ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ…

10:34 AM | |

Στην Κύπρο του 2022 ανακαλύψαμε ξαφνικά ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας. Όπως ανακαλύψαμε το φθινόπωρο του 2020 ότι στην Κύπρο υπάρχει διαφθορά. Έτσι ξαφνικά ξαφνιαζόμαστε με πράγματα που τα βλέπαμε μπροστά μας για δεκαετίες. Διότι η υποκρισία είναι η δεύτερη μας φύση.

Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Απαιτώ ως πολίτης να γίνει κανονική έρευνα για το τι έγινε και ποιοι ήταν πίσω από τη δράση εταιριών που παρήγαγαν τα συστήματα λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όπως εξάλλου και για κάθε σκάνδαλο διαπλοκής και διαφθοράς.

Δεν έχω καμία διάθεση να ξεπλύνω λάθη και παραλείψεις της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Άλλωστε από το 2013, που ανέλαβε την εξουσία, έγραφα στις αναρτήσεις μου ότι δεν πάει καλά σε αυτό το ζήτημα, ότι συνεχίζει την πεπατημένη, με την ίδια νοοτροπία που οδήγησε την Κύπρο στην οικονομική συμφορά του 2013 και δεν ήταν άλλη από τη νοοτροπία που παράγεται από τη διαπλοκή και παράγει τη διαφθορά. Ήταν μια προσπάθειά μου, ως ένας απλός πολίτης, να προειδοποιήσω τον πρόεδρο ότι θα τα βρει μπροστά του και ο ίδιος και η Κύπρος. Και τα βρήκαμε. Βεβαίως τότε που τα έγραφα, έτρωγα βρισίδι από κομματόσκυλα κάτω στα σχόλια, ενώ και οι αναρτήσεις μου για τη διαφθορά δεν είχαν και ιδιαίτερη απήχηση. Λες και μέχρι το ρεπορτάζ του Al Jazeera δεν ξέραμε ότι στην Κύπρο ανθεί η διαφθορά.

Σημειωτέον όμως ότι για τη διαφθορά έγραφα από το 2011, απλώς διότι τότε ξεκίνησα να γράφω στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα μου. Στην πραγματικότητα όμως ξέραμε όλοι ότι η Κύπρος είναι διεφθαρμένη χώρα από τη δεκαετία του 1960, με τα αμέτρητα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς που έβγαιναν κάθε λίγο και λιγάκι στην επιφάνεια και αποτελούσαν μόνο τη μύτη του παγόβουνου. Το 2011 δεν ήταν κυβέρνηση ο Αναστασιάδης. Η τραπεζική φούσκα, που κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία, ήταν το προϊόν της διαπλοκής κυρίως με Ρώσους μεγιστάνες, οι οποίοι κουβάλησαν το βρόμικο χρήμα τους στις κυπριακές τράπεζες, σε μια εποχή που ο Πούτιν ζητούσε επιτακτικά και με δημόσιες δηλώσεις, να επιστρέψουν τα χρήματά τους στη Ρωσία. Αυτά έγιναν επί διακυβέρνησης του Χριστόφια και πριν του Παπαδόπουλου. Όπως και πριν από αυτούς συνέβησαν μύρια άλλα τόσα σκάνδαλα διαφθοράς.

Για τις παρακολουθήσεις, που τις «ανακαλύψαμε» σήμερα. Όχι δεν ξεκίνησαν σήμερα. Ήμουν έφηβος και δεν υπήρχαν ακόμη τότε τα κινητά, όταν ξέραμε πως, όχι μόνο τα (σταθερά) τηλέφωνα αλλά και οι κινήσεις και τα πολιτικά μας φρονήματα καταγράφονταν κι ότι είχαμε ο καθένας το φάκελό του στην ΚΥΠ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι αθώες περιστερές για τα κακά μας σε τούτο τον τόπο. Όλοι έχουν φάει από την πίτα της διαφθοράς και είναι πολύ απλό να το διαπιστώσει κανείς, αν πολύ απλά κοιτάξει ποιοι εμπλέκονταν στο κάθε σκάνδαλο διαπλοκής και διαφθοράς, που βγήκε στην επιφάνεια. Ήταν μέσα πολιτικά (και όχι μόνο) πρόσωπα από ΟΛΟΥΣ τους κομματικούς χώρους. Η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι ξαφνιάζονται και αγανακτούν όταν κάτι βγαίνει στο φως, δεν πείθει παρά μόνο τους αφελείς και τα κομματόσκυλα. Δε μαρτυρεί την έγνοια τους για το πού πάει αυτός ο τόπος. Μαρτυρεί την έγνοια τους για την εξουσία, με όλα τα καλά που αυτό συνεπάγεται στη διεφθαρμένη αυτή χώρα.

Αν με ρωτήσετε πόσο αισιόδοξος είμαι ότι η νοοτροπία θα αλλάξει με τον επόμενο μας πρόεδρο η απάντησή μου δε χρειάζεται και πολλή σκέψη. ΚΑΘΟΛΟΥ αισιόδοξος. Η νοοτροπία θα συνεχιστεί. Διότι κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

H ανάρτηση στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *