Λιλλήκας, ΕΛΑΜ και Facebook στο Εθνικό Συμβούλιο…

3:40 PM | |

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΟ κ. Λιλλήκας πήρε στις ευρωεκλογές 11,538 σταυρούς προτίμησης, από τους 606,916 ψηφοφόρους ή, αν προτιμάτε, από τους 266,891 που ψήφισαν τελικά. Έλαβε δηλαδή ο κ. Λιλλήκας προσωπικά το 1.9% των ψήφων στο σύνολο των ψηφοφόρων ή το 4,3% των ψήφων όσων πήγαν να ψηφίσουν. 

Αυτοί οι 11,538 που ένιωσαν την ανάγκη να στηρίξουν την υποψηφιότητα του αρχηγού της Συμμαχίας Πολιτών, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, προφανώς συμμερίζονται τις ανησυχίες και την αγωνία του για την τύχη της Κύπρου, ενόψει καταστροφικών εξελίξεων στο Κυπριακό.

Ωστόσο αυτοί οι 11,538 συμπολίτες μας σίγουρα θα αισθανθούν αρκετή ανακούφιση αν ο κ. Λιλλήκας κληθεί επιτέλους στο Εθνικό Συμβούλιο για να εκφράζει τις θέσεις του, ως ίσος προς ίσον, με αρχηγούς κομμάτων που έλαβαν σχεδόν εξαπλάσιες ψήφους από εκείνες που πήρε η Συμμαχία.

Συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο διεκδικεί επίσης και το ΕΛΑΜ, του οποίου οι απόψεις βρίσκονται πολύ κοντά στις απόψεις του κ. Λιλλήκα. Ανησυχούν κι αυτοί (όπως και ο κ. Λιλλήκας) ότι θα επιβληθεί στην Κύπρο η καταστροφική λύση που αναζητούμε (όπως λένε οι συμφωνίες που υπογράψαμε) εδώ και 40 χρόνια: η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδια. Οι 6,957 ψήφοι που πήρε το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, του δίνουν το δικαίωμα να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο αν και δεν είμαι ακόμη βέβαιος αν θα το εκπροσωπεί ο Μιχαλάκης Μιχαήλ με τις 1847 ψήφους του, ή ο Γεάδης Γεάδη με τις 1673.

Η συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο προσώπων που λαμβάνουν μερικές εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες ψήφους, αποδεικνύει περίτρανα σε όλη την ανθρωπότητα πόσο καλά και υπεύθυνα λειτουργεί η δημοκρατία στην Κύπρο. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και προς την κατεύθυνση αυτή υποβάλλω επίσημα την εξής ρηξικέλευθη εισήγηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Αφού θα διευθυνθεί που θα διευρυνθεί το Εθνικό Συμβούλιο, να περιλάβει και όσους έχουν μέσα στο Facebook δύο γεμάτα προφίλ, δηλαδή 10,000 friends ή σελίδα με τουλάχιστον 10,000 likes! Θα μου πείτε βέβαια γιατί οι του Facebook να τύχουν δυσμενούς διάκρισης; Γιατί πρέπει να κανείς να έχει 10 χιλιάδες friends αφού ο Μιχαλάκης και ο Γεάδης έχουν κάτω από 1900;

Μα διότι 1900 friends έχουν πολλοί μέσα στο Facebook και σε κάθε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα γίνεται συνωστισμός…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *