Από πού κι ως πού;

10:44 AM | |

ΝΙΚΟΛΑΣ - ΑΚΕΛ - ΠΟΛΙΤΗΣ.jpegΑν θέλουμε να βαφτίσουμε το γουρούνι ψάρι για να το φάμε στη νηστεία, να το βαφτίσουμε.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιστέψουμε κιόλας ότι το γουρούνι έγινε στ’ αλήθεια ψάρι!

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χρειάζεται το ΑΚΕΛ για να προετοιμάσει έγκαιρα το έδαφος για τις επόμενες προεδρικές εκλογές και δεν  κάνει καν τον κόπο να βρει μια πειστική επίφαση, για να καλύψει αυτές του τις προθέσεις. Όμως η ανθρώπινη λογική δεν μπορεί να γίνεται λάστιχο και να τραβιέται όπως βολεύει τον καθένα.

Από πού κι ως πού ο Νικόλας είναι πιο κοντά στο ΑΚΕΛ;

  • Στο Κυπριακό οι διαφωνίες Νικόλα – ΑΚΕΛ είναι περισσότερες από τις διαφωνίες Νικόλα – Αναστασιάδη & ΔΗΣΥ.  Αντίθετα οι διαφωνίες ΑΚΕΛ – Αναστασιάδη & ΔΗΣΥ στο εθνικό μας ζήτημα είναι πολύ λιγότερες, γιαυτό εξάλλου και ο ίδιος ο Νικόλας είπε πολλές φορές ότι οι απόψεις ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στο Κυπριακό είναι ταυτόσημες.
  • Στην Οικονομία οι διαφωνίες Νικόλα – ΑΚΕΛ είναι πολύ περισσότερες από ότι οι διαφωνίες Νικόλα – Αναστασιάδη & ΔΗΣΥ.  Διότι ο Νικόλας ουσιαστικά στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει την οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης κι απλά ζητά κάποιες διεκδικήσεις επί του Μνημονίου, αόριστα και θεωρητικά.
  • Ο Νικόλας ήταν εκείνος που άνοιξε πρώτος το δρόμο στον Αναστασιάδη για να εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, άσχετα αν στην τελική ευθεία διαχώρισε τη θέση του από εκείνη του ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας άρχισε να διαβρώνει την συνεργασία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ από τον πρώτο μήνα της προεδρίας Χριστόφια, με δημόσιες δηλώσεις, κατηγορηματικά και χωρίς περιστροφές.

Αν το ΑΚΕΛ – για τους οποιουσδήποτε δικούς του λόγους- θελήσει στο μέλλον να βαφτίσει το γουρούνι ψάρι ή αν καταλήξει ξανά σε ένα συμπέρασμα του τύπου «άλλαξεν ο άδρωπος σιόρ», ας το πράξει, είναι δικαίωμά του. Αλλά δεν είναι ανάγκη να το πιστέψει κιόλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *