Αδιανόητο να μην δικαστούν πολιτικά πρόσωπα.

9:21 PM | |

φυλακή1Δεν μας έφτανε η διάλυση της κυπριακής οικονομίας, άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα κι άλλες …ωραίες ιστορίες, που δείχνουν ότι όχι, δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος βρίσκεται στο σημερινό της κατάντημα, φαλιρισμένη και ντε φάκτο διχοτομημένη,

Επιχειρηματίας κατάγγειλε, σε επιτροπή της βουλής που διερευνά το … πάρτι που έγινε με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, απάτη που αφορά λέει πώληση γης από Τουρκοκύπριο σε παράγοντα της Λάρνακας για το ποσό του 1 εκατομμυρίου, την οποία στη συνέχεια ο παράγοντας αυτός πούλησε τη γη στη CYTA για 9 εκατομμύρια!!!

Ο επιχειρηματίας λέει ότι ο ίδιος πείσθηκε να δανείσει τον παράγοντα, για να μπορέσει να αγοράσει το χωράφι, αλλά ποτέ δεν πήρε πίσω τα λεφτά του, διότι ο παράγοντας του είπε ότι πλήρωσε πολλές μίζες σε διάφορα πρόσωπα, σε κόμμα και σε αθλητικό σωματείο και περίπου ότι δεν έμειναν λεφτά!

Εξάλλου είναι ήδη γνωστό ότι ο Τουρκοκύπριος κίνησε αγωγές, λέγοντας ότι ξεγελάστηκε για να πουλήσει τη γη του για 9 φορές λιγότερα από όσα μεταπουλήθηκε στη CYTA. Μάλιστα σ’ αυτή την πτυχή της υπόθεσης έχει εμπλακεί και το όνομα πρώην υπουργού και είναι γνωστή η κόντρα του σήμερα με έναν νυν υπουργό, που τον κατηγορεί για ύποπτες ενέργειες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Ο επιχειρηματίας κατάγγειλε στη βουλή ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που πήραν μίζες είναι λέει ένας βουλευτής (μιλά για μίζα ενός εκατομμυρίου!), ένα ανώτατο  στέλεχος της CYTA και επειδή τα λεφτά πληρώθηκαν από τα ταμεία συντάξεων των υπαλλήλων της CYTA  δύο συντεχνιακοί πήραν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνουν τις πάπιες και να μην υπάρξουν αντιδράσεις!!!

Ο επιχειρηματίας είπε επίσης ότι κατάγγειλε αυτή την ιστορία στο προεδρικό (επί της προηγούμενης κυβέρνησης) και στο ΑΚΕΛ αλλά δεν έγινε τίποτα. Από το ΑΚΕΛ του είπαν να πάει στο δικαστήριο και να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία… Μάλιστα εμπλέκει στην κατάθεσή του και πολλά γνωστά πρόσωπα της πολιτικής ζωής, στις διάφορες επαφές που είχε σ’ αυτή την ιστορία.

Δεν θα προσθέσω κανένα άλλο σχόλιο σ’ αυτή την ιστορία, απλά να κρατήσω την επιφύλαξη ότι πρόκειται για ισχυρισμούς σε κατάθεση ενός προσώπου, οι οποίοι επιβεβαιώνονται ωστόσο και από τη σύζυγό του. Αυτούσια η κατάθεση του επιχειρηματία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του OFFSITE, εδώ: http://offsite.com.cy/kiprios-vouleftis-pire-1-ekat-e-ke-to-komma-tou-megalo-poso-katatheti-o-liotatis/

Στην άλλη ιστορία των ημερών, αυτή του πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, που καταζητούνται από την ελληνική δικαιοσύνη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο Γενικός Εισαγγελέας άφησε αιχμές ότι ο λόγος που δεν μπορούμε να τους εκδόσουμε στην Ελλάδα είναι ο εξής: το 2005 στο νόμο που υποχρεώνει την Κύπρο να εκδίδει ύποπτους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μπανανίας έβαλε πρόνοια ότι θα εξαιρούνται όσοι έκαναν τα αδικήματά τους πριν μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρετε γιατί; Διότι οι βουλευτές ήθελαν, λέει, να προστατέψουν τότε δύο λαθρέμπορους Κύπριους εκατομμυριούχους, που καταζητούνταν στην Ευρώπη…

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ 2 ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ! Και ρωτώ: ο κ. Γενικός Εισαγγελέας, που ρίχνει σήμερα σπόντες, γιατί δεν το κατάγγειλε τότε; Μα επιτέλους τι χώρα είναι τούτη ρε παιδιά; Ποια αδίστακτη μαφία κινεί τα νήματα σε τούτο τον τόπο;; Έλεος!

Να δούμε ακόμα και πόσα άλλα θα βγουν στη φόρα τώρα που φαλίρησε το σύστημα κι ο καθένας που περίμενε να λάβει αυτά που του έταξαν και δεν θα τα λάβει ποτέ θα αρχίσει να καρφώνει τους άλλους.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει άλλες επιλογές. Το σύστημα πρέπει να καθαρίσει, πριν ο κόσμος αγανακτήσει και καθαρίσει λερωμένους και … καθαρούς μαζί. Οπωσδήποτε κάποιοι πολιτικοί θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη και οπωσδήποτε κάποιοι πρέπει να φυλακιστούν, διαφορετικά σωτηρία δεν θα δούμε ποτέ σ’ αυτό τον τόπο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *