Κυπριακές Αερογραμμές… RIP

3:27 PM | |

cyprus_airways_2Κυπριακές Αερογραμμές. Αιωνία τους η μνήμη! Κάποτε ήταν το καμάρι μας. Μέχρι που ανέλαβαν τη διαχείρισή τους τα σαΐνια, οι εκλεκτοί των κομμάτων, που διορίζονται στα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών αναλογικά, σύμφωνα με τον άτυπο κανόνα της τζυπριώτικης κομματοκρατίας. Ενόσω η εταιρία είχε το μονοπώλιο, ήταν εντάξει. Έτρεχε μόνη κι ερχόταν πρώτη! Μόλις μπήκαν στο παιχνίδι κι άλλες αερογραμμές, φαλίρησε.

Οι πολυεπίπεδες σκοπιμότητες της κομματοκρατίας μέσα στα εκάστοτε Δ.Σ. των Κ.Α. σε συνδυασμό με τις ασπόνδυλες πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, μετέτρεψαν την εταιρία σε ένα ασύστολο φαγάνα του δημοσίου χρήματος. Όπως ήταν κι όλοι οι άλλοι ημικρατικοί, πλην τριών που επίσης κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα μονοπωλιακά τους προνόμια.

Τώρα που οι Κυπριακές Αερογραμμές πεθαίνουν, οι θύτες της χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Οι θρασύτεροι από αυτούς μάλιστα απαιτούν η εταιρία να συνεχίσει τη λειτουργία της. Για να συνεχίσει να τρώει δεκάδες εκατομμύρια από την τσέπη μας; Όχι λένε. Θα εξυγιανθεί! Αυτό το «θα εξυγιανθεί» το ακούω από τότε που ήμουν μαθητής. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα πρέπει να πληρώσαμε ζημιές άνω του ενός δισεκατομμυρίου στην προσπάθεια της εταιρίας να εξυγιανθεί.

Ευτυχώς που οι ντιρεκτίβες της ΕΕ απαγορεύουν στην κυβέρνηση να αρπάζει τα λεφτά από τις τσέπες μας για να συντηρεί ζημιογόνες εταιρίες. Ήταν ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε από τα ετησίως «πεταξούμενα» δεκάδες εκατομμύρια. Φυσικά τίποτα δεν τελείωσε ακόμη κι όλα τα ενδεχόμενα για νέες κρατικές επενδύσεις με … ριάλια του αέρα, παραμένουν ανοικτά. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φτιάξει λέει άλλη εταιρία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *