Στέφανε, αν τα κάνουμε μαντάρα και με το αέριο θα στηθούν κρεμάλες…

4:23 PM | |

ÊÕÐÑÏÓ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÊÕÐÑÉÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÄÇÌÇÔÑÇ ×ÑÉÓÔÏÖÉÁ ÓÔÇÍ ÐËÁÔÖÏÑÌÁ "ÏÌÇÑÏÓ" (EUROKINISSI // ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐËÇÑÏÖÏÑÉÙÍ ÊÕÐÑÏÕ / ×ÑÉÓÔÏÓ ÁÂÑÁÁÌÉÄÇÓ)O Στέφανος Στεφάνου είναι ένας σοβαρός πολιτικός της νέας γενιάς του ΑΚΕΛ, αλλά σήμερα έκανε μια δήλωση … περιορισμένης ευθύνης: “Αφού η κυβέρνηση λέει ότι έχουμε στο οικόπεδο 9 πολύ περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι αναμέναμε, γιατί την ίδια στιγμή λέει (η κυβέρνηση) ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή του τερματικού, λόγω του ότι δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο; Ας αποφασίσει επιτέλους! Έχουμε ή δεν έχουμε;” Εγώ πάλι, ο πολίτης, με τον απλό μου νου, κατάλαβα 3 πράγματα:

  • Ότι για να συμφέρει η κατασκευή του χερσαίου τερματικού πρέπει να έχουμε όχι μόνο συγκεκριμένη μίνιμουμ ποσότητα αερίου αλλά και πρόθυμους συνεργάτες (κράτη και εταιρείες) και φυσικά ΠΕΛΑΤΕΣ! Αλλιώς θα φάμε πολλά δισκεκατομμύρια για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου και θα μας μείνει στο τέλος μόνο η μούζη!
  • Μέχρι στιγμής, το μόνο οικόπεδο για το οποίο έχουμε ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για ποσότητες είναι το 12 διότι μόνο σε αυτό έγιναν επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις. Μπορεί να προβλέπουμε (βάσει ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ) ότι στο οικόπεδο 9 θα έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά πριν γίνουν οι επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις ΔΕΝ έχουμε φυσικό αέριο. Έχουμε μόνο αέριο κουπανιστό!
  • Ότι το θέμα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων δεν είναι όπως τις “κουμέρες” που παίζουν εδώ τα κόμματά μας στο καθημερινό πολιτικό κουκλουθέατρο αυτού του τόπου. Είναι ένα θέμα ύψιστης οικονομικής αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ σημασίας. Καλώς ή κακώς εκείνοι με τους οποίους συμμαχούμε και συνεργαζόμαστε για να κάνουμε αυτή τη δουλειά έχουν λόγο και δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κόψει ο νους μας. Πολύ περισσότερο μετά που τα κάναμε μαντάρα σε όλους τους τομείς και διαλύσαμε την Κύπρο. με τους ερασιτεχνισμούς μας και τις δουλειές του ποδαριού. Το ότι ο Ισραήλ, παρά τα παρακάλια μας, δεν έχει έρθει ακόμη κοντά να προσθέσει δικό του αέριο ώστε να είναι βιώσιμο το τερματικό και να ξεκινήσει η δουλειά, σημαίνει κάτι…

Να μην μου πει κανείς παρακαλώ ότι μπορούμε να αρχίσουμε την κατασκευή του τερματικού πριν έχουμε επίσημα στοιχεία για νέες ποσότητες, αφού μέχρι να κατασκευαστεί θα έχουν γίνει στο μεταξύ και οι νέες γεωτρήσεις. Τέτοιες δουλειές της κουτούρας να σταματήσουν επιτέλους σε τούτο τον τόπο! Κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται με τις ΔΕΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ! Γενικά τα όποια βήματα πρόκειται να γίνουν στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, θα πρέπει να είναι προσεκτικά, μελετημένα, στον κατάλληλο χρόνο κι οπωσδήποτε να γίνονται με διαρκή εγρήγορση ευθύνης. Αν χειριστούν οι πολιτικοί κι αυτό το ζήτημα με την παροιμιώδη πια ανευθυνότητα τους κι εξανεμίσουν την μόνη ελπίδα που απέμεινε στα παιδιά μας για ένα καλύτερο μέλλον, τότε θα πρέπει πάραυτα να επανέλθει η θανατική ποινή και να αρχίσουν οι απαγχονισμοί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *