβαίως συνέβησαν, χωρίς να υποβάλει δώδεκα παιδιά 16-18 χρονών σε ένα τόσο βάναυσο ψυχολογικό βιασμό. Επαναλαμβάνω και τονίζω ότι εγώ προσωπικά δεν μέμφομαι καθόλου το κορίτσι για το αν πήγε με ένα ή περισσότερα αγόρια στη διάρκεια των διακοπών της, καθόλου δεν το θεωρώ ανήθικο αν το έκανε επειδή το γούσταρε, επειδή ήθελε να ζήσει εμπειρίες. Ανήθικο ήταν που πήγε και κατάγγειλε ότι την βίασαν.

Για όσους έσπευσαν να γράψουν μύδρους εναντίον του ρατσισμού και σεξισμού της κοινωνίας, διότι κάποιοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον αρχικό ισχυρισμό του κοριτσιού, θα ήθελα να πω αυτό: Τα όσα γράψατε, λουστήτε τα. Επιτέλους αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα σωστοί, με την καλώς νοούμενη ηθική υπόσταση του κόσμου, πρέπει άντρες και γυναίκες, φτωχοί και πλούσιοι, Αφρικανοί, Ασιάτες, Ινδιάνοι και Ευρωπαίοι, αλλοδαποί και ημεδαποί, γκέι και στρέιτ, να αντιμετωπίζονται με τον ΙΔΙΟ τρόπο. Όχι η γυναίκα να αντιμετωπίζεται με περισσότερη ανοχή σε σχέση με τον άντρα, ή ο Αφρικανός σε σχέση με τον λευκό, ή ο αλλοδαπός σε σχέση με τον ημεδαπό, ή ο γκέι σε σχέση με τον στρέιτ.

Ναι, σίγουρα οι μεν υπέστησαν για αιώνες καταπίεση και διακρίσεις, σε σχέση με τους δε, αλλά βλέπω τις τελευταίες δεκαετίες το αμάξι της “πολιτικής ορθότητας” να τρέχει με τόση φόρα, που έχει προσπεράσει το άλογο της ηθικής που υποτίθεται έπρεπε να το σέρνει. Πάμε δηλαδή στο άλλο άκρο, εκεί που η “πολιτική ορθότητα” πάει να στήσει μια νέου τύπου “Ιερά Εξέταση”, που ρίχνει στην πυρά, ανθρώπους χωρίς κακές προθέσεις, ανθρώπους που είπαν κάτι και παρεξηγήθηκε, ανθρώπους που είπαν ή έγραψαν ένα αστείο, καλλιτεχνικά ή πνευματικά έργα με τη υποψία ότι αυτά εμπεριέχουν ρατσιστικές ή σεξιστικές αιχμές και ούτω καθεξής. Προσοχή, γιατί δεν πάμε καλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *