ΕΞΥΠΝΟΙ Ή ΚΟΡΟΪΔΑ;

12:09 PM | |

Θυμάστε λίγα χρόνια πριν που γέμισαν οι στέγες σ όλη την Κύπρο με κάτι ψεύτικα, μαύρα κοράκια; Ήταν τότε που κάποιος έπεισε παραπάνω απο τους μισούς Κυπρίους ότι εκείνες οι μαύρες παντιέρες που αναδεύονταν πέρα δώθε στον άνεμο, σαν σύμβολα της κουλτούρας ενός λαού που, από τη μια γενιά στην επόμενη, “βρέθηκε από την πλάτη του γαδάρου μέσα στην Porche” (Γιάγκος Μικελλίδης), θα τρόμαζαν τα περιστέρια ώστε να αφοδεύουν σίγουρα μακριά από εμάς και, αν είναι δυνατόν, στο ψευδοκράτος.

Όπως ξαφνικά γέμισε η Κύπρος με τα θλιβερά εκείνα ιπτάμενα σκιάχτρα έτσι ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Προφανώς διότι τα περιστέρια διόλου δεν άλλαξαν τις συνήθειες τους στη διασκεδαστική γι’ αυτά θέα των πλαστικών αρπακτικών.

Τα Θυμήθηκα βλέποντάς ένα τέτοιο πάνω από ένα κτίριο στο Παραλίμνι. Βλέπετε, κάποιοι άνθρωποι  έχουν απέραντη υπομονή και επιμονή ότι αυτό το πράγμα κάποια μέρα ξαφνικά θα “συντρομάξει” επιτέλους τα περιστέρια.

Το ερώτημα όμως που έχω να σας υποβάλω αποτελεί κατά κάποιο μια αλληγορία. Με βάση αυτό το φαινόμενο, που το είδατε και το θυμάστε, αποφασίστε μόνοι σας ποιοι ήταν οι έξυπνοι και ποιοι τα κορόιδα της ιστορίας.

Ο ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ: Έξυπνος ή κορόιδο;

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ: Έξυπνα ή κορόιδα;

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ: Έξυπνοι ή κορόιδα;

Αν καταφέρετε να απαντήσετε σωστά το πιο πάνω quiz ίσως καταλάβετε και το γιατί πάθαμε όσα πάθαμε τα τελευταία 60 με 70 χρόνια σε τούτο τον τόπο. Όσοι φυσικά καταλάβατε τι πάθαμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *