ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΕΝΟΥΣ;

4:51 PM | |

Από το Φθινόπωρο του 2021  και έπειτα ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι το ΔΗΚΟ θα είναι συγκυβερνών κόμμα μαζί με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το είπε σε δηλώσεις, σε συνεντεύξεις, σε ομιλίες, στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, στα έντυπα, στα site, στα κοινωνικά δίκτυα, παντού. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε άλλους να παίρνουν τις αποφάσεις, οι οποίοι μας οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε οικονομικά και εθνικά αδιέξοδα» δήλωσε χαρακτηριστικά στις 8 Νοεμβρίου 2021.

Στη συνέχεια το ΔΗΚΟ αποφάσισε να υποστηρίξει τον κ. Χριστοδουλίδη, το δεξί χέρι εκείνου που «μας οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε οικονομικά και εθνικά αδιέξοδα», αφού εκείνος που κυβερνούσε και συναποφάσιζε μαζί με τους συνεργάτες του τα τελευταία χρόνια ήταν ο Αναστασιάδης. Σωστά; Άρα ξεκάθαρα το ΔΗΚΟ θα συγκυβερνά με τον κ. Χριστοδουλίδη και θα αποφασίζουν μαζί πλέον, διότι το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να αφήσει άλλους να αποφασίζουν. Σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει μόνο του να αποφασίζει τον κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος συναποφάσιζε μαζί με τον Αναστασιάδη και μας οδήγησαν μαζί «σε οικονομικά και εθνικά αδιέξοδα».

Η συζήτηση που γίνεται από την περασμένη Κυριακή, αν είναι γνήσιο ή πλαστό το έγγραφο με το οποίο το ΔΗΚΟ δένει χειροπόδαρα τον κ. Χριστοδουλίδη, είναι κατά τη γνώμη μου αχρείαστη. Ας πούμε ότι αυτό το συγκεκριμένο έγγραφο είναι πλαστό. Θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στο ΔΗΚΟ ο κ. Χριστοδουλίδης; Μα ο κ. Παπαδόπουλος το είχε πει ξεκάθαρα ότι θα μας συγκυβερνά μαζί με τον κ. Χριστοδουλίδη. Άρα είναι αυτονόητο ότι έχει ζητήσει από τον υποψήφιο να δεσμευτεί σε συγκεκριμένους, πρακτικούς τρόπους, που θα δίνουν στο ΔΗΚΟ τη δυνατότητα να συγκυβερνά. Δε νομίζω ότι θα το άφηνε στην καλή διάθεση του κ. Χριστοδουλίδη, τύπου «ό,τι προαιρείσθε!».

Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους υποστηρικτές του κ. Χριστοδουλίδη. Δηλαδή για τη ΔΗΠΑ των πρώην του ΔΗΚΟ που τσακώθηκαν με τον Νικόλα, την ΕΔΕΚ και τους τσακωμένους με τον Σιζόπουλο της ΕΔΕΚ, την τσακωμένη με τον Συναγερμό Θεοχάρους κ.ο.κ.   

Είναι δεδομένο ότι θα μας συγκυβερνούν όλοι αυτοί. Έχει κανέναν που πιστεύει ότι πήγαν μαζί του μόνο και μόνο επειδή είδαν στο πρόσωπο του το μεγάλο κελεπούρι; Ότι τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια και δεν τους κόφτει πώς θα μας κυβερνά, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη; Ό,τι συνεπώς δεν είχαν καμία απαίτηση και δεν του ζήτησαν καμία απολύτως δέσμευση και κανένα απολύτως αντάλλαγμα; Έτσι μας έχουν, όλοι αυτοί, τόσα χρόνια μαθημένους;

(Η φωτογραφία είναι παρμένη από άρθρο του Παναγιώτη Τσαγκάρη στην ιστοσελίδα brief.com.cy)

Η ανάρτηση στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *