Δεν είμαι εναντίον του Τσίπρα αλλά του εγκληματικού λαϊκισμού.

12:53 PM | |

TSIPRASΤο ΠΑΣΟΚ επί του λαϊκιστή αρχηγού του Ανδρέα Παπανδρέου καθιέρωσε την μεταπολιτευτική κουλτούρα του “δανειζόμαστε ανεξέλεγκτα για να τρώμε εμείς οι κρατούντες με χρυσά κουτάλια και να προσφέρουμε στο λαουτζίκο “άρτον και θεάματα”, για να μας ψηφίζει και να μη μας δημιουργεί προβλήματα”. Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε κατά τη γνώμη μου ο πιο … χαρισματικός καταστροφέας πολιτικός των τελευταίων δεκαετιών. Από αυτόν ξεκίνησε το φαγοπότι στο οποίο καλομάθανε μετά και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. Επομένως το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο και η Ν.Δ. ακολούθησε ευχαρίστως στην περαιτέρω εξαχρείωση ενός ήδη διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα 2 κόμματα κατέστρεψαν την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως εδώ που ήρθαν τα πράγματα ΔΕΝ διορθώνονται με ανεύθυνες προσεγγίσεις τύπου Τσίπρα (για να μην αναφέρω σηλαδή και τον ανεκδιήγητο Καμμένο). Δεν είναι σοβαρή πολιτική προσέγγιση αυτή το να λες “εμείς καταγγέλλουμε το μνημόνιο και δεν πληρώνουμε!”. Διότι παρακάτω…; Τι;;; Ποιες θα είναι οι συνέπειες και ποιο το περαιτέρω κόστος στην ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση το μέσου Έλληνα;

Οι κουβέντες του Τσίπρα ήταν κουβέντες της μπαγαποντιάς με σκοπό την ψηφοθηρία. Είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας είναι πολύ πιο ευτυχής που ΔΕΝ κέρδισε τις εκλογές παρά αν τις κέρδιζε. Διότι στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει τη δυνατότητα να ασκεί εκ του ασφαλούς κριτική και να κερδίζει πόντους εις βάρος εκείνων που ανέλαβαν την ευθύνη να βγάλουν την Ελλάδα από την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.

Για να είμαι δίκαιος θα πω ότι τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις χθεσινές εκλογές ο Τσίπρας προσπάθησε να προσδώσει στο λόγο του μια πιο υπεύθυνη και ώριμη χροιά. Όχι μόνο για να κερδίσει τις ψήφους των πιο μετριοπαθών και να διασκεδάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων, αλλά και γιατί έπρεπε να προετοιμάσει τους ψηφοφόρους του σιγά σιγά ενόψει του πιθανού ενδεχομένου να γινόταν αυτός ο πρωθυπουργός της χώρας. Διότι εκεί θα τελείωναν τα … ψέματα και η προσγείωση θα ήταν ανώμαλη! Άρχισε σιγά σιγά να προετοιμάζει το έδαφος ώστε αυτοί οι ψηφοφόροι του να δείξουν κατανόηση όταν ο Αλέξης, σαν πρωθυπουργός, θα αναγκαζόταν να προσαρμοστεί στις … πραγματικότητες και να πάψει να αεροβατεί. Διότι με την …αεροβασία θα κατακρήμνιζε όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και την Ελλάδα μαζί.

Θα πρέπει ωστόσο τώρα να έχει υπόψη του τώρα ο Αλέξης ότι, για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας και να μην συρρικνωθεί ξανά, θα πρέπει να καθιερώσει ένα ώριμο πολιτικό λόγο και να ασκήσει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση (όπως υποσχέθηκε και ο ίδιος χθες το βράδυ). Να πείσει το λαό ότι δεν είναι κάλπικος, ότι δεν είναι κύμβαλον αλαλάζον, αλλά ένας πολιτικός με φρόνηση και σύνεση. Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποδείξει ότι είναι ένας ΣΟΒΑΡΟΣ πολιτικός, δεν θα χάσει τις ψήφους που ήρθαν σ’ αυτόν από ψηφοφόρους που θέλησαν να τιμωρήσουν τα κόμματά τους. Αντίθετα θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα σε μελλοντικές αναμετρήσεις.

Ο Ελληνικός λαός ταλαιπωρείται πάρα πολύ και πιστεύω ότι μέσα από αυτήν την ταλαιπωρία θα γίνει σοφότερος. Ο λαϊκισμός μπορεί να κέρδισε πρόσκαιρες “αγανακτισμένες” ψήφους, όμως στις επόμενες εκλογές είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα ψηφίσει με περισσότερη σύνεση και οι σοβαρότητα. Ο Αλέξης μπορεί να είναι πολιτικός εξουσίας αν αντιπολιτευθεί με μυαλό και σύνεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *