ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

12:36 PM | |

Την πιο κάτω επιστολή έγραψε τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Λούης Κουτρουκίδης και τη δημοσίευσε ο “ΠΟΛΙΤΗΣ”. Απευθυνόταν προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Έβαζε μπροστά στα μάτια τους συγκλονιστικά στοιχεία και προειδοποιούσε ότι μπορεί οι αλλοδαπές κοπέλες που χάθηκαν εδώ και ενάμιση χρόνο, να είχαν πέσει θύματα κατά συρροήν δολοφόνου.

Ο άνθρωπος στην επιστολή του, πριν από 8 ολόκληρους μήνες, θερμοπαρακαλούσε την αστυνομία και τους προϊστάμενούς της να ασχοληθούν. Απευθύνθηκε στην ανθρωπιά και στο φιλότιμό τους. Στην ανθρωπιά και στο φιλότιμο όλων μας. Κραύγαζε με αγωνία, αλλά τα αυτιά μας ήταν κουφά. Οι “αρμόδιοι” ολιγώρησαν και πίσω από την ολιγωρία τους κρύβεται δυστυχώς ο υποσυνείδητος ρατσισμός, που σέρνεται κάτω από τη φτιασιδωμένη επίφαση της κυπριακής κοινωνίας.

Με την αδιαφορία τους κάλυψαν έναν κατα συρροήν δολοφόνο και είμαι βέβαιος ότι αυτή η ιστορία θα εκθέσει την Κύπρο ανεπανόρθωτα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Ως πολίτης αυτής της χώρας, ζητώ την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Στην επιστολή του ο κ. Κουτρουκίδης γράφει ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:

“…Μια Φιλιππινέζα εξαφανίστηκε, τζαι κάποιες φίλες της εκαταγγείλασιν την εξαφάνιση στην Αστυνομία. Η Αστυνομία, μονομιάς λαλεί, «εν να επήεν στα κατεχόμενα», τραβούν τζαι μιαν φωτογραφίαν στις εφημερίδες που λαλεί, «ελλείπον πρόσωπο», πάππαλλα, τζ’ ο Θεός βοηθός. Εν ένει έτσι κύριοι. Αν πραγματικά επήεν στα κατεχόμενα, επέρασεν που κάποιον οδόφραγμα, τζ’ όσον παράνομον τζ’ αν ένει το καθεστώς, όποιος περνά που πο τζεί  καταγράφουν το όνομα τους, διότι δείχνουν διαβατήριο, εν τζ’ ένει ούλλα ξαπόλυτα, τζ’ έννεν ούλλα εμπάτε σσιύλλοι αλέστε…”

“…Πριν πέντε μήνες, τον Μάρτην δηλαδή, μια άλλη Φιλιππινέζα επήεν στο αεροδρόμιο Λάρνακας μαζί με τη εννιάχρονη κορούλλα της, να συναντήσει «κάποιον», που «γνώρισε» σε ιστοσελίδα γνωριμίας. Που τζιαμέ τζαι κάτω άνοιξεν η γη τζ’ εκατάπιεν την, μαζί με το μωρό της τζ’ έκτοτε το κινητό της παραμένει βαούμενο. Eίπεν η Αστυνομία ότι «πιθανό να επήε πο τζει». Εν θα κάμω τον ζαπτιέν μα ούτε τον αστυνόμον, διότι εν πολλοκαταλάβω, αλλά στη ζωή μου τα παραπάνω πράματα ακολουθούν μιαν λογικήν τζ’ έρκουμαι τζαι ρωτώ την αστυνομία: Αν ελοάρκαζεν να πάει πο τζει, στο αεροδρόμιο της Σκάλας ήνταμ που εγύρεφκεν; Τζ’ αν ελοάρκαζεν να παει πο τζει, εν ήταν να συνάξει τα ριάλια της που την τράπεζαν, να πκιάει τα ρούχα της, το λάπτοπ της; Τζαι γιατί να βαώσει το κινητό της; …”

“Την 21ην Ιουλίου εχάθην τζ’ άλλη Φιλιππινέζα, τζ’ εκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της. Τζαι τζείνην ερευνά την η αστυνομία, τζαι με το να βάλλουμεν την φάτσαν τους στην εφημερίδαν, ως ελλείπον πρόσωπον, εν εκάμαμεν τίποτε. Με δικαστικό ένταλμα μπορεί η αστυνομία να εντοπίσει που ετηλεφώνηεν, ποιος της ετηλεφώνησεν, τζ’ ακόμα πού ήταν το κινητόν της την τελευταίαν ημέραν που ήταν ενεργό…”

“Μα εξαφανίστηκε μια, η δεύτερη με μωρό, τζαι τρίτη, εν σύμπτωση; Άι τοντ θινκ σο. Αν κάποιος τες «εξαφανίζει», θα συνεχίσει να το κάμνει αφού το σιέριν του νόμου εν κοντόν, τζ’ εν έχουν μάναν τζ’ τζύρην που ποδά, να τες γυρέψουν. Μακάρι τζ’ οι τρεις Φιλιππινέζες τζαι το μωρόν, να επήασιν πο τζει, τζαι ναν καλά. Τίποτε άλλον! Τώρα μιλούμεν για άτομα που ξέρουμε ότι «εξαφανίστηκαν» από μαρτυρίες δικών τους αθρώπων, τζαι μπορώ να τους δώσω μαρτυρίες, ονόματα, τζαι τηλέφωνα. Εν έπρεπε, κύριοι, να τα ερευνήσει το «Σώμα». Ήντα χαμπάρκα για άλλες εξαφανισμένες, που εν τες γυρέφκει κανένας; Μήπως, κύριε υπουργέ, ξέρει η αστυνομία ήνταμ που σημαίνει κατά συρροή δολοφόνος; “

Διαβάστε ολόκληρη τη συγκλονιστική επιστολή του κ. Κουτρουκίδη:

«Εν γίνεται, ρε παιθκιά, να εξαφανίζουνται πλάσματα στη χώρα μας τζ’ να μεν φακκά πεννιά κανένας, ακόμα τζ’ η Αστυνομία. Όι κύριε, τζ’ οι ξένοι έχουν ψυσσιή, εν τζαι τζείνοι πλάσματα, αν τζ’ εμείς οι «ψευδό-Ευρωπαίοι», αποκαλούμε τες «μαυρούες». 

Ζαττίν έσιει πολλούς που εμάς, που είμαστεν κατάμαυροι, τζ’ μπορεί να μας περάσουν για Ιντιάνους, ή Πακιστανούς, αλλά οι «μαυρούες», ακόμα τζ’ ολόασπρες να ένει, εννάν πάντα μαυρούες. Τζ’ επειδή είμαι καλά θκιεβασμένος, οποιανδήποτε άτομο ζει στην Ευρωπαϊκή Κυπρο, νόμιμα ή μη, έσιει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν αναφέρουμαι ποττέ σε ονόματα, αλλά σήμερα θα αναφερτώ, στο Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Ιωνά Νικολάου, που αν τζ’ δεν φταίει σε τίποτε , δεν παύει που να είναι ο υπεύθυνος υπουργός της Αστυνομίας Κύπρου, και είναι έμμεσα υπεύθυνος. Το κολάνιν όμως πιάνει τζαι τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, διότι η Αστυνομία, όταν  δέχεται καταγγελίες, πρέπει να προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να ανακλύφκει την αλήθκεια. Έσιει στα σιέρκα της τον μηχανισμόν τζαι τη τεχνογνωσία που ακόμα τζ’ που μιαν τρίχα της κκελλές, ή που ένα ποτσίαρο, να πιάνει το ένοχον.

Μια Φιλιππινέζα εξαφανίστηκε, τζαι κάποιες φίλες της εκαταγγείλασιν την εξαφάνιση στην Αστυνομία. Η Αστυνομία, μονομιάς λαλεί, «εν να επήεν στα κατεχόμενα», τραβούν τζαι μιαν φωτογραφίαν στις εφημερίδες που λαλεί, «ελλείπον πρόσωπο», πάππαλλα, τζ’ ο Θεός βοηθός. Εν ένει έτσι κύριοι. Αν πραγματικά επήεν στα κατεχόμενα, επέρασεν που κάποιον οδόφραγμα, τζ’ όσον παράνομον τζ’ αν ένει το καθεστώς, όποιος περνά που πο τζεί  καταγράφουν το όνομα τους, διότι δείχνουν διαβατήριο, εν τζ’ ένει ούλλα ξαπόλυτα, τζ’ έννεν ούλλα εμπάτε σσιύλλοι αλέστε.

Μπορεί η Αστυνομία να πει στη χαροκαμένη μάνα της (που εν που ποδά, τζαι δουλέφκει σε σπίτι), ότι η κόρη της εν στα κατεχόμενα, πέραν πάσης αμφιβολίας; Όι, αφού εν εκάμασιν τον έλεγχο, διότι όποια ξένη χάνεται, εν η πιο εύκολη απάντηση. Εχάθην το Δεκέβρη του ‘17, αλλά αφού εν Φιλιππινέζα, ήντα μας κόφτει κύριοι, εν ένει; 

Κόφτει μας Κύριοι, διότι εν άδρωπος τζ’ τζείνη, τζ’ ήρτεν στη Χώρα μας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ασφάλεια της ΚΔ. Πρέπει να το ακούσετε ότι ο πρόεδρος των Φιλιππινών απαγόρευσε να παέννουν οικιακοί βοηθοί στη Σ. Αραβία, διότι τζει μέσα, δέρνουν, βιάζουν, τζαι σκοτώνουν τες, χωρίς καμία προστασία. 

Κάποιος ήβρε τη ταυτότητα της εξαφανισμένης, πετάμενη μέστο δρόμο. Εν έπρεπε να ρωτήσουν που την ήβρε, ή καν το όνομα του; Δακτυλικά αποτυπώματα; Μα επέλλανες κύριε Λούη; Τζείνα κάμνουμεν τα για αδρώπους, όι για Φιλιππινέζες.


Πριν πέντε μήνες, τον Μάρτην δηλαδή, μια άλλη Φιλιππινέζα επήεν στο αεροδρόμιο Λάρνακας μαζί με τη εννιάχρονη κορούλλα της, να συναντήσει «κάποιον», που «γνώρισε» σε ιστοσελίδα γνωριμίας. Που τζιαμέ τζαι κάτω άνοιξεν η γη τζ’ εκατάπιεν την, μαζί με το μωρό της τζ’ έκτοτε το κινητό της παραμένει βαούμενο. Eίπεν η Αστυνομία ότι «πιθανό να επήε πο τζει». Εν θα κάμω τον ζαπτιέν μα ούτε τον αστυνόμον, διότι εν πολλοκαταλάβω, αλλά στη ζωή μου τα παραπάνω πράματα ακολουθούν μιαν λογικήν τζ’ έρκουμαι τζαι ρωτώ την αστυνομία: Αν ελοάρκαζεν να πάει πο τζει, στο αεροδρόμιο της Σκάλας ήνταμ που εγύρεφκεν; Τζ’ αν ελοάρκαζεν να παει πο τζει, εν ήταν να συνάξει τα ριάλια της που την τράπεζαν, να πκιάει τα ρούχα της, το λάπτοπ της; Τζαι γιατί να βαώσει το κινητό της; Εδούλεφκεν σε έναν Ξενοδοχείον στη Δετζέλια, τζ’ ούτε εξαναπήεν δουλειά, που εν μεν ένει τίποτε άλλον, έπρεπεν να παει να πκιάει τον μισθόν της, αλλά ούτε τζιαμέ επήεν.

Για μένα, που είμαι νάκκον μαννός, φαίνεται παράξενο τζ’ γιατί όι ύποπτον, για το πού επήεν τζ’ εν έδωκεν σημεία ζωής. Αν ήμουν αστυνομικός, ήταν να πκιάω το λάπτοπ να το δώκω σε ειδικούς, διότι τζιαμέ εννάβρω, με ποιον «εμίλαν», που τζαι πότε. Το λάπτοπ η αστυνομία πάντως εν το έσιει (απαράδεκτο), διότι με τον τζαιρόν, εστείλαν το οι φίλες της στους δικούς της εξαφανισμένης, στες Φιλιππίνες.

Μπορούσε να ζητήσει από το Δικαστήριο τες τηλεφωνικές κλήσεις από το παροχέα της. Εν έκαμε τίποτε που τούτα ούλλα, κάτι που ένας κόλοκος σαν εμένα, θα έκαμνα. Εν βαρκιέσαι Κύριε Λούη, ήντα χολοσκάς για μιαν Φιλιππινέζα, άησ’ την ολάν να παάι, μπορεί να μεν θέλει να βρεθεί. Τζαι το μωρό; Να το αφήκουμεν τζ’ τζείνο στους πέντε ανέμους; Εν βαρκούμαι κύριε, θέλω να μάθω την αλήθκειαν, μαζί με χιλιάδες μέλη του συνδέσμου μου, κοντά στες δέκα σσιλιάες μέλη. Ή πρέπει να περιμένουμε κάποιον εξωτερικόν παράγονταν, να μας κατηγορήσει για ανεπάρκειαν έρευνας, τζ’ ως μια, μη ασφαλή χώρα; Ντροπή μας κύριε υπουργέ, αλλά έστω τζ’ αργά μπορείς να διατάξεις μιαν έρευναν, που πιθανόν να σώσει τη ζωή της επόμενης, διότι να ΄σαι σίουρος, εν ένει η τελευταία.

Κύριοι, φίλοι αναγνώστες και μη, εκαταλάβετε ότι εχάθηκεν μάνα τζαι μωρόν; Μια ενιάχρονη κορούα, εξαφανίστηκε, τζ’ εν κάμνει κανένας τίποτε; Εγιώ, εσείς, ούλλοι μαζί, αν ξέρετε κάποιον, ή κάποιους, βάρτε έναν σιέριν, κάμετε ένα ψυσικόν, να χαρείτε τα παιθκιά σας. Εν έχω το λεγόμενο «μέσον», αλλά γιατί να χρειάζεται μέσον για μιαν αθρώπινη πιθανή τραγωδία; Έλεος δαμέσα δα σιόρ, διότι αν ήταν Κυπραία, η αστυνομία ήταν να κάμει την γην πηγήν, εν θα άφηννεν ρότσο που να μη ετάρασσεν. Ήταν να μας πελλάνουν τα ράδια, τζ’ οι τηλεοράσεις, ήταν να φέρουν ακόμα τζ’ το Εφ Μπι Άι, Ιντερπόλ, ακόμα τζαι τα Γιου Ες Μαρίνς. Ναι ρε, εννά τα κάμουμεν τούτα ούλλα για μια «μαυρού» τζαι την εννιάχρονην κόρην της; Αν ήταν τζ’ καμιά επώνυμη Κυπραία με το μωρό της; Παναγία μου, Παναγιά μου, ήταν να………

Περίμενε όμως, εν τζ’ ετέλειωσα ακόμα, διότι την 21ην Ιουλίου εχάθην τζ’ άλλη Φιλιππινέζα, τζ’ εκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της. Τζαι τζείνην ερευνά την η αστυνομία, τζαι με το να βάλλουμεν την φάτσαν τους στην εφημερίδαν, ως ελλείπον πρόσωπον, εν εκάμαμεν τίποτε. Με δικαστικό ένταλμα μπορεί η αστυνομία να εντοπίσει που ετηλεφώνηεν, ποιος της ετηλεφώνησεν, τζ’ ακόμα πού ήταν το κινητόν της την τελευταίαν ημέραν που ήταν ενεργό.

Μα εξαφανίστηκε μια, η δεύτερη με μωρό, τζαι τρίτη, εν σύμπτωση; Άι τοντ θινκ σο. Αν κάποιος τες «εξαφανίζει», θα συνεχίσει να το κάμνει αφού το σιέριν του νόμου εν κοντόν, τζ’ εν έχουν μάναν τζ’ τζύρην που ποδά, να τες γυρέψουν. Μακάρι τζ’ οι τρεις Φιλιππινέζες τζαι το μωρόν, να επήασιν πο τζει, τζαι ναν καλά. Τίποτε άλλον!

Τώρα μιλούμεν για άτομα που ξέρουμε ότι «εξαφανίστηκαν» από μαρτυρίες δικών τους αθρώπων, τζαι μπορώ να τους δώσω μαρτυρίες, ονόματα, τζαι τηλέφωνα. Εν έπρεπε, κύριοι, να τα ερευνήσει το «Σώμα». Ήντα χαμπάρκα για άλλες εξαφανισμένες, που εν τες γυρέφκει κανένας; Μήπως, κύριε υπουργέ, ξέρει η αστυνομία ήνταμ που σημαίνει κατά συρροή δολοφόνος;

Μα έτσι πράμα δαμέσα δα εν έχουμεν, κύριε Λούη, είμαστεν το νησίν των Αγίων, του «εμείς εν τζαι» ….. κάμνουμεν έτσι πράματα; Μπορεί να είναι «μαυρομούτσουνες», να τες αποκαλούμεν «μαυρούες», αλλά δεν παύουν να είναι πλάσματα του Θεού. Κύριε Ιωνά Νικολάου, να χαρείς το φως σου, εν στο σιέρι σου η διαταγή να ……

Ευχαριστώ!

ΛΟΥΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΙΔΗΣ

Προεδρος Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών στην Κύπρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *