ΑΛΛΟ ΤΟ «ΥΠΗΡΕΤΩ» ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ «ΘΚΙΑΚΛΙΖΩ»

5:46 PM | |

Κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, επειδή η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια, προσπαθήστε λίγο να συνειδητοποιήσετε ότι σας κοιτάμε.

Προσπαθήστε σας παρακαλώ να εγκαταλείψετε την «πεπατημένη» που θέλει τη δικαιοσύνη σε τούτο τον τόπο «μνήμα του Αγίου Νεοφύτου», που κονταίνει ή μακραίνει για να «κάτσει φάδι» σε διαχείριση συγκεκριμένων υποθέσεων, πίσω από τις οποίες βρίσκονται πρόσωπα και καταστάσεις που δεν πρέπει να θιγούν ή να επηρεαστούν. Είναι σημαντικό, για το θεσμό που υπηρετείτε, να μας πείσετε ότι τη δικαιοσύνη την υπηρετείτε και δεν την «θκιακλίζετε».

Τον τελευταίο καιρό είχαμε δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις. Η μία είναι εκείνη του Θανάση που δολοφονήθηκε πριν από 17 χρόνια και η Κυπριακή Δημοκρατία συγκάλυψε το έγκλημα, με αποτέλεσμα να μείνουμε εκτεθειμένοι, οι Κύπριοι, απέναντι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια, όταν κουράστηκε να την κοροϊδεύει η διεφθαρμένη αυτή χώρα. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η συγκάλυψη του φόνου ξεκίνησε επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου και συνεχίστηκε επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.

Επί της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, δηλαδή του προέδρου που σας διόρισε στο πόστο του Γενικού Εισαγγελέα, λυπάμαι να σας πω ότι εξακολουθεί να δίδεται μια εντύπωση απροθυμίας να διαλευκανθεί η υπόθεση και για την εντύπωση αυτή ευθύνεστε αυτή τη στιγμή εσείς και η υπηρεσία σας.

Συνειδητοποιείτε ότι το παιδί αυτό δολοφονήθηκε και πως, αν δεν επέμενε η μητέρα του τόσα χρόνια, ο φόνος θα είχε κουκουλωθεί και δε θα μιλούσαμε σήμερα για δολοφονία; Συνειδητοποιείτε ότι έχετε υποχρέωση να αντιμετωπίσετε την μητέρα του παιδιού με στοιχειώδη ευαισθησία, διότι υπηρετείτε έναν θεσμό που συγκάλυψε το φόνο του παιδιού της όλα αυτά τα χρόνια; Η αρνητική σας προδιάθεση απέναντι στους γονείς του Θανάση είναι απαράδεκτη και το γεγονός ότι, με μια διάτρητη δικαιολογία, απαλλάξατε από τα καθήκοντά του τον έναν από τους δύο ποινικούς ανακριτές, που επιβεβαίωσαν τον φόνο και το κουκούλωμά του, λυπάμαι να σας πω ότι σας εκθέτει στα μάτια των πολιτών, τους οποίους αποτυγχάνετε να πείσετε ότι είσαστε αποφασισμένος να διαλευκανθεί ο φόνος.

Η άλλη περίπτωση είναι εκείνη της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών. Έχετε πάρει το πόρισμα της ανεξάρτητης έρευνας και δίνετε την εντύπωση του μαρμαρωμένου εισαγγελέα. Καμία ενέργεια μέχρι στιγμής. Ο υπό διερεύνηση αξιωματικός της αστυνομίας, αφού πέρασε ο χρόνος της διαθεσιμότητάς του και ο χρόνος της άδειας που ζήτησε ο ίδιος, επέστρεψε σε νέα καθήκοντα κι ακόμη εσείς παραμένετε μαρμαρωμένος. Στο μεταξύ διατάξατε και μία έρευνα που ουσιαστικά στρεφόταν εναντίον της διευθύντριας των φυλακών, εντελώς … συμπτωματικά. Αυτά ξέρετε ανήκουν σε άλλες εποχές. Έγιναν τόσα πολλά σε τούτο τον τόπο, που ο κόσμος έχει ξυπνήσει πλέον και δεν μασά. Μπορεί να σιωπά, αλλά δεν είναι βλάκας.

Αν είναι κάτι που αμαύρωσε την εικόνα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη είναι η εικόνα της διαφθοράς. Ενώ η διαφθορά είναι συνομήλικη της Κυπριακής Δημοκρατίας, διότι καθιερώθηκε και «θεσμοθετήθηκε» από το 1960, ήρθε και έσκασε σαν ωρολογιακή βόμβα στα χέρια αυτής της κυβέρνησης, η οποία βεβαίως δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια να την σταματήσει, στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Αντιθέτως την ανέχτηκε και κατ’ επέκταση την ενεθάρρυνε. Δυστυχώς αυτή η εικόνα αδικεί την καλή δουλειά που έγινε στη διαχείριση δύο σοβαρότατων κρίσεων, δηλαδή της οικονομικής κατάρρευσης του 2013 και της πανδημίας του 2020 αλλά και την άνευ προηγουμένου αναβάθμιση της κοινωνικής μέριμνας του κράτους, όχι μόνο με την θεσμοθέτηση του ΓΕΣΥ αλλά και από μια σειρά άλλων κοινωνικών μέτρων.

Αν ήμουν ο Αναστασιάδης (για λόγους υστεροφημίας) ή ο Αβέρωφ (ως υποψήφιος της κυβερνώσας παράταξης) θα ήθελα πάρα πολύ να πεισθούν οι πολίτες εδώ και τώρα ότι επιτέλους η νοοτροπία του «θκιακλίσματος» της δικαιοσύνης και της εξυπηρέτησης προσώπων και καταστάσεων έχει αλλάξει. Ότι επιτέλους η δικαιοσύνη θα εφαρμοστεί σωστά, προς το δημόσιο συμφέρον και σίγουρα ένας από τους πρώτους στους οποίους θα έκανα παραστάσεις, για να πείσει τους πολίτες προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήσασταν εσείς, κ. Γενικέ Εισαγγελέα.

H ανάρτηση στο Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *