“ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΝΤΟ ΤΟΥ”*

11:53 AM | |

Η αρχή είναι ο ήμισυ του παντός και η αρχή της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη είναι η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ασφαλώς πρέπει να ακούσει και να λάβει υπόψη τη γνώμη των κομμάτων που τον στήριξαν, αλλά δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα να ικανοποιήσει καπρίτσια και τερτίπια πολιτικών αρχηγών και αρχηγίσκων. Δεν είναι αυτοί και οι αυλές τους που τον εξέλεξαν, αλλά το 52% των ψηφοφόρων, από όλους τους κομματικούς χώρους και πέρα από αυτούς.

Η πρόθεση του νέου πρόεδρου να διορίσει στα πόστα των υπουργών και υφυπουργών τεχνοκράτες με πολιτική αντίληψη, είναι ορθή και πρέπει γι’ αυτή τη δουλειά να διαλέξει τους, κατά τη κρίση του, καλύτερους. Να σχηματίσει, αν είναι δυνατόν, το ιδανικότερο υπουργικό συμβούλιο.

Η ορθότητα της κρίσης του θα κριθεί από τον χρόνο, με βάση τις επιδόσεις των νέων υπουργών και υφυπουργών, ανεξαρτήτως της κριτικής που θα δεχτεί, ούτως ή άλλως, την ώρα που θα ανακοινώσει τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το τι κριτική θα του ασκήσουν τώρα, φίλοι και «εχθροί», δεν έχει παρά ελάχιστη σημασία. Ουσιαστική σημασία έχει αυτοί που θα διαλέξει να είναι άξιοι, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους κι ο τόπος να ωφεληθεί.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα δικαιώσει τις επιλογές του κ. Χριστοδουλίδη και όχι το τωρινό χειροκρότημα του κ. Παπαδόπουλου ή του κ. Σιζόπουλου ή των άλλων της συμμαχίας.  Αν υποκύψει στις πιέσεις τους και διολισθήσει στο παιχνίδι της νομής της εξουσίας, με διορισμούς όχι αξιοκρατίας αλλά σκοπιμότητας, έχασε. Έχασε κι αυτός, έχασε και η Κύπρος.

Εμείς οι πολίτες κι ιδιαίτερα όσοι του ασκήσαμε σκληρή κριτική, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα είμαστε σε εγρήγορση και θα τον παρακολουθούμε. Εγώ προσωπικά (ως ένας απλός πολίτης) σβήνω τα πάντα και ξεκινώ με λευκό χαρτί, στο οποίο υπάρχει η επικεφαλίδα «Διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη». Η πρώτη κρίσιμη πολιτική του πράξη πρέπει να είναι και να φαίνεται εντελώς ανεπηρέαστη από σκοπιμότητες και ωφέλιμη για την Κύπρο.

* “Στέκουμαι στον πούντον μου” είναι παλιά κυπριακή έκφραση που σημαίνει “στέκομαι στο ύψος μου” ή, καλύτερα, “στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *