Η κυβέρνηση άφησε πάλι χώρο στους αμπάλατους…

12:01 AM | |

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝΓια πολλοστή φορά η κυβέρνηση Αναστασιάδη απέτυχε να προλάβει πράξεις ηλιθίων που εκθέτουν το κράτος και την ελληνική κοινότητα σε σχέση με το Κυπριακό, σε μια περίοδο μάλιστα που τρέχουν κρίσιμες συνομιλίες για λύση.

Η κυβέρνηση γνωρίζε πολύ καλά ότι σήμερα ομάδες μαθητών θα διαδήλωναν εναντίον της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, μία μέρα μετά την επέτειο – διότι η επέτειος συνέπεσε φέτος να είναι Κυριακή και όπως είναι καλά γνωστό εμείς οι Κυπραίοι δεν αγωνιζόμαστε Κυριακές και αργίες, δεν χαλάμε το αραλίκι μας για κανέναν αγώνα και για καμιά κατοχή. Εξάλλου μακροχρόνιο αγώνα κάνουμε, αν δεν αγωνιστούμε σήμερα, αγωνιζόμαστε αύριο. Έχουμε καιρό!

Για μια ακόμη φορά λοιπόν η κυβέρνηση Αναστασιάδη απέτυχε να προβλέψει τα απολύτως προβλέψιμα, για μια ακόμη φορά άφησε τους αμπαλατους να σύρουν την Κύπρο από τη μύτη σαν μαϊμού σε πανηγύρι, κάνοντας τα δικά τους: σπάζοντας αυτοκίνητα ανύποπτων Τουρκοκυπρίων και χειροδικώντας πάνω τους, αφού ως γνωστόν εμείς οι Κυπραίοι γινόμαστε πολύ “αρτσιάτοι” όταν είμαστε εκατόν εναντίον ενός.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν αδυνατούμε να απαντήσουμε το ερώτημα όσων αγωνιούν για το πώς θα αποτραπούν αποτελεσματικά τυχόν επεισόδια μεταξύ αμπάλατων Ελληνοκυπρίων και (αμπάλατων) Τουρκοκυπρίων αν λυθεί το Κυπριακό, επεισόδια που μπορεί να θέσουν εν αμφιβόλω την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα της λύσης…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *