ΑΟΡΑΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

5:50 PM | |

Τις τελευταίες δύο μέρες τα κυπριακά media και site λένε ότι έφυγε ήδη φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια το πρώτο βρετανικό πλοίο από τη Λάρνακα για τη Γάζα, στο πλαίσιο του περιβόητου εδώ και δύο μήνες σχεδίου «Αμάλθεια» του Προέδρου Χριστοδουλίδη.  Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Euronews, ο ίδιος ο Πρόεδρος, είχε πει ότι βρισκόταν ήδη βρετανικό πλοίο στη Λάρνακα, τύπου vessel, που μπορεί να επιπλέει σε αβαθή ύδατα και μπορεί να φτάσει απευθείας στη Γάζα. Την είδηση για την αναχώρηση του πλοίου, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM.

Έψαξα την είδηση αυτή στα διεθνή site, για να την διαβάσω από την πλευρά των ξένων. Διαπίστωσα ότι τα ελάχιστα ξένα site που έγραψαν αυτή την είδηση, αναφέρονται σε πληροφορίες του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Δεν επικαλούνται καμία άλλη πηγή.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της Βρετανίας ή του Ισραήλ ή των Παλαιστινίων ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, ούτε κι από κάποιον από τους διεθνείς οργανισμούς που ενδιαφέρονται και ανησυχούν για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Μάλιστα εκπρόσωπος της ΕΕ, που ρωτήθηκε χθες για το πλοίο αυτό, είπε ότι η ΕΕ δεν έχει να ανακοινώσει προς το παρόν οτιδήποτε σε σχέση με την κυπριακή πρωτοβουλία και πρόσθεσε αόριστα πως οποιοσδήποτε φίλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στη Βρετανία, είναι – λέει- ευπρόσδεκτος να συνδράμει το σχέδιο της Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο – καταλαβαίνετε- απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι ξεκίνησε πλοίο από τη Λάρνακα για τη Γάζα.

Λοιπόν, με παραξενεύει και με ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι, εκτός από την κυβέρνηση και τα media της Κύπρου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής κανένας άλλος δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση αυτή, με το πλοίο. Όπως έγινε -για παράδειγμα- στη διάρκεια της εκεχειρίας, που σχεδόν όλα τα site του πλανήτη έγραφαν για τη βοήθεια που πήγαινε με φορτηγά οχήματα από την Αίγυπτο στη Γάζα. Επίσης δεν είδαμε ούτε ένα βίντεο, ούτε και μία εικόνα που να δείχνει αυτό το πλοίο, λες και είναι αόρατο.

Λογικά το vessel, που έφυγε την Παρασκευή από τη Λάρνακα, θα έπρεπε να είχε ήδη φτάσει στη Γάζα και η βοήθεια να είχε παραληφθεί, αφού το πλοίο είχε ελεγχθεί στη Λάρνακα από Ισραηλινούς, σύμφωνα με τα media, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές.

Μια κυπριακή εφημερίδα γράφει σήμερα ότι το πλοίο περιμένει ακόμη σε διεθνή ύδατα άδεια από το Ισραήλ για να προσεγγίσει τη Γάζα. Μια μόνο εφημερίδα το γράφει αυτό. Αλλά, τι συνεννοήσεις έκαναν από πριν οι δικοί μας με τους Ισραηλινούς κι έμεινε το πλοίο μεσοπέλαγα; Γιατί άπαντες αποφεύγουν να εκδώσουν ανακοίνωση, ακόμη και η Βρετανία που έστειλε το πλοίο; Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να σχολιάσει και γλιστρά από τις ερωτήσεις με διπλωματικό τρόπο;

Σημειώστε ότι σήμερα κι ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για το πού βρίσκεται και τι κάνει αυτό το πλοίο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αύριο έρχεται ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, για να συζητήσει με τους δικούς μας το «Σχέδιο Αμάλθεια» του Προέδρου Χριστοδουλί δη και ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος θα επικοινωνήσει με την Βρετανία και τη Γαλλία, επίσης για το ίδιο θέμα.

Δηλαδή, προσέξτε: έφυγε πλοίο για τη Γάζα, αλλά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ΘΑ το συζητήσει ακόμη αύριο με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών και επίσης θα το συζητήσει με τη Γαλλία και τη Βρετανία, η οποία υποτίθεται ότι έστειλε το πλοίο. Δηλαδή έφυγε το πλοίο αλλά ο Πρόεδρος ΘΑ το συζητήσει ακόμη με τη Βρετανία;

Τελικά είμαστε σοβαροί ή θα αρχίσουν να μας παίρνουν όλοι για πλάκα;

Ειλικρινά προσεύχομαι αυτή η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος. Να μην καταλήξει κι αυτή ένα μεγάλο φιάσκο, που θα εκθέσει διεθνώς την Κύπρο. Διότι τότε θα αποδειχτεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας πως, αντί να πατούν στη γη για να μας κυβερνήσουν σωστά, με τα τόσα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, μάς ταξιδεύουν μαζί τους στις αυταπάτες και στα σύννεφα κι αν πέσουμε από τα σύννεφα, δε θέλετε να ξέρετε τι θα πάθουμε, εμείς και τα παιδιά μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *