ΟΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΘΕΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΔΙΑΒΟΛΟ

4:13 PM | |

Όπου πωλείται Θεός, δεν υπάρχει Θεός. Υπάρχει το αντίθετό του. Το είπε άλλωστε κι ο Ιησούς Χριστός, σύμφωνα με το ευαγγέλιο του Ματθαίου. «Οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ». Δεν γίνεται να υπηρετείς και τον Θεό και το χρήμα. Τον Θεό τον υπηρετείς όταν προσπαθείς να καθαρίσεις την ψυχή σου από τις ανθρώπινες κακίες και να την εξαγνίσεις με αγάπη. Όταν το μυαλό σου είναι στο χρήμα είναι σαν να υπηρετείς  τον διάβολο.

Πολύ περισσότερο αν είσαι ιερωμένος και πουλάς με χρηματικό αντάλλαγμα τον Θεό! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλασφημία. Όταν ένας ιερωμένος πουλάει Θεό, δεν έχει το Θεό του. Προσέξτε λοιπόν όσοι νιώθετε την ανάγκη να αναζητήσετε τον Θεό σε εκκλησιές, μοναστήρια κι άλλους ιερούς χώρους. Όπου ακούτε για θαύματα και θεραπείες ανθρώπων, για εικόνες που δακρύζουν, για μύρα που αναβλύζουν και αγιασμένα νερά, για ιερά αντικείμενα κι άλλα τέτοια ειδωλολατρικά κατάλοιπα αρχέγονων θρησκειών να είστε ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ με αυτούς που άλλοτε τους λέγανε μάγους και μάντεις και που σήμερα παριστάνουν τους θαυματοποιούς και τους μετά Χριστόν προφήτες.

Ναι, πιστεύω ότι υπάρχουν άγιοι άνθρωποι, που έχουν δουλέψει πολύ μέσα τους για να καθαρίσουν την καρδιά και την ψυχή τους κι είναι σε θέση να σε συμβουλέψουν και να σου απαλύνουν με τα λόγια και την επίδρασή τους τη θλίψη που κουβαλάς μέσα σου, ακόμη και σωματικούς πόνους σε βοηθούν να θεραπεύσεις γιατί σε βοηθούν να ενεργοποιήσεις με το μυαλό σου την πίστη και την θέλησή σου, προκειμένου να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη. Τη δύναμη της θέλησης την παραδέχεται άλλωστε και η επιστήμη της ιατρικής.

Αυτοί όμως, οι πραγματικά άγιοι άνθρωποι, δεν διαφημίζουν τους εαυτούς τους μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν ντελαλίζουν ότι «εμείς εδώ θεραπεύουμε αρρώστους, εξορκίζουμε δαιμονισμένους, κάνουμε μεγάλα θαύματα, γιατί ξαφνικά ο Θεός διάλεξε ΕΜΑΣ για να τα κάνουμε». Και να ακούμε μετά – ψέματα, αλήθεια, δεν ξέρω- ότι το μόνο πραγματικό θαύμα που έγινε εκεί ήταν μια μεγάλη περιουσία που συγκεντρώθηκε επ’ ωφελεία συγκεκριμένων ανθρώπων και ούτε καν για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.  

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για όλα εκείνα που γράφτηκαν για τη μονή του Οσίου Αβακούμ. Δεν πρόκειται να κάνω αυτό το κουτσομπολιό. Όπως είπα και στο χτεσινό μου βίντεο, το τεκμήριο της αθωότητας είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο καθένας είναι αθώος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο στο δικαστήριο. Διότι εννοείται πως η υπόθεση πρέπει να πάει στο δικαστήριο. Μην τολμήσουν να την κουκουλώσουν και αυτήν, όπως έκαναν με τόσες άλλες. Το λέω και το τονίζω, διότι όπως φαίνεται ΠΟΛΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ και σιωπούσαν αν όχι και ΣΥΝΕΡΓΟΥΣΑΝ. Υπάρχουν μαρτυρίες λογικών ανθρώπων οι οποίοι κατάγγειλαν συγκεκριμένα πράγματα στον οικείο Μητροπολίτη, εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έκανε τίποτα. Θα πρέπει και αυτού οι πράξεις και παραλείψεις να ερευνηθούν τόσο από την Εκκλησία όσο και από την αστυνομία.

Η οποία αστυνομία επίσης αδράνησε και μάλιστα όταν δέχτηκε καταγγελίες από πολίτες για το τι συμβαίνει στο μοναστήρι, ούτε λίγο ούτε πολύ κάποιοι αστυνομικοί έκαναν και παρατήρηση στους πολίτες ότι είναι άθεοι ή αλλόθρησκοι. Λες και ήταν αστυνομικοί θρησκευτικής αστυνομίας τύπου Ιράν. Επίσης είναι πολύ γνωστό ότι πηγαίναν στο μοναστήρι για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους πολιτικά πρόσωπα και κρατικές υπηρεσίες. Όπως βεβαίως και δεκάδες χιλιάδες πιστοί, πολλοί από τους οποίους πίστεψαν πραγματικά ότι το μοναστήρι κι οι μοναχοί του ήταν οι εκλεκτοί του Θεού, οι οποίοι ξεπέρασαν σε θαύματα ακόμη και τον Ιησού Χριστό.

Σας είπα πολλές φορές πως για όλα όσα παθαίνουμε φταίμε πρώτοι εμείς οι ίδιοι. Ελπίζω κάποιοι να προβληματιστείτε και να σταματήσετε να γίνεστε θύματα και τελικά συνεργοί θεομπαιχτών, που δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων, πουλώντας τους τελικά τον διάβολο αντί τον Θεό που αναζητούσαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *