Ανδρέας Σουτζιής: Γιατί θέλω να λυθεί το Κυπριακό.

11:25 AM | |

Γιατί άραγε, κάποιος να θέλει, πλέον, να λυθεί το Kυπριακό; Αφού πολλοί λένε ότι είναι ήδη λυμένο, και η παρούσα κατάσταση μας επιτρέπει να ζούμε σε σχετική ηρεμία και ασφάλεια.

Αμ’δε! Ούτε ηρεμία υπάρχει ούτε ασφάλεια! Υπάρχει κατάπαυση του πυρός! Η φημισμένη «παρούσα κατάσταση» δεν είναι τίποτε άλλο από την εκεχειρία που συμφωνήθηκε μετά τις μάχες της 2ης εισβολής. Είμαστε ακόμα σε «κατάσταση πόλεμου» με τη Τουρκία και όχι σε ανακωχή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί ένας τρελός στρατηγός και να διατάξει τα στρατεύματα του να μας επιτεθούν. Και κανείς δεν αμφιβάλει ότι αυτός, θα είναι ένας περίπατος για τη κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.
Για αυτό και εγώ θέλω να λυθεί το Κυπριακό άμεσα. Χωρίς καθυστέρηση. Να γίνει μια συμφωνία η οποία θα επιβάλει ανακωχή και ΕΙΡΗΝΗ, στη Κύπρο. Θέλω ειρήνη και ασφάλεια για τα παιδιά μου και τα μελλοντικά εγγόνια μου. Θέλω οι κόρες μου, οι φίλοι τους, οι μελλοντικοί σύζυγοι τους να ζήσουν σε ηρεμία και ησυχία τα επόμενα χρόνια.
Δεν θέλω κανένας να ζει μέσα στην αβεβαιότητα και στο άγχος. Να μην ξέρει τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα. Θέλω ο τόπος μου να είναι κέντρο ειρήνης και σταθερότητας, τόπος συνεργασίας και ανάπτυξης, και παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους λαούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *