Ευχαριστούμε που θέλετε να πληρώνουμε τρελά λεφτά!

2:59 PM | |

σιζοπουλοςΔεν πίστευα στα αυτιά μου όταν άκουσα σήμερα τον κ. Σιζόπουλο της ΕΔΕΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φταίει διότι έπεσαν λέει τα κέρδη της Cyta από τα 120 εκατομμύρια στα 50 εκ. τα τελευταία χρόνια.

Συγνώμη, μπορώ να σας υποβάλω τρεις ερωτήσεις, κύριε Σιζόπουλε;

Τα 120 και τα 50 εκατομμυρια κέρδος από ποιων την τσέπη βγαίνουν; Από τις δικές μας μήπως; Και σας κακοφάνηκε ότι δεν έβγαλε 120 εκατομμύρια από τις τσέπες μας αλλά (μέσα στην κρίση) έβγαλε μόνο 50; Ε ψηφίστε νόμο να πληρώνουμε παραπάνω κύριε Σιζόπουλε! Κρατούμε πολλά ξέρετε. Μαδάτε μας κι άλλο!

Όταν μια κρατική εταιρία, με υπεράριθμο προσωπικό και σχετικά υψηλούς μισθούς κρατά τις τιμές σε τέτοιο επίπεδο ώστε να βγάζει κέρδος 120 εκατομμύρια, πόσα βγάζει μια ανταγωνιστική της εταιρία με λιγότερο προσωπικό και χαμηλότερους μισθούς; Τριπλάσια; Τετραπλάσια κέρδη; Με άλλα λόγια ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, για να κάνει η Cyta κι οι ανταγωνιστές της υπερκέρδη;

Αυτή είναι η αποστολή μιας κρατικής εταιρίας; Να βγάζει 120 εκατομμύρια κέρδος από την τσέπη του πολίτη;

Κάποτε κ. Σιζόπουλε, πριν απο χρόνια, άκουγα στη βουλή βουλευτές να επικρίνουν με δριμύτητα τη CYTA ότι ήταν απαράδεκτο να υπερχρεώνει τους πολίτες για να βγάζει υπερκερδη. Σήμερα εσείς, αντί να λέτε ότι η κρατική εταιρια πρέπει να βγάζει τόσο κέρδος όσο χρειάζεται για να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, να επεκτείνεται και να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό, μάς λέτε περίπου ότι πρέπει να μας κλέβει!

Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Σιζόπουλε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *