Ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ

9:47 AM | |

Η κόντρα συνεχίζεται ανάμεσα στην κυβέρνηση από τη μια και τους καθηγητές και τους μαθητές της Μέσης από την άλλη, για το θέμα των τετράμηνων εξετάσεων. Είναι πάντως ενδιαφέρον το γεγονός ότι, στη διελκυστίνδα αυτή, ο πρόεδρος των γονιών (των μαθητών) τραβά το σχοινί από τη μεριά του Υπουργού Παιδείας και όχι από τη μεριά που τραβάνε τα παιδιά του.

Δε θα πάρω θέση στο θέμα της «αξιολόγησης του μαθητή», δεν το έχω μελετήσει και δεν έχω άποψη. Εκείνο που έχω πάντως παρατηρήσει είναι πως ο συγκεκριμένος υπουργός δεν είπε ποτέ κάτι με το οποίο να έχει διαφωνήσει ο πρόεδρος των γονιών. Ή κι αν έχει διαφωνήσει ο κ. Νικηφόρου, δεν τον έχουμε ποτέ ακούσει να το λέει. Διατηρεί μια εκπληκτική συναντίληψη με τον υπουργό σε όλα τα θέματα της Παιδείας και εκφράζεται για το πρόσωπο του με μια συγκλονιστική αφοσίωση. Αντίθετα, με τους δασκάλους των παιδιών του εμφανίζεται σχεδόν μονίμως επιθετικός, όταν αυτοί τολμούν να αμφισβητήσουν την αυθεντία του κ. Χαμπιαούρη.

Θυμάστε την κόντρα του περσινού καλοκαιριού, όταν ξαφνικά ο Υπουργός Παιδείας του κ. Αναστασιάδη ανέσυρε μια δέσμη «μεταρρυθμιστικών» μέτρων και κατέβασε στους δρόμους μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε μια πορεία προς το προεδρικό που είχαμε χρόνια να δούμε. Θυμάστε πως, την ώρα που κατέρρεε ο Συνεργατισμός, αντί να ασχολούμαστε με την τεράστια εκείνη αποτυχία της κυβέρνησης, που μας στοίχισε 7 δισεκατομμύρια ζημιά, ασχολιόμασταν με τον μεταρρυθμιστικό οίστρο του κ. Χαμπιαούρη και την κόντρα του με τους εκπαιδευτικούς. Θυμάστε επίσης ότι ο  πρόεδρος των γονιών ήταν και πάλι με το μέρος του υπουργού…

Δεν ξέρω τι θα γίνει με την «αξιολόγηση του μαθητή», όταν το θέμα θα έχει φύγει από τους προβολείς της επικαιρότητας. Μπορώ όμως να σας πω τι αντιστοίχως έγινε όταν η περσινή κόντρα παρεπέμφθηκε για επίλυση στην Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.  Εκεί λοιπόν η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ, οι εκπαιδευτικοί πήραν πίσω όσα απειλούσε να τους κόψει ο κ. Χαμπιαούρης κι έφυγαν ευχαριστημένοι.

Φαντάζομαι πως ευχαριστημένος πρέπει να έμεινε κι ο κ. Νικηφόρου, παρόλο που δεν έγινε τελικά τίποτα από όλα εκείνα που υποστήριζε, όταν έπαιρνε το μέρος του υπουργού. Από τη στιγμή που υπουργός τα δέχτηκε, τα δέχτηκε και ο κ. Νικηφόρου. Όπως βεβαίως – για να είμαστε δίκαιοι δηλαδή- τα δέχτηκαν σιωπηρά και αδιαμαρτύρητα και όλοι όσοι τότε τσακώνονταν μ’ εμένα στο Facebook όταν υποστήριζα τις θέσεις των εκπαιδευτικών. Όλοι εκείνοι που ήταν σφόδρα εναντίον των εκπαιδευτικών και κατακεραύνωναν εμάς που γράφαμε ότι, επί της ουσίας των μέτρων του υπουργού, υπήρχε θέμα αρχής αλλά και θέμα άστοχης διαχείρισης του θέματος εκ μέρους του, όταν στο τέλος οι εκπαιδευτικοί τα πήραν όλα πίσω, έμειναν κι αυτοί ευχαριστημένοι, στη μακαρία αυτή γη της μπανάνας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *