Οι εκποιήσεις, οι μεγαλοφειλέτες και τα αμετανόητα κόμματα…

4:28 PM | |

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣΘα το ξαναπώ “το ήμαρτον” μου: Σε πολλά πράγματα πιστεύω πιο πολύ την Τρόικα παρά τα κόμματα, που κατάστρεψαν την Κύπρο. Διότι έχω συλλάβει πολλές φορές τα κόμματα να παραποιούν ή να κολοκυνθίζουν σοβαρότατες θέσεις της Τρόικας, μέσα στον ακατάσχετο λαϊκισμό τους. 

Φοβάμαι λοιπόν πως όλη αυτή η ιστορία με τις εκποιήσεις θα αφήσει στο τέλος παράθυρα για να ξεφύγουν οι μεγαλοκαρχαρίες που έβγαλαν τα πολλά τους λεφτά έξω και τώρα αρνούνται να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Αυτοί που δανείζονταν αμύθυτα ποσά, που ήταν αδύνατον να τα αποπληρώσουν (ακόμα και στις καλές εποχές) κι όμως οι τράπεζες τούς τα δάνειζαν, μετά από κομματικές παρεμβάσεις. Στη συνέχεια μάλιστα τους χάριζαν από αυτά τα δανεικά μερικές δεκάδες εκατομμύρια (!!!) έπειτα και πάλι από κομματικές παρεμβάσεις… Αυτές τις γαμη**νες κομματικές παρεμβάσεις που διέλυσαν τα πάντα σε τούτο τον τόπο αλλά συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, μέσα στην καταστροφή, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, χωρίς ίχνος ντροπής.

Η Τρόικα επιμένει πως αυτοί ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Τα κόμματα έχουν υποκριτικά κολλήσει εδώ και εβδομάδες πάνω στο ότι πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και οι μικρές επιχειρήσεις και ελάχιστα ασχολούνται με τους μεγαλοφειλέτες.

Θα εξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή το νόμο που θα ψηφίσει τελικά η Βουλή. Αν καταφέρουν τα κόμματα να προσφέρουν στους μεγαλοφειλέτες παράθυρα για να την σκαπουλάρουν, θα έχουν διαπράξει άλλο ένα έγκλημα εις βάρος του πολύπαθου (από τα εγκληματικά λάθη τους) πολίτη. Διότι αν δεν πληρώσουν οι μεγάλοι, ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ δεν θα γλυτώσουν τα σπίτια τους οι μικροί δανειολήπτες. Μην σας πω ότι μάλλον θα χρειαστεί να πουλήσουμε κι εμείς τα σπίτια μας, που δεν χρωστάμε, για να τα βγάλουμε πέρα μετά από την επόμενη εισβολή στις τσέπες μας και το νέο κούρεμα που οπωσδήποτε θα γίνει εξ αιτίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα οδηγήσουν τις τράπεζες σε νέα αναδιάρθρωση πολλών δισεκατομμυρίων, έπειτα από απαίτηση της Τρόικας…

Με άλλα λόγια είμαστε και πάλι μπροστά στον κίνδυνο ενός νέου ηρωικού όχι της Βουλής, που θα εξυπηρετήσει λίγους κεφαλαιοκράτες και θα διαλύσει κάθε ελπίδα να δει αυτός ο κόσμος μια άσπρη μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *