ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ;

3:56 PM | |

Ο Αναστασιάδης έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια δύσκολη στιγμή για την Κύπρο. Τη στιγμή που έσπασε η φούσκα των τραπεζών, που είχε δημιουργηθεί με βρόμικο ξένο χρήμα, κυρίως Ρώσων μεγιστάνων, τους οποίους -σημειώστε- κυνηγούσε τότε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εκείνη λοιπόν τη στιγμή, της καταστροφής, ήταν επείγουσα ανάγκη ο ηγέτης να θεραπεύσει την πατρίδα από την γάγγραινα της διαφθοράς. Να καθαρίσει το όνομα της Κύπρου, να πάψει να είναι ένα από τα διασημότερα διεθνή πλυντήρια βρώμικου χρήματος, να την καταστήσει αξιόπιστο χρηματοοικονομικό εταίρο για σοβαρούς ξένους επενδυτές, και όχι για τα αποβράσματα της κοινωνίας, τον κάθε ληστή και εγκληματία.

Πολλοί Κύπριοι, όσο και να τους το εξηγήσεις, δεν μπορούν να καταλάβουν πόση σημασία έχει να λειτουργούμε με τους σωστούς όρους και όχι με τους νόμους της μαφίας.

Δεν μπορούν να καταλάβουν πόση αξία έχει να είμαστε ένα καθαρό μαγαζί κι όχι κακόφημο. Κάθε φορά που μας κατηγορούν οι ξένοι γι’ αυτά που γίνονται εδώ και το ξέρουμε πολύ καλά ότι γίνονται, ακούω πολλούς Κύπριους να απαντούν ότι το City του Λονδίνου είναι πιο διεφθαρμένο από εμάς, ή ότι η Γερμανική Deutsche Bank είναι επίσης πιο διεφθαρμένη και άλλα τέτοια φληναφήματα. Το τι κάνουν στο City, στη Γερμανία στις Σεϋχέλλες κτλ κτλ, δεν είναι δικαιολογία. Ούτε και έχουμε λόγο, εμείς οι απλοί πολίτες, να δικαιολογούμε τους επίορκους, τους απατεώνες και τους κλέφτες που έστησαν το 1960 το μαφιόζικο σύστημα και συνεχίζουν να το συντηρούν για εξήντα τόσα χρόνια, διότι ΕΜΑΣ είναι που κλέβουν. Το διεφθαρμένο σύστημα νομής και κατάχρησης της εξουσίας, κλέβει το δημόσιο χρήμα και το βάζει στις τσέπες μιας μικρής, εκλεκτής ελίτ, που συντηρεί αυτό το σύστημα εις βάρος του εθνικού συμφέροντος της Κύπρου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από του να δικαιολογείς, εσύ ο απλός πολίτης, εκείνους που σε κλέβουν.

Ούτε και μπορώ να δεχτώ ελαφρυντικά για τον Αναστασιάδη, που αντί να καθαρίσει την Κύπρο, ουσιαστικά συντήρησε αυτό το σύστημα, όπως αποδεικνύεται εν τέλει, μέσα από έρευνες που κάνουν ξένοι, σοβαροί, ανεξάρτητοι ερευνητές και όχι διορισμένοι από τον κύριο Αναστασιάδη. Είναι άκρως απογοητευτικό το γεγονός ότι ο κύριος Αναστασιάδης είχε ευχή και κατάρα να είναι εκείνος ο ηγέτηςμ, που όφειλε, είχε εθνικό καθήκον να καθαρίσει την Κύπρο και αντί να την καθαρίσει, βλέπουμε το ονοματεπώνυμό του να περιφέρεται γύρω από ή μέσα σε ισχυριζόμενες καταγγελίες υποθέσεων διαπλοκής με βρικόλακες που πίνουν το αίμα του ρωσικού λαού ή που σχετίζονται με εγκληματικές υποθέσεις.

Είτε εμπλέκεται είτε όχι όμως ο Αναστασιάδης, το βέβαιο είναι ότι, μετά την καταστροφή του 2013, την οποία πλήρωσε πολύ ακριβά ο απλός Κύπριος πολίτης, το αδιόρθωτο σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς συνέχισε να λειτουργεί, σαν να μην συνέβη τίποτα. Απλώς άλλαξε τους πελάτες. Έφυγαν οι Ρώσοι, τους οποίους κυνηγούσε ο Πούτιν και ήρθαν οι Ρώσοι, που ήταν φίλοι με τον Πούτιν. Που βρίσκονταν σε λίστες κυρώσεων. Το σύστημα αφέθηκε να λειτουργεί κανονικά, λες και δεν προηγήθηκε η καταστροφή του 2013. Μάλιστα παρουσιάστηκε στους αφελείς εκείνους πολίτες, που πιστεύουν τα επίσημα παραμύθια, το παραμύθι ότι με αυτά τα χρήματα, που διακινούσαν οι εγκληματίες μεγιστάνες μέσω Κύπρου αλλά και με το διαβόητο σχέδιο των πολιτογραφήσεων, που έκανε Κύπριους κάμποσους διεθνείς απατεώνες, ότι ωφελήθηκε η κυπριακή οικονομία. ΥΠΟΝΟΜΕΥΘΗΚΕ η οικονομία, ΔΕΝ ωφελήθηκε. Ωφελήθηκαν μόνο τα λαμόγια που συνεργάστηκαν με τους απατεώνες. Η Κύπρος συνέχισε να ζει με την ωρολογιακή βόμβα της διεθνούς δυσφήμησης μέσα στα θεμέλιά της.

Ως ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας, θέλω να ξέρω ποιοι μας εξέθεσαν και στιγμάτισαν, εμάς τους Κύπριους, για μια ακόμα φορά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, ως απατεώνες, ανήθικους, εγκληματίες. Ούτε απατεώνας είμαι, ούτε ανήθικος, ούτε εγκληματίας. Είμαι έξω φρενών με εκείνους που στοίβαζαν λεφτά στιγματίζοντας την τιμή και την υπόληψή μας. Θέλω να ξέρω ποιοι είναι αυτοί και οπωσδήποτε θέλω και απαιτώ αυτή τη φορά η δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους θεσμούς της δυστυχισμένης αυτής της χώρας και γι’ αυτό ως ένας απλός πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας απαιτώ αυτή τη φορά να γίνει μια πραγματική έρευνα. Όχι από Κύπριους. Από ξένους ερευνητές. Ξένους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Να διερευνηθούν διεξοδικά όλες οι καταγγελίες και βεβαίως όλα τα εμπλεκόμενα νομικά και φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *