Οι καλοί και “κακοί” υπάλληλοι της ΕΡΤ, τα παιδιά που πεινάνε, η διαφθορά που διέλυσε τα πάντα και οι γλοιώδεις πολιτικάντηδες που μιλάνε για μια δημοκρατία που την πήδηξαν.

12:47 PM | | Comments 2

ΕΡΤΕκφράζω τη λύπη μου για εκείνους τους συνάδελφους της ΕΡΤ που πραγματικά εργάστηκαν ευσυνείδητα και κοπίασαν για να παράγουν έργο και εύχομαι ότι αυτοί θα συνεχίσουν να εργάζονται για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, η λειτουργία της οποίας είναι απαραίτητη, όχι μόνο στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας της δημοκρατίας αλλά και επειδή η αποστολή της είναι πολύτιμη αφόσον είναι εξαιρετικά επικεντρωμένη στην παραγωγή, διάσωση και διάδοση πολιτισμικού έργου, στην πολιτισμική αλληλεπίδραση μεταξύ των εθνών, στην διαρκή επικοινωνία μεταξύ των ανά το παγκόσμιο Ελλήνων και στην αμερόληπτη αλλά και  οικονομικά ενισχυμένη από το κράτος δυνατότητα πλήρους και αμερόληπτης ενημέρωσής τους.

Την ίδια στιγμή όμως και πιστός στις απόψεις που κατά καιρούς έχω εκφράσει σχετικά με το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, οφείλω να πω τα εξής:

Το δημόσιο χρήμα βγαίνει κυρίως  από το υστέρημα των εργαζομένων οι οποίοι, ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές οικονομικοκοινωνικές συνθήκες, ζορίζονται αφάνταστα και με πολύ κόπο τα βγάζουν πέρα, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν τα απολύτως απαραίτητα στα παιδιά τους και στους εαυτούς τους.

Αυτή η οικονομική κατάντια, που τόσο σκληρά βιώνουμε εμείς και  τα παιδιά μας, αφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διαφθορά και διαπλοκή του πολιτικοοικονομικού συστήματος, σε συνδυασμό με τις σπατάλες μιας τεράστιας και υδροκέφαλης κρατικής μηχανής.

Το γιατί η κρατική μηχανή  έγινε τεράστια και υδροκέφαλη είναι γνωστό ότι οφείλεται στην ασύστολη και ασύδοτη αναξιοκρατία/κομματοκρατία, που διέβρωσε και διέλυσε υπηρεσίες, θεσμούς, διαδικασίες και υπονόμευσε σε θανάσιμο βαθμό κι αυτήν ακόμη την έννοια της δημοκρατίας, που δεν νοείται στην πραγματική της διάσταση, όταν κατ΄επίφασιν  λειτουργεί σε μια μη ευνομούμενη πολιτεία.

Η ΕΡΤ, το παραδέχονται όλοι αυτό, ήθελε νοικοκύρεμα. Αυτό το γαμημένο το νοικοκύρεμα που το ακούμε από τότε που γεννηθήκαμε, αλλά ποτέ δεν το βλέπαμε να γίνεται. Λυπάμαι που απολύονται 2700 υπάλληλοι αλλά … ΤΙ γύρευαν 2700 υπάλληλοι;  Ποιος τους πλήρωνε και πόσα κόστιζε στον μεροκαματιάρη το μισθολόγιό τους;

Είναι αναντίλεκτο πια ότι, στις κρατικές υπηρεσίες, τα κόμματα κάνουν  πάρτι και πληρώνει το λογαριασμό ο φορολογούμενος. Μόνιμα, ασταμάτητα, ανήθικα. Αλλά αυτό το αρρωστημένο πράγμα πρέπει να τελειώσει. Τα κόμματα να σεβαστούν επιτέλους τον πολίτη και να του διασφαλίσουν κρατικές υπηρεσίες εύρυθμες, ευέλικτες, αποδοτικές και  με το απολύτως αναγκαίο, αξιοκρατικά επιλεγμένο προσωπικό.

Κάθε ευρώ που σπαταλάται, είναι ένα σάντουιτς που θα μπορούσε αυτή η πολιτεία να προσφέρει σε ένα παιδί που πηγαίνει νηστικό στο σχολείο.

Όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες  που κλαίνε και στενάζουν δημόσια για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι εδώ και πολύ καιρό πια στημένοι στο «εκτελεστικό απόσπασμα»  της κοινής γνώμης. Διότι για τα δισεκατομμύρια που πήγαν είτε στο βρόντο είτε στις τσέπες κάποιων επιτήδειων, ευθύνονται αυτοί οι ίδιοι που, είτε ανέχθηκαν το σαθρό κατεστημένο είτε τα κάνανε πλακάκια μαζί του. Γιαυτό ας βγάλουν επιτέλους το σκασμό, μ΄ αυτές τις γλοιώδεις υποκρισίες κι ας κοιτάξουν πώς θα διορθώσουν τα πράγματα όσο γίνεται πιο γρήγορα, διότι πλησιάζει η μέρα που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα από την οργή του λαού που δεν θα μαζεύεται…

Comments

  1. Είδα την λίστα του μισθολογίου της ΕΡΤ. Ναι, πολλά από τα θύματα χθες, ήσαν ΚΑΙ θύτες της ΕΡΤ. Αλλά, αν είναι συνυπεύθυνοι στην κακοδιαχείρισή της, μην θεωρούμε ότι για τούτο έκλεισε, ή, έστω, ήταν ‘εξυγίιανση’ το κλείσιμό της.. Πάντως, το βρήκα προσωπικά παχύ από τον άγκορμαν της ΕΡΤ να περιγελά τα περιί υψηλής μισθοδοσίας, όταν ο ιδιος, με απολυτήριο γυμνασίου, με κάμποσα πουλ-μουρ ψέμματα (για τα οποία προσωπικά μπορώ να τον ελέγξω) και μια γύρα στα διάφορα εύκαιρα κόμματα, πληρωνόταν 69.500 τον χρόνο, περισσότερα από καθηγητή Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Αλλά αυτό τον κάνει θύτη ταυτόχρονα όσο και θύμα του κλεισίματος της ΕΡΤ, και δεν είναι γι’ αυτόν ο γνήσιος θρήνος μου για τα τεκταινόμενα, αλλά για την ζημία που υπέστη η πατρίδα κι ο λαός της. Η δημοσιογραφία, ειδικά η ‘υάλινη’, όπως κι η πολιτική είναι ο χώρος όπου ακριβά πωλείται κι αγοράζεται το κίβδηλο ψέμμα του ‘φαίνεσθαι’, της ‘δόξας’….
    . http://oktv.gr/misthologio-ert/
    Μισθολόγιο ΕΡΤ: Οι λίστες της ντροπής!
    oktv.gr

    1. Constantinos Odysseos says:

      Το αν η ΕΡΤ θα μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της, χωρίς διακοπή αλλά και με τις διαδικασίες εξυγίανσης να προχωρούν με την επιβαλλόμενη σπουδή, δεν το γνωρίζω, διότι δεν έχω γνώση του νομικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί και κατά πόσο αυτό το πλαίσιο επιτρέπει ευρεία αναδιάρθρωση/εξυγίανση ή αν θα έμπαινε η κυβέρνηση στο λούκι μιας ατέρμονης αντιπαράθεσης με τα συνδικάτα και την αντιπολίτευση, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

      Εγώ λέω ότι στις εποχές των παχέων αγελάδων, ο χαμηλά αμειβόμενος, ο μεροκαματιάρης, ο πολύτεκνος, ο γονιός που ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά του, θα μπορούσε να ανεχθεί αυτό το τεράστιο παράσιτο, το διεφθαρμένο κατεστημένο και το υδροκέφαλο κράτος που έχει δημιουργήσει, να απομυζά ένα τεράστιο μέρος του προϋπολογισμού της χώρας, αντί αυτό το ποσό να δίδεται σε κοινωνικές παροχές. Σ’ αυτή όμως την εποχή ο κόσμος δεν αντέχει πια. Έχει γονατίσει, έχει αποκάμει.

      Είναι ανήθικο να συνεχίζεται η σπατάλη του κράτους. Πρέπει να σταματήσει άμεσα και με κάθε τρόπο.

      Τώρα αν αυτοί που βρίσκονται τώρα στην εξουσία έχουν στο μυαλό τους να συνεχίσουν να συντηρούν το ίδιο σύστημα κι απλά μας δουλεύουν, έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν την αναλγησία τους με … αποκεφαλισμό, όπως τότε που η Μαρία Αντουανέτα έψαχνε να βρει το κεφάλι της, χωρίς να είχε καλά καλά καταλάβει τι είχε συμβεί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *