Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΟΥΝΩΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ;

2:11 PM | |

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2012 έγινε ένα φοβερό δυστύχημα στη Λεμεσό και 5 μέρες αργότερα ένα 17χρονο αγόρι, που τραυματίστηκε κρίσιμα, υπέκυψε.

Σύμφωνα με μαρτυρία άλλου οδηγού, που ενεπλάκη στο δυστύχημα, ένα «μεθυσμένο» ανοικτόχρωμο, κάμπριο αυτοκίνητο, Audi A3 ή Α4, μπήκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου για να προσπεράσει δυο μοτοποδήλατα κι έκανε τον οδηγό του αυτοκινήτου που ερχόταν από απέναντι, να μπει κι αυτός στην αντίθετη πλευρά και να πέσει πάνω στα δύο παιδιά που οδηγούσαν τα μοτοποδήλατα. Είπε ότι το αυτοκίνητο που έκανε τη “μεθυσμένη” στραβοτιμονιά οδηγούσε μια νεαρή γυναίκα.

Σε δήλωσή του τότε ο αξιωματικός δυστυχημάτων Αιμίλιος Καφφάς είπε ότι: “Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί ορισμένα οχήματα τέτοιου τύπου και καταβάλλονται προσπάθειες για ανεύρεση άλλων τέτοιων οχημάτων για έλεγχο και εξακρίβωση των στοιχείων του οδηγού που βρισκόταν στη σκηνή κατά το δεδομένο χρόνο”.

Δέκα χρόνια μετά, δεν βρήκαν ακόμη άκρη. Όμως εδώ και δύο μέρες κυκλοφορεί μια απαίσια, ανατριχιαστική φήμη ότι η αστυνομία συγκάλυψε, λέει, εκείνο το δυστύχημα για να εξυπηρετήσει «πολιτικούς λόγους», με αιχμές δηλαδή ότι κάποιο σημαντικό πολιτικό πρόσωπο παρέμβηκε για να κουκουλωθεί η υπόθεση.

Επειδή πρόκειται για άκρως σοβαρό ζήτημα, κάποιοι ρομαντικοί, αν όχι και αφελείς, απαιτούμε πειστικές εξηγήσεις. Μας χαρακτηρίζω ρομαντικούς και αφελείς, γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο ευδοκιμούν τα «κόνναρα» και πόσο εύκολα τρώγονται σε τούτο τον τόπο του «κρύψε να περάσουμεν».

Όμως ο εκπρόσωπος της αστυνομίας έδωσε χτες κάποιες εξηγήσεις που όντως μυρίζουν “κόνναρα”. Όταν τον ρώτησαν γιατί η ανακοίνωση, που είχε εκδώσει τότε η αστυνομία για το δυστύχημα, εξαφανίστηκε από τη διαδικτυακή της σελίδα, απάντησε ότι αυτή η ανακοίνωση είναι εκεί αλλά … δεν φαίνεται διότι αναβαθμίστηκε η σελίδα.

Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν βρέθηκε το ανοικτόχρωμο, κάμπριο και η οδηγός του, απάντησε ότι τελικά δεν ήταν η μάρκα που τους είπαν οι σοκαρισμένοι μάρτυρες. Δηλαδή οι μάρτυρες έπρεπε να πουν στην αστυνομία ακριβώς τη μάρκα, το μοντέλο, την χρονολογία κατασκευής και φυσικά τον αριθμό του σασί, αλλιώς η αστυνομία πού να βρει στην αχανή Λεμεσό το ανοικτόχρωμο, κάμπριο αυτοκίνητο;

Πέρα όμως από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν έπρεπε να ρωτηθεί κι ο αστυνόμος Μιχάλης Κατσουνωτός, που ήταν τότε υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού; Ιδιαίτερα τώρα, που ο Γενικός Εισαγγελέας για (άγνωστους) λόγους δημοσίου συμφέροντος, τον απάλλαξε δύο φορές από τον κόπο να βρεθεί κατηγορούμενος ή εναγόμενος στο δικαστήριο, για την υπόθεση Αριστοτέλους, δεν νιώθει καλύτερα και λιγότερο αγχωμένος;

Δεν θα έπρεπε λοιπόν να μας εξηγήσει γιατί απέτυχε τότε να βρει το αυτοκίνητο και την οδηγό που προκάλεσε το θάνατο ενός 17χρονου παιδιού; Ήταν τόσο δύσκολο να εντοπιστούν όλα τα ανοικτόχρωμα, κάμπριο στη Λεμεσό και να γίνει μια πιο ενδελεχής εξέταση, με τη βοήθεια των μαρτύρων; Είναι δυνατόν τώρα να ακούγονται φήμες ότι παρέμβηκε πολιτικό πρόσωπο για να κουκουλώσει η αστυνομία την υπόθεση, όταν αρμόδιος τότε αξιωματικός ήταν ο ίδιος;

Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν ο αξιωματικός να θυμηθεί τι έγινε τότε και να μας πει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *