ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ

5:52 PM | |

Όταν πήγα στο γυμνάσιο, τέλη της δεκαετίας του 1970, οι συνομίληκοι μου θα το θυμάστε, ήταν της μόδας τα μακριά, φουντωτά μαλλιά. Είχαμε και τότε συζητήσεις με τους καθηγητές μας, αν έπρεπε το μαλλί να είναι δυο πόντους πιο κοντό ή διαφορετικά χτενισμένο κτλ κτλ.

Πέρασε σχεδόν μισός αιώνας από τότε. Περάσαμε από τον 20ό αιώνα στον 21ο, αλλάξαμε χιλιετία κι όμως ακόμη συζητάμε για τρίχες κι ακούω ότι ένας διευθυντής έδιωξε από το σχολείο 60 μαθητές την πρώτη μέρα, για το μαλλί τους.

Τι να γράψω τώρα; Να εξηγήσω ότι μια χαρά άνθρωποι στην κοινωνία γίναμε κι εμείς που είχαμε δυο πόντους πιο μακρύ μαλλί τότε; Κι ότι οι καθηγητές μας άδικα ανησυχούσαν και χωρίς λόγο μουρμουρούσαν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Επειδή μου γράφουν κάποιοι ότι είναι θέμα πειθαρχίας, απαντώ: δεν είναι καθόλου θέμα πειθαρχίας. Είναι θέμα ετσιθελισμού, εξαναγκασμού και κατάχρησης εξουσίας, από έναν κρατικό λειτουργό, ο οποίος ερμηνεύει τους κανονισμούς με έναν παρωχημένο και ιδιόρρυθμο τρόπο σκέψης. Είναι ο ίδιος διευθυντής που στέρησε το απολυτήριο από 4 μαθητές πέρσι, επειδή δεν του άρεσαν τα μαλλιά τους. Κάτι ανάλογο έκανε και τώρα με άλλους 60 μαθητές.

Είναι ο μοναδικός διευθυντής σχολείου σε όλη την Κύπρο που συμπεριφέρεται με αυτό τον περίεργο τρόπο και το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να είχε λάβει τα μέτρα του από την προηγούμενη φορά. Οι πολίτες (και οι μαθητές) οφείλουμε σεβόμαστε και να πειθαρχούμε στη λογική, στην ηθική, στα δικαιώματα των άλλων και βεβαίως στους νόμους. Όχι όμως και στον ετσιθελισμό και στις παραξενιές κάποιου, ο οποιος καταχράται την εξουσία που του δόθηκε.

H ανάρτηση στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *