Κυριακή τελειώνει το έργο…

9:00 AM | |

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΓΙΟΥΝΓΚΕΡΥπάρχει ήδη συμφωνία στο παρασκήνιο, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, για το τρίτο ελληνικό Μνημόνιο και βασικά πρόκειται για την τελευταία πρόταση που έδωσε στη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα ο κ. Γιούνγκερ; 

Αυτό λένε πηγές από το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού. Η πληροφορία θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί το αργότερο μέχρι την Κυριακή, οπότε και τελειώνει το έργο. Θυμίζω ότι στην πρόταση και γενικά στο όλο πακέτο Γιούνγκερ, υπάρχει πρόνοια για συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του δανείου και έξτρα κονδύλια για σκοπούς ανάπτυξης.

Στο προσκήνιο τώρα. Χτες το Συμβούλιο των ηγετών των χωρών της ΕΕ αποφάσισε ότι την Παρασκευή πρέπει η Ελλάδα να παρουσιάσει πλήρες Μνημόνιο και την Κυριακή να συνέλθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με τους ηγέτες όλων των χωρών της ΕΕ, για να αποφασίσει την τύχη της Ελλάδας.

Προηγουμένως, τόσο ο υπουργός Τσακαλώτος στο Eurogroup όσο κι ο Αλέξης Τσίπρας στο Συμβούλιο ηγετών, δεν παρουσίασαν γραπτές προτάσεις.

Αν το σενάριο της παρασκηνιακής συμφωνίας ισχύει, την Κυριακή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εγκρίνει το τρίτο ελληνικό Μνημόνιο και θα καθορίσει τι θα γίνει με το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Αν όχι, θα αποφασίσει κατά πόσο η Ελλάδα θα στηριχτεί προσωρινά μέχρι να βρεθεί συμφωνία ή αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει άμεσα μέσα στο ευρώ ή εκτός Ευρωζώνης, με νόμισμα τη δραχμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *