Ο Τσίπρας, εμείς κι οι δισεκατομμυριούχοι…

12:01 PM | |

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΙΟΥΛΤΣΑπό όσα είπε χτες ο Μάρτιν Σουλτς (σε συνέντευξη) για τον Τσίπρα, το ρεζουμέ ήταν το εξής: Μην συγκρουστείς με την ΕΕ, βρες συμβιβαστικές λύσεις, μην ανακαλέσεις όσα έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση για περιορισμό του σπάταλου κράτους και βρες τρόπο να φορολογήσεις τους δισεκατομμυριούχους, που έβγαλαν και έκρυψαν τα λεφτά τους έξω.

Ομολογώ ότι συμφωνώ απόλυτα. Οφείλω επίσης να πω ότι για τη φορολογία του πλούτου επιμένει κι εδώ στην Κύπρο ή “τρισκατάρατη” Τρόικα, αλλά τα κόμματα και η κυβέρνηση προτιμούν να θορυβούν εν πολλοίς παραπλανώντας τον κόσμο, παρά να υποχρεώσουν τον πλούτο να πληρώσει τα νενομισμένα.

Τολμώ μάλιστα να ξαναπω ότι αυτή η δυστοκία με το νόμο για τις εκποιήσεις που δεν εφαρμόζεται, δεν είναι για χάρη του απλού κόσμου που φοβάται μη χάσει το σπίτι του (τι θα κάνει η τράπεζα το σπίτι του φτωχού;). Όλο αυτό το παιχνίδι εξυπηρετεί μόνο τους πολυεκατομμυριούχους που -όπως διαπίστωσε και η Τρόικα- έχουν λεφτά έξω κι όμως δεν εξαναγκάζονται να τα φέρουν πίσω και να πληρώσουν τα χρωστούμενά τους.

Ούτε η Ελλάδα του Τσίπρα ούτε κι εμείς εδώ θα μπορέσουμε ποτέ να σταθούμε στα πόδια μας αν συνεχίσουμε να έχουμε ένα σπάταλο κράτος, που πληρώνεται από τις πενιχρές τσέπες του απλού ανθρώπου ενώ την ίδια στιγμή το κεφάλαιο κρύβει πακτωλούς χρημάτων που έπρεπε να φορολογούνταν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *