Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ

3:49 PM | |

Οι ΗΠΑ, αλλάζονας μια επί δεκαετίες πάγια θέση τους, αναγνώρισαν ως νόμιμους τους 600 χιλιάδες Ισραηλινούς έποικους στην Δυτική Όχθη.

Ένα από τα βασικά προσχήματα που χρησιμοποιεί η ελληνοκυπριακή διχοτομική σχολή στην Κύπρο, κάθε φορά που υπονομεύει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, με τη δηλητηριώδη της προπαγάνδα, είναι ότι το ζήτημα των εποίκων δεν πρέπει να συζητείται, διότι ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου και συνεπώς, όταν λυθεί το Κυπριακό, θα πρέπει να φύγουν όλοι ως τον τελευταίο.

Να επισημάνω ότι πρόκειται για τους ίδιους που διευκόλυναν την Τουρκία να εποικίσει το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, με τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του Κυπριακού Ζητήματος, τον ούτω καλούμενο «Μακροχρόνιο Αγώνα» της μάσας. Παραπέμποντας τη λύση του Κυπριακού στις «ελληνικές καλένδες», διευκόλυναν την Τουρκία να εδραιώσει στην Κύπρο διχοτομικά τετελεσμένα πλέον μη αναστρέψιμα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το έκαναν σκόπιμα, γι’ αυτό και αναφέρομαι σ’ αυτούς με τον όρο «διχοτομικοί».

Επισημαίνω επίσης ότι είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν αναφανδόν τη ρωσική θέση στο θέμα της Κριμαίας, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα εποικισμού. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Κριμαία είναι δική της, αφού οι κάτοικοί της είναι στην πλειοψηφία τους Ρώσοι. Ωστόσο πρόκειται για έποικους, τους οποίους μετέφερε εκεί ο Στάλιν στα μέσα του 20ου αιώνα, διώκοντας τους Τάταρους, οι οποίοι αποτελούσαν τότε την πλειοψηφία. Όταν επισημαίνεις στους Κύπριους ρωσοφιλους διχοτομιστές ότι το να υποστηρίζουν τον εποικισμό στην Κριμαία έρκεται σε αντίθεση με το επιχείρημά τους για τον εποικισμό στην Κύπρο, σου απαντούν ότι οι Τάταροι είναι μουσουλμάνοι και επιπλέον υπήρξαν και σύμμαχοι του Χίτλερ. Λες και το διεθνές δίκαιο ξεχωρίζει τους μουσουλμάνους από τους χριστιανούς ή βάζει αστερίσκους στο κατά πόσο είναι ή όχι παράνομος ο εποικισμός.

Εν κατακλείδι: το Κυπριακό δεν είναι νομικό ζήτημα και καμία πτυχή του δε θα λυθεί στα δικαστήρια. Αν η ρεαλπολιτίκ των ισχυρών της Γης αποφασίσει κάτι, ούτε οι νόμοι, ούτε η ηθική θα μπορέσουν να αναστείλουν τις αποφάσεις της. Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με πολιτικούς όρους. Απλώς στην Κύπρο κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, με την Τουρκία, την τουρκοκυπριακή δεξιά και μια μεγάλη μερίδα της ελληνοκυπριακής και ελλαδικής ηγεσίας να θέλουν διχοτόμηση και να προσπαθούν να σκοτώσουν τον χρόνο με διάφορες προφάσεις, μέχρι να πάνε τα πράγματα εκεί από μόνα τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *