Η αλήθεια στην πατρίδα του Αισώπου…

12:14 PM | |

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ“Λέμε την αλήθεια…” διάβασα σε μια αφίσα της ΝΔ.  Άσχετα αν είναι …αλήθεια αυτό ή όχι, ήταν το πιο άκυρο σλόγκαν σε μια χωρα όπου αποδεδειγμένα εκλέγεται κάθε φορά εκείνος που έχει το μεγαλύτερο ταλέντο στο να δουλεύει το λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κερδίσει απλώς τις εκλογές. Θα σαρώσει! Αν είχα δικαίωμα ψήφου σήμερα στην Ελλάδα, οπωσδήποτε για λόγους αρχής δεν θα ψήφιζα έναν πολιτικό που τάζει λαγούς με πετραχήλια, με τόση άνεση και χάρη στο ψέμα. Διότι θεωρώ την πολιτική απάτη ως την υπ’ αριθμόν ένα πηγή της διαφθοράς, όχι μόνο του πολιτικού αλλά και του οικονομικού και του κοινωνικού ιστού της χώρας. Από την άλλη όμως αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους που αναγκάζουν ένα πολιτικό να γίνεται καλός παραμυθάς στην πατρίδα του Αισώπου.

Ωστόσο αναμφίβολα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος: Ο θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει αποφασιστική κίνηση εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων για εξάρθρωση του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε την Ελλάδα στον γκρεμό. Η ουσία όμως είναι να μην αποδειχθεί κι αυτή η πολιτική δύναμη σαν “μια από τα ίδια”…

Όπως και να ‘χει, εύχομαι καλή δύναμη και έμπνευση στον Αλέξη. Θα τη χρειαστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *