ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΡΟΣΙΖΟΥΝ

12:23 PM | |

Ήταν πρώτη είδηση στο ΡΙΚ σήμερα το πρωί ότι έρχεται ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, για να συζητήσει το σχέδιο ΑΜΑΛΘΕΙΑ του Προέδρου Χριστοδουλίδη, για δίαυλο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Το απόγευμα σε όλα τα ΜΜΕ η είδηση για την επίσκεψη πήγε δίπλα από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Διότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση έκανε μια βαρύγδουπη εξαγγελία με αποτέλεσμα μηδέν. Έφτασε στο σημείο ο δικός μας ΥΠΕΞ να εκλιπαρεί δημόσια τον Ισραηλινό υπουργό να μας δώσει πράσινο φως για την ΑΜΑΛΘΕΙΑ για να εισπράξει μία ακυρωτικά γενική δήλωση του Ισραηλινού, ότι ο Ισραήλ αναζητεί μια ταχεία διαδικασία παροχής βοήθειας στη Γάζα, λες και δεν του είπε ο δικός μας ότι το ΑΜΑΛΘΕΙΑ είναι η διαδικασία που προτείνουμε.

Χτες εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η ΕΕ δεν έχει να ανακοινώσει κάτι για το σχέδιο ΑΜΑΛΘΕΙΑ της Κύπρου. Ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ ερχόμενος σήμερα στις βρετανικές βάσεις έκανε μια γενική φιλοφρονητική δήλωση ότι εκτιμά τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Κύπρου, χωρίς κάποια έστω και πλάγια αναφορά στην ωραία ιδέα του Προέδρου.

Προσπαθούν όλοι με τρόπο να μην προσβάλουν τον Πρόεδρο της Κύπρου που επιμένει στις ωραίες μεν αλλά ανεφάρμοστες ιδέες του, χωρίς βεβαίως να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν στην εφαρμογή τους.

Στο εσωτερικό πάντως πάμε καλά. Διαισθάνομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων δεν ανησυχεί από το ενδεχόμενο να πετάμε στα σύννεφα. Μια χαρά είναι στα σύννεφα. Κάνει και δροσιά εκεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *