Αυτοκαταστροφικά σύνδρομα καταδίωξης…

9:00 PM | |

AkelΗ Λάρνακα βούιζε εδώ και 3 χρόνια για την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Τρανταχτά ονόματα και λεπτομέρειες ήταν γνωστά σε πολύ κόσμο. Τώρα το ΑΚΕΛ ουσιαστικά ζητά τερματισμό των ερευνών και κλείσιμο της υπόθεσης. Αυτή είναι η μετάφραση των εμπρηστικών δηλώσεων της ηγεσίας του.

Στην πορεία προς την καταστροφή της οικονομίας ήμασταν όλοι οι πολίτες μάρτυρες. Θυμόμαστε πώς ξεκίνησε το δρομολόγιο προς τον γκρεμό και τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις στις οποίες κώφευσε ο κ. Χριστόφιας. Το πόρισμα της Διερευνητικής είπε απλά όλα εκείνα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ήξερε και έκρινε με την κοινή λογική. Το ΑΚΕΛ ωστόσο απέρριψε το πόρισμα αφού πρώτα απαξίωσε την επιτροπή. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί την αντίδραση του κόμματος αν στους επόμενους μήνες γίνουν προσαγωγές στη δικαιοσύνη στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης ως υπαιτίων για την καταστροφή. Επομένως κι αυτή η υπόθεση πρέπει -κατά το ΑΚΕΛ- να κλείσει…

Η προσπάθεια της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να παρουσιάσει τη διερεύνηση των σκανδάλων ως διωγμό του κόμματος, είναι η κορύφωση της περίεργης αυτοκαταστροφικής της πορείας. Αντί να αφουγκραστεί την απαίτηση του κόσμου για κάθαρση, επιμένει προκλητικά σε μια ρητορική που ακούγεται σαν απερίφραστη αξίωση για κουκούλωμα των σκανδάλων.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ κατηγορεί κυβέρνηση και συγκυβέρνηση για προσπάθεια τους να πλήξουν το ΑΚΕΛ. Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση και η συγκυβέρνηση ακόμα και να ήθελαν να κάνουν ζημιά στο ΑΚΕΛ, προφανώς ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα. Η ηγεσία του κόμματος θα τα καταφέρει μια χαρά κι από μόνη της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *