Θα δούμε και χειρότερα “σημεία και τέρατα”…

9:52 AM | |

ΒΕΡΓΑΣ & ΣΙΑΑυτό που έγινε χτες στην Πάφο δεν μπορεί να ήταν στον ξύπνιο μας αλλά στον χειρότερο μας εφιάλτη. Ο δήμαρχος να βγαίνει από το κελί και να τρέχει κατευθείαν στο δημοτικό μέγαρο για να προεδρεύσει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που θα αποφάσιζε για τη στενή συνεργάτιδά του, η οποία είχε συλληφθεί μαζί του!

Δεν ξέρω αν έχουμε πιάσει πάτο ή έχουμε ακόμη να δούμε και χειρότερα σε τούτη τη διαλυμένη από τους “εκλελεγμένους άρχοντές” της Μπανανία. Αλλά αυτό που είδαμε χτες ήταν πρόστυχο απέναντι στην ηθική και τη λογική. Συμβολίζει την ανελέητη διαπόμπευση των θεσμών, την ασύστολη ασέλγεια πάνω στη δημοκρατία, την χυδαία θρασύτητα μιας εξουσίας που καταχράται και σφετερίζεται το νόμο και τη δεοντολογία μεταφράζοντας σε δίκαιον το ίδιον όφελος.

Ο Βέργας κονιορτοποίησε επίσης την έννοια της αξιοπρέπειας αλλά αυτό αντανακλά αποκλειστικά στον ίδιο. Έπρεπε να είχε παραιτηθεί μόλις τον συνέλαβε η αστυνομία. Είτε είναι αθώος είτε ένοχος. Διότι αν είναι ένοχος και περιμένει να τον σώσουν οι εξαιρετικοί (και ακριβοί φαντάζομαι) δικηγόροι του, τότε αυτά που έγραψα πιο πάνω είναι ανεπαρκή για να περιγράψουν το φαινόμενό του. Αν είναι αθώος, ναι και πάλι έπρεπε να είχε παραιτηθεί από ευθιξία κι αφού η δικαιοσύνη θα έχει αποκαταστήσει το όνομά του, να επανέλθει ισχυρότερος και δριμύτερος στις επόμενες εκλογές, σε 2 χρόνια και να διεκδικήσει επανεκλογή.

Αυτό που συνέβηκε χτες στην Πάφο έπρεπε να είχε συγκλονίσει συθέμελα την κυπριακή κοινωνία. Τα ένοχα για τη διάλυση του κράτους και των θεσμών κόμματα θα έπρεπε, τουλάχιστον για τους τύπους, να είχαν εκδώσει καταπελτικές ανακοινώσεις. Ο κόσμος θα έπρεπε να είχε εκφράσει παντού, σε κάθε δημόσιο βήμα, τον αποτροπιασμό του. Διότι αν περάσει κι αυτό στο ντούκου, ναι, αναμφίβολα έχουμε να δούμε ακόμη πολύ χειρότερα “σημεία και τέρατα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *