ΠΙΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

12:42 PM | |

Αν μιλούσε κινέζικα ο Αναστασιάδης θα είχε και έλεος, που λέμε στην Κύπρο. Τι στο καλό πάει χι στην επικοινωνία του και κάθε λίγο και λιγάκι αναγκάζεται να διαψεύδει τον έναν και τον άλλον; Πού τα βρίσκουν κάθε φορά αυτά που του καταλογίζουν, πώς τους κατεβαίνουν στο κεφάλι, τι ζόρι τραβά επιτέλους αυτός ο άδικος ντουνιάς και δεν αφήνει ήσυχο τον άνθρωπο;

Χτες έγινε ολόκληρος καβγάς με ανακοινώσεις εκατέρωθεν, ανάμεσα στον τέως Π.τ.Δ. και τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Αναστασιάδης του ζήτησε να κουκουλώσει υπόθεση ύποπτου ποδοσφαιρικού αγώνα. Δεν κάνω τέτοια πράγματα, είπε ο κ. Αναστασιάδης. Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Μπορεί κανείς από εσάς να πιστέψει ότι είναι τέτοιος χαρακτήρας ο κ. Αναστασιάδης, που θα σήκωνε το τηλέφωνο για να κουκουλώσει ύποπτη υπόθεση; Η οποία μάλιστα αφορά το πιο καθαρό πρωτάθλημα του κόσμου; Για ποιο λόγο;

Είναι αυτό που λέμε στην Κύπρο «εβάλαν του ούλλοι πόσταν». Θυμάστε, έγραψα γι’ αυτό το θέμα και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο τέως Π.τ.Δ. διέψευσε τον εκδότη και καναλάρχη Κώστα Χατζηκωστή, που έγραψε σε βιβλίο του ότι ο κ. Αναστασιάδης τού κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα τον στόλισε κανονικά με κοσμητικά, γαλλικά επίθετα. Δεν έκανα τέτοιο πράγμα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Οπωσδήποτε όμως θυμάστε και μια πλειάδα παλαιότερων διαψεύσεων του προέδρου:

Διέψευσε τον Μακάριο Δρουσιώτη για όλα εκείνα που έγραψε στα βιβλία του για τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν και στο Κραν-Μοντανά και για τον τρόπο γενικά που λειτουργούσε ως πρόεδρος. Δεν έκανα τέτοια πράγματα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Διέψευσε τον μακαριστό Χρυσόστομο Β’ και άλλους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τους μίλησε για λύση δύο κρατών (διχοτόμηση) στην Κύπρο. Δεν έκανα τέτοιο πράγμα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Διέψευσε οποιαδήποτε προσωπική του σχέση (που θα σήμαινε σύγκρουση συμφέροντος) με τα χρυσά διαβατήρια. Δεν έκανα τέτοια πράγματα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Διέψευσε οποιαδήποτε προσωπική του σχέση (κι αυτό σύγκρουση συμφέροντος) με τη μαρίνα Αγίας Νάπας. Δεν έκανα τέτοιο πράγμα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Διέψευσε οτιδήποτε το μεμπτό του καταλόγισαν κακεντρεχείς άνθρωποι στις σχέσεις του με Ρώσους και Σαουδάραβες μεγιστάνες. Δεν έκανα τέτοια πράγματα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Διέψευσε ότι είχε προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος άνοιξε υποκατάστημα ρωσικής τράπεζας (που μετά χρεοκόπησε) σε πύργο που έκτισε η εταιρία γαμπρού του κ. Αναστασιάδη στη Λεμεσό, με αντάλλαγμα χρυσό διαβατήριο που του παραχώρησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Δεν κάνω εγώ τέτοια πράγματα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Διέψευσε τις κακοήθειες που ακούστηκαν σχετικά με τα ταξίδια του στις Σεϋχέλλες. Δεν έκανα εγώ τέτοια πράγματα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Σε σχέση με τις επικρίσεις που ακούστηκαν το 2014, για το οικιστικό φιλέτο, που αγόρασε η σύζυγος του κ. Αναστασιάδη από την αρχιεπισκοπή, στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού, με σκανδαλωδώς ευνοϊκούς όρους, δε χρειάστηκε να κάνει διάψευση ο πρόεδρος. Την έκανε η αρχιεπισκοπή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό στο να πουλά ένα οικόπεδο φιλέτο ο αρχιεπίσκοπος στον πρόεδρο της χώρας, σε τιμή κοντά στο 60% της αξίας του και με 75 άτοκες δόσεις. Σκεφτείτε το και θα δείτε ότι ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου θα μπορούσε να το κάνει. Είναι πολύ συνηθισμένο να αγοράζεις τετραπλό οικόπεδο μέσα στο κέντρο της πόλης, με έκπτωση 40% και 75 άτοκες δόσεις.

Το κακό με τη γλωσσοφαγιά, της άδικης αυτής κενωνίας, ξεκίνησε – θυμάστε- όταν του καταλόγισαν ότι έβγαλε από την Κύπρο χρήματα στενών συγγενικών του προσώπων, τις μαύρες ημέρες του Μάρτη του 2013. Δεν έκανα τέτοιο πράγμα, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Εκεί όμως που ο Νίκος Αναστασιάδης δυσκολεύτηκε πολύ να κάνει τη διάψευση, ήταν όταν έπρεπε να διαψεύσει τον Νίκο Αναστασιάδη, που είχε δηλώσει πριν πάει στο Eurogroup του κουρέματος ότι δε θα δεχτεί ποτέ κούρεμα. Ήταν κάπως περίπλοκο εκεί το ζήτημα, δε θα μπορούσε να διαψεύσει τον εαυτό του. Γι’ αυτό και νομίζω ήταν κάπως άδικος ο εκδότης κ. Χατζηκωστής όταν έγραφε για τον κ. Αναστασιάδη τις προάλλες ότι:

«Στα 10 χρόνια διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης, κατέγραψε επίδοση να διαψεύδει τον εαυτόν του και σε πράξεις και σε λόγους. Ο καθένας παραδίδει τον εαυτόν του στην κρίση της αδέκαστης ιστορίας».

Τραβηγμένο, ε; Μα γι’ αυτό λέω ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ο πιο παρεξηγημένος πρόεδρος που είχαμε ποτέ. Είναι αυτό που λένε “πιο παρεξηγημένος πεθαίνεις”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *