Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε τούτο τον τόπο…

10:59 PM | |

ÊÕÐÑÏÓ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÊÕÐÑÉÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÄÇÌÇÔÑÇ ×ÑÉÓÔÏÖÉÁ ÓÔÇÍ ÐËÁÔÖÏÑÌÁ "ÏÌÇÑÏÓ" (EUROKINISSI // ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐËÇÑÏÖÏÑÉÙÍ ÊÕÐÑÏÕ / ×ÑÉÓÔÏÓ ÁÂÑÁÁÌÉÄÇÓ)Εδώ και πολλούς μήνες γράφω ότι οι σχεδιασμοί των μεγάλων δυνάμεων για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Ισραήλ και της Κύπρου, προνοούν συνεργασία ΟΛΩΝ των χωρών της περιοχής. Είναι κοντά στο νου δηλαδή, δεν έπρεπε καν να το συζητάμε. Διότι μόνο υπό συνθήκες σταθερότητας και ειρήνης μπορεί να γίνει απρόσκοπτα αυτή η δουλειά.

Πολύ σωστά επιμένουμε ότι μόνο με λύση του Κυπριακού θα μπορέσουν οι Τουρκοκύπριοι να επωφεληθούν από το φυσικό αέριο του νησιού. Όμως θα πρέπει να πείσουμε όχι μόνο τους ξένους αλλά και τους εαυτούς μας (κυρίως αυτούς) ότι επιτέλους είμαστε έτοιμοι. Όχι για την οποιαδήποτε λύση, όπως ανόητα λένε πάντα εκείνοι που δεν θέλουν λύση, αλλά για μια διευθέτηση που θα ανταποκρίνεται στη λογική και στο δίκαιο. Μια λύση από την οποία πραγματικά θα ωφεληθεί όλος ο λαός αυτής της χώρας, χωρίς νικητές και ηττημένους.

Ναι, οι συγκυρίες μας ευνοούν όσο ποτέ άλλοτε. Οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε. Άμεσα και έγκαιρα. Διότι αν τα κάνουμε κι αυτή τη φορά μαντάρα, δυστυχώς δεν θα έχουμε μέλλον σ’ αυτό τον τόπο. Αντίθετα, αν διαχειριστούμε σωστά τις εξελίξεις, αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει ένας παράδεισος για τις μελλοντικές γενεές. Αυτό το όραμα μπορούμε και πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *