Ο Κάρογιαν, το Σύνταγμα κι ο αππωμένος, χώρκατος, ρατσιστής…

4:00 PM | |

CYPRUS BANANA REPUBLICΣυνέβηκε σήμερα σε εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ. Φιλοξενούμενος ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Βγαίνει στο τηλέφωνο ακροατής επιθετικά και καταγγέλλει την πολιτεία ότι παρανομεί, διότι λέει επέτρεψε σε ένα Αρμένιο, τον Μάριο Κάρογιαν, να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής κατά παράβαση του Συντάγματος. 

Ο πρόεδρος των δικηγόρων καλείται να απαντήσει στην τοποθέτηση του ακροατή αλλά λέει ότι …δεν γνωρίζει το θέμα!

Εγώ που δεν είμαι ούτε πρόεδρος των δικηγόρων, ούτε σκέτος δικηγόρος απαντώ: Το άρθρο 2 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας καθορίζει ότι τα μέλη των θρησκευτικών ομάδων και μειονοτήτων που δεν ανήκαν στην Ελληνική ή Τουρκική κοινότητα έπρεπε να επιλέξουν (τότε το 1960) είτε ατομικώς είτε ομαδικώς σε ποια από τις δύο μεγάλες κοινότητες θα εντάσσονταν. Όλες οι μειονότητες εκτός από τους Αθίγγανους εντάχθηκαν στην Ελληνική Κοινότητα, συνεπώς απέκτησαν όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που το Σύνταγμα καθορίζει για τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.

Δεν θα θελήσω να αναρωτηθώ γιατί ο πρόεδρος των δικηγόρων δήλωσε άγνοια για όσα διαλαμβάνει το άρθρο 2 του ΣυντάγματοςΘα κακίσω όμως με οργή τον σύμφυτο ρατσισμό αυτού του είδους ανθρώπων που κυκλοφορούν γύρω μας κι αποτελούν γνήσια δείγματα του κουτοπόνηρου, κοινωνικά αμόρφωτου, νεόπλουτου, αππωμένου, χώρκατου Κυπραίου. Αυτού που αντιμετωπίζει με ρατσισμό όχι μόνο τον Ασιάτη και τον Αφρικανό αλλοδαπό αλλά ακόμη και τον ΚΥΠΡΙΟ Αρμένιο, Μαρωνίτη και Τουρκοκύπριο.

Αυτός ο ρατσισμός είναι απότοκο της βλακείας κάποιων Κυπραίων που νομίζουν ότι η Κύπρος είναι ο ομφαλός της γης και οι Ελληνοκύπριοι ο πιο έξυπνος και προικισμένος λαός του κόσμου. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι πρέπει να τον σέβονται τόσο στην ίδια την Κύπρο όσο και σε κάθε γωνιά της γης όπου βρίσκονται μετανάστες Κύπριοι. Εδώ στην Κύπρο οι άλλοι πρέπει να παραδέχονται κατωτερότητα έναντι των Ελληνοκυπρίων, ενώ στις χώρες που έχουμε μετανάστες εννοείται ότι πρέπει να μας θεωρούν απόλυτα ίσους πολίτες με ίσα δικαιώματα.

Αυτό το ιδιοτελές και μικρόψυχο είδος Κυπρίων μπορεί να μην αποτελεί την πλειοψηφία αυτού του λαού, αλλά ευδοκιμεί σε μεγάλη έκταση και ποσότητα πάνω σε τούτο το δύσμοιρο νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *