Εγώ έτσι θα ψηφίσω…

6:04 PM | |

ΚΑΛΠΗΠροβληματίστηκα πολύ αν θα ψηφίσω αυτή την Κυριακή αλλά αποφάσισα τελικά ότι θα ψηφίσω διότι, από τότε που έκλεισα τα 18, ουδέποτε απέφυγα τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μου ως πολίτης.

Ποιους να ψηφίσω όμως είναι το ερώτημα. Τα παλιά κόμματα, που ευθύνονται για την εξάρθρωση των θεσμών του κράτους, τη διαπλοκή και την τεράστια οικονομική καταστροφή που ήρθε ως εύλογη συνέπεια ή τα νέα κόμματα, που επαγγέλλονται την αλλαγή, όταν οι ηγέτες είναι κι αυτοί «παλαιοκομματικοί», ζυμωμένοι εδώ και δεκαετίες μέσα στο ίδιο σύστημα;

Ξέρω πως, ό,τι και να ψηφίσω, θα γίνω έτσι κι αλλιώς συνένοχος για πολιτικές ματσαράγκες που έχουν συμβεί ή θα συμβούν στο μέλλον. Αποφάσισα λοιπόν να ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά του καθενός, ιεραρχώντας τις αρχές μου με βάση τις προτεραιότητες που επιβάλουν οι σημερινές πολιτικές συγκυρίες.

Θα ψηφίσω εκείνους που στηρίζουν λύση του Κυπριακού, μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών, στη συμφωνημένη (μεταξύ των δύο πλευρών) βάση, που προνοεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομοσπονδία δύο πολιτειών και θα διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Αντίθετα θα αποκλείσω εντελώς από τις επιλογές μου εκείνους που επιμένουν σε απατηλές ψευδοπατριωτικές φανφάρες, εκείνους που δεν έχουν σοβαρή και συγκροτημένη πρόταση για λύση και το μόνο που κάνουν είναι να διαστρεβλώνουν και να δαιμονοποιούν όσα συζητιούνται στις συνομιλίες, προπαγανδίζοντας ουσιαστικά υπέρ της αναβολής της λύσης επ’ αόριστο, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η τουρκική κατοχή κι η καταστροφική διχοτόμηση. 

Θα ψηφίσω εκείνους που τοποθετήθηκαν ευθαρσώς κι απερίφραστα υπέρ των δικαιωμάτων ομάδων ανθρώπων που για χρόνια υπέστησαν κοινωνικό στιγματισμό. Θα αποκλείσω εντελώς εκείνους που εκφράζονται και λειτουργούν με εμφανή ή καμουφλαρισμένο ρατσισμό και ξενοφοβία. Για να φέρω ένα τρανταχτό παράδειγμα, θα αποκλείσω εντελώς τους βουλευτές εκείνους που ψήφισαν ενάντια στο Σύμφωνο Συμβίωσης, ή τήρησαν αποχή, η αδικαιολογήτως απουσίαζαν από τη βουλή όταν γινόταν αυτή η κρίσιμη ψηφοφορία.

Η Κύπρος θα πάει μπροστά, όχι επειδή ένα από τα κόμματα του βαθέως κατεστημένου χρησιμοποιεί αυτό το σλόγκαν, αλλά όταν επιτέλους ξεπεράσουμε τον κακό, υστερόβουλο εαυτό μας. 

Έτσι αποφάσισα να ψηφίσω εγώ. Καλή ψήφο σε όλους σας!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *