ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΕΚΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ

9:26 AM | |

Η κυπριακής εκτροφής “κομματοκρατία”, που επινόησε και καθιέρωσε το ασύδοτο, άπληστο σύστημα νομής της εξουσίας, που έμαθε να κάνει τη δουλειά του στη βάση του ανήθικου μότο “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” κι εξέθρεψε την διαπλοκή και τη διαφθορά σε τούτη τη χώρα, έχει σήμερα πολλά παιδιά. Έχει όμως ένα πατέρα ή πατριό, αν προτιμάτε: το ΔΗΚΟ.

Η αλήστου μνήμης δεκαετία της “Δηκοκρατίας”, 1978-1988, μετέτρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία σε πλωτό σπίτι πάνω σε ποταμό λυμάτων διαφθοράς, που άγεται και φέρεται από τους ανέμους προσωπικών και κομματικών συμφερόντων, με τον απλό πολίτη σε ρόλο μούτσου. Ήταν η δεκαετία αμέσως μετά τον θάνατο του Μακαρίου, όταν το κράτος ταυτίστηκε με το κόμμα, όταν εισήχθησαν και θεμελιώθηκαν τα νέα ήθη της “κομματοκρατίας”, όπως π.χ. η κομματική ταυτότητα, ως προσόν για πρόσληψη και ανέλιξη στη δημόσια υπηρεσία, η μίζα ως κίνητρο για λήψη αποφάσεων, όταν η αναξιοκρατία έγινε θεσμός και η υπονόμευση των θεσμών επιστήμη.

Το ΔΗΚΟ, ως το κατ’ εξοχήν κόμμα του αμαρτωλού πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου, είναι ένα από τα κόμματα που θα ήθελα να δω στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας το συντομότερο δυνατό. Η Κύπρος έχει επειγόντως ανάγκη από νέες πολιτικές δυνάμεις, με ήθος. Οι πολιτικοί μύκητες πρέπει επειγόντως να εκριζωθούν από το σώμα αυτής της χώρας, αν θέλουμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *