ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

12:11 PM | | Comment 1
Κάποτε οι ανεξάρτητοι θεσμοί διατηρούσαν μιαν επίφαση σοβαρότητας στην Μπανανία που ζούμε. Αποτελούσαν, φαινομενικά τουλάχιστον, ένα αντίβαρο στο θέατρο σκιών που ονομάζεται πολιτικό σύστημα. Τελικά το πολιτικό σύστημα, με τις επιλογές του στην επάνδρωση αυτών των θεσμών, κατάφερε να τους γελοιοποιήσει και αυτούς.
 
Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ξεκίνησε δυναμικά μονομαχώντας με το διεφθαρμένο σύστημα σαν νέος Σπάρτακος αλλά κατέληξε να μονομαχεί με τους ανεμόμυλους, σαν νέος Δον Κιχώτης. Έχει χάσει και το μέτρο και τον μπούσουλα. Ξεκατινιάζεται μέσα στα κοινωνικά δίχτυα με τους πολίτες, που πληρώνουν κάθε μήνα τον παχυλό μισθό του, διαγράφει τα σχόλιά τους από τις αναρτήσεις του και τους μπλοκάρει, επιδίδεται δηλαδή σε μια σχεδόν καθημερινή παράσταση τύπου επιθεώρηση Παπαδημήτρη (για όσους θυμούνται το παλιό καλό μουσικό θέατρο), με νουμεράκια που αφορμούνται από την επικαιρότητα.
 
Το σχόλιό του (στη φωτογραφία) είναι επιεικώς απαράδεκτο. Έχει το δικαίωμα να νομίζει ό,τι θέλει, αλλά όταν μιλά ως Γενικός Ελεγκτής, οφείλει να σέβεται το θεσμό που υπηρετεί. Ζούμε σε μια εποχή που το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο έχει καταφάει τα πάντα και χώνει το μακρύ του χέρι όλο και πιο βαθιά στις τσέπες των εργαζομένων για να κλέψει κι άλλα. Τα μόνα οργανωμένα σύνολα που μπορούν να ανακόψουν (όσο μπορούν) αυτή τη θρασύτατη ληστεία είναι οι συντεχνίες των εργαζομένων.
 
Σίγουρα υπάρχουν εργαζόμενοι στο δημόσιο που απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθοδοσίας. Κοινωνικός στόχος όλων όμως θα έπρεπε να ήταν η ανάλογη βελτίωση των όρων εργοδότησης και στον ιδιωτικό τομέα ώστε όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να εργάζονται σε αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες. Όχι το να υποβαθμιστούν τελικά όλοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι σε ένα εργασιακό μεσαίωνα.
 
Δουλειά των συντεχνιών είναι να προσπαθούν διαρκώς για το καλό των μελών τους, διασφαλίζοντάς τους ολοένα και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ουδέν το μεμπτόν υπάρχει σ’ αυτό, απεναντίας έτσι οφείλουν να λειτουργούν. Προφανώς όμως το σύστημα δεν θέλει τις συντεχνίες. Θέλει να στύψει τον εργαζόμενο σαν λεμονόκουπα, για να του βγάλει και την τελευταία σταγόνα ζουμί που του απέμεινε.
 
Αν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θέλει να συνδράμει το σύστημα στην προφανέστατη προσπάθειά του να κατασυκοφαντήσει και να αδρανοποιήσει τις συντεχνίες, είναι δικό του προσωπικό θέμα. Δε δικαιούται όμως να αναμειγνύει στις προσωπικές του επιλογές τον σοβαρότατο θεσμό που του ανέθεσε η πολιτεία να υπηρετήσει κι είναι αδιανόητο να τον ξεκατινιάζει και να υποβαθμίζει το κύρος του, γράφοντας με αυτό τον ακραίο τρόπο τις προσωπικές του απόψεις στα κοινωνικά δίκτυα, όντας Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.
 

Comments

  1. Μάριος Κυριακίδης says:

    Συγχαρητήρια για το άρθρο σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *