ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

SIGMA – 1988

Η πρώτη καθημερινή κωμωδία της κυπριακής τηλεόρασης. Με αυτοτελή επεισόδια, τα οποία, πέρα από την υπόθεση του κάθε επεισοδίου, σατίριζαν και την επικαιρότητα όχι μόνο των πρόσφατων ημερών, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και της ίδιας ημέρας προβολής της, καθώς γυριζόταν και προβαλλόταν την ίδια μέρα, με δυνατότητα προσαρμογής του κειμένου από τον σεναριογράφο Κωνσταντίνο Οδυσσέως.

Ηθοποιοί: Κώστας Δημητρίου, Ηράκλης Γιωργαλλής, Μόνικα Βασιλείου, Ανδρέας Μουσουλιώτης, Αντώνης Κατσαρής, Ανδρέας Αργυρίδης, Κώστας Καζάκας, Έλενα Χριστοφή, Ζωή Κυπριανού, Θέα Χριστοδουλίδου, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Βίβιαν Νικολαϊδου, Έλενα Σάββα κ.ά.

Σενάριο κύκλων α’, β’, γ’: Κωνσταντίνος Οδυσσέως.

Έγραψαν επίσης επεισόδια της σειράς οι Μάριος Μουσουλιώτης κσι Ανδρέας Χατζηλοϊζου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τοκαρής.

Τραγούδι τίτλων: Μιχάλης Χατζηγιάννης (ερμηνεία και μουσική), Ζήνων Ζηντίλης (στίχοι) / Κωσταντίνος Χριστοφόρου (ερμηνεία και μουσική) Τάσος Τρύφωνος (στίχοι)

Ενδεικτικό επεισόδιο: Περί Θριάμβου και Ενότητος (Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 1998)

ΣΑΛΩΜΗ

ΑΝΤ1 – 2022

Σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Χάρη Χριστοδούλου “Σαλώμη, με τα ματωμένα πέπλα”.

Η Σαλώμη, μια νεαρή κοπέλα από τη Λεμεσό, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναγκάστηκε να παντρευτεί όχι τον άνθρωπο που αγαπούσε, αλλά τον αδελφό του. Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε και ο γολγοθάς της. Γύρω από την κεντρική, αληθινή ιστορία της Σαλώμης, η σεναριογραφική ομάδα του ΑΝΤ1 αναπτύσσει και άλλες, παράλληλες ιστορίες, τοποθετημένες στο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο εκείνης της εποχής, που ήταν αρκετά αλλιώτικη από τη σημερινή, αλλά παραμένει ολοζώντανη στη μνήμη των περισσότερων Κυπρίων.

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Καραγιώργη, Γιώργος Ζένιος, Χάρης Κκολός, Ανδρέας Δανιήλ, Γιώργος Τζιωρτζής, Ανδρέας Κουτσόφτας, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Λουκία Πρωτόπαπα, Σπύρος Σταυρινίδης, Αγγελική Φιλιππίδου, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Κρίστοφερ Γκρέκο, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μαριάννα Σάντη, Ερμίνα Κυριαζή, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Κρις Σπύρου, Χρισταλένια Παπαδημήτρη, Μάριαν Κυπριανού κ.α

Σεναριογραφική ομάδα: Κωνσταντίνος Οδυσσέως, Έλενα Χριστοφόρου, Γιάννης Κόκκινος

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πατσαλίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Συμεού.

Εταιρία παραγωγής: Visual Innovation Productions.

Τα επεισόδια της σειράς βρίσκονται στο portal του ant1live.com

Καθημερινή κοινωνική σειρά μυστηρίου.

Ηθοποιοί: Μέμος Μπεγνής, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Δήμητρα Δημητριάδου, Σοφία Καλλή, Μαριάννα Σάντη, Μαρία Μιχαήλ, Χάρης Κκολός, Μαρία Καρασούλα, Γιώργος Τζωρτζής, Ιούλιος Τζιάτας, Σπύρος Σταυρινίδης, Γιώργος Μουσκοβίας, Πάμπος Χαραλάμπους, Έλενα Διαμαντίδου, Αυγή Πουργούρα, Ευτύχιος Πουλλαΐδης, Χρύσανθος Χρυσάνθου, Έλια Ιωαννίδου, Δημήτρης Βλάχος, Μάρω Καυκαρίδου, Λουκία Μιχαήλ, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μιχάλης Έλληνας, Μιχάλης Μακρής, Ντίνα Μπάρκα, Κωνσταντίνος Τσιολής, Ρίκκος Παφίτης, Διονύσης Κοστώφ.

Σενάριο: Κωνσταντίνος Οδυσσέως.

Διάλογοι: Λίτσα Μιτέλα – Καραμαλλάκη, Μιχάλης Μακρής, Χαράλαμπος Μαυρίδης.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Χαραλάμπους , Γιάννης Σαββίδης , Θεοδόσης Οικονομίδης

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Σπύρου Arjoun.

Εταιρία παραγωγής: Non Linear Productions

Τραγούδι τίτλων: “Το πιο γλυκό χαμόγελό σου” – Δήμητρα Μαστορίδου (ερμηνεία), Μιχάλης Ρούσος (μουσική) Κωνσταντίνος Οδυσσέως (στίχοι).

Δείτε το επεισόδιο 1 στο YouTube

ΕΣΥ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ!

ΑΝΤ1 – 2018

Αισθηματική κομεντί, με μια πλειάδα δημοφιλών ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Συγκεκριμένα έπαιξαν στον κύκλο α’ οι Δώρα Κακουράτου, Ανδρέας Τσουρής, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Έλενα Χριστοφή, Μαρία Μιχαήλ, Λουκία Μουσουλιώτη, Γιώργος Τζωρτζής, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γρηγόρης Γεωργίου, Μαρίλια Χαριδήμου, Σαββίνα Γεωργίου, Άλκης Χρίστου, Κωνσταντίνος Τσιολής, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Ντόρα Μακρυγιάννη, Θέμης Ππόλου, Γιώργος Ευαγόρου, Χρίστος Κυριάκου Παλώδιας κ.ά. Στον β’ κύκλο προστέθηκαν στο καστ οι Ευτύχιος Πουλλαΐδης, Ηράκλης Γιωργαλλής, Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαριάννα Σάντη, Αντωνία Χαραλάμπους, Μιχάλης Χρίστου, Έλενα Ολυμπίου κ.ά.

Σενάριο: Κωνσταντίνος Οδυσσέως και Άρης Κυπριανού.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πατσαλίδης (α’ κύκλος) και Βάσος Βάσου (β΄ κύκλος).

Διεύθυνση Παραγωγής: Θουκής Θουκή (α’ κύκλος) και Πέτρος Νικολάου (β’ κύκλος).

Εταιρία παραγωγής: Arts & Films (α’ κύκλος) και Antenna Productions (β’ κύκλος).

Το τραγούδι της σειράς τραγουδά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μαζί με τον Θανάση Αλευρά, σε μουσική Cok Rakia, Nestor και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τα επεισόδια της σειράς βρίσκονται στο portal του ant1live.com

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ

ΑΝΤ1 – 2008

Ο Αγαμέμνονας Ανάφεντος και ο Αχιλλέας Στράκκας είναι δυο 55άρηδες, πρώην αδελφικοί φίλοι και νυν εχθροί, αφότου ο Αγαμέμνονας, έπειτα από πιέσεις των γονιών του, παντρεύτηκε το κορίτσι του Αχιλλέα, την Δέσποινα. Είναι και οι δυο ιδιοκτήτες δυο μεγάλων εργοληπτικών εταιριών, οι οποίες ανταγωνίζονται γενικώς αλλά ιδιαιτέρως για μια μεγάλη προσφορά του δημοσίου, την οποία διεκδικούν με νύχια και με δόντια. Η μοίρα όμως, που συνήθως δρα ανεξάρτητα από τη βούληση των ανθρώπων, θα τους μπλέξει σε μεγάλες και κωμικές περιπέτειες, με πρωταγωνιστές, όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τα παιδιά τους: Την Άρια και τον Ντίνο, παιδιά του Αχιλλέα, τον Θέμη και την Άντρια, παιδιά του Αγαμέμνονα. Οι δυο θυγατέρες νιώθουν ξεγελασμένες από έναν νεαρό, όμορφο ηθοποιό, που τις έχει και τις δυο για φιλενάδες ταυτόχρονα και στην προσπάθειά τους να τον εκδικηθούν, θα μπλεχτούν σε νέες αισθηματικές περιπέτειες, με συμπρωταγωνιστές τους δυο γιους και με προεκτάσεις τέτοιες που μπορεί να φέρουν τους πατεράδες τους στα πρόθυρα εγκεφαλικού επεισοδίου. Τη δική της δυναμική παρέμβαση, που άλλοτε απλοποιεί και άλλοτε περιπλέκει τα πράγματα, κάνει και η γραμματέας του Αχιλλέα, η Μαριάνθη.

Ηθοποιοί: Γιώργος Ζένιος, Κώστας Δημητρίου, Πόπη Αβραάμ, Δημήτρης Ξύστρας, Μάριος Δημητρίου, Θέα Χριστοδουλίδου, Έλενα Χριστοφή, Φώτης Γεωργίδης, Μαριάννα Σάντη, Χάρης Κκολός, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Τσέγκος κ.ά.

Σενάριο: Κωνσταντίνος Οδυσσέως.

Στους διαλόγους εργάστηκε και ο Μάριος Μουσουλιώτης.

Σκηνοθεσία: Κώστας Χατζησταύρου.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Σπύρου Arjoun.

Εταιρία παραγωγής: Non Linear Productions

Το τραγούδι των τίτλων τραγουδούν οι Κυριακού Πελαγία και Γιάννος Wu. Τη μουσική στο ραπ μέρος έγραψε ο Γιάννος Wu, ενώ το ρεφρέν είναι από το παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι “Ο Αψέντης”. Τους στίχους έγραψε στα κουπλέ ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως και στο ρεφρέν η Κυριακού Πελαγία.

Τα επεισόδια της σειράς βρίσκονται στο portal του ant1live.com

Στις 20 Ιουλίου 1974, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η τουρκική εισβολή, ο Φίλιππος Αριστοδήμου, από χωριό της Επαρχίας Κερύνειας, μπήκε στο σπίτι του μεθυσμένος και άθελά του σκότωσε τη σύζυγό του. Λίγα λεπτά αργότερα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες τουρκικές οβίδες και από τότε η Σοφία Αριστοδήμου είναι αγνοούμενη. Η συμφορά του πολέμου σκέπασε το ένοχο μυστικό, όμως το τι έγινε ακριβώς εκείνο το πρωί και πώς έγινε, μόνο ένας άνθρωπος το γνωρίζει και αυτός δεν είναι ο … Φίλιππος Αριστοδήμου. Τριάντα εφτά χρόνια πέρασαν από τότε αλλά η μοίρα δεν έχει παίξει ακόμη την τελευταία πράξη του δράματος. Πώς εκείνο το φοβερό γεγονός θα σημαδέψει τις ζωές τριών οικογενειών σήμερα;

Ηθοποιοί: Ευτύχιος Πουλλαϊδης, Τόνυ Δημητρίου, Μαριάννα Σάντη, Κίκα Γεωργίου, Γιώργος Τζιωρτζής, Χάρης Κκολός, Γιώργος Μουσκοβίας, Νίκος Χαραλάμπους, Κύνθια Παυλίδου, Αγγελική Φιλιππίδου, Έλενα Χριστοφή, Χριστόδουλος Μαρτάς, Λουκία Μιχαήλ.

Σενάριο: Κωνσταντίνος Οδυσσέως.

Σκηνοθεσία: Θεοδόσης Οικονομίδης

Διεύθυνση Παραγωγής: Ζήνωνας Χατζηπαύλου

Εταιρία παραγωγής: Non Linear Productions

Το τραγούδι των τίτλων τραγουδά η Κίκα Γεωργία, σε μουσική του Χρίστου Κυριακούλη και στίχους του Κωνσταντίνου Οδυσσέως.

Τα επεισόδια της σειράς βρίσκονται στο portal του ant1live.com

Σ’ ΑΓΑΠΩ!

SIGMA – 2003

Αισθηματική κομεντί. Όταν δυο οικογένειες της υψηλής κοινωνίας προσπαθούν να συμπεθερέψουν, αλλά η υποψήφια νύφη είναι ερωτευμένη με άλλον από αυτόν που της προξενεύουν.

Ηθοποιοί: Νίκος Χαραλάμπους, Στέλιος Καυκαρίδης, Πόπη Αβραάμ, Θέα Χριστοδουλίδου, Χάρης Κκολός, Άντρη Κυριαζή, Φώτης Γεωργίδης, Νικόλας Κουρουμτζής, Anthony Skordi, Χρήστος Γρηγοριάδης κ.ά.

Σενάριο: Κωνσταντίνος Οδυσσέως.

Στους διαλόγους εργάστηκε και ο Νικόλας Κουρουμτζής, ο οποίος έγραψε και μέρος του σεναρίου στον β’ κύκλο.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γεωργιάδης, Έλμος Νεοκλέους

Εταιρία παραγωγής: Media Box Cyprus

Το τραγούδι των τίτλων τραγουδούν οι Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Αντώνης Ρέμος.

Δείτε τα επεισόδια της σειράς στο YouTube.

Φρέντο Καπουτσίνο

ΑΝΤ1 – 2021

Κωμωδία καταστάσεων αυτοτελών επεισοδίων, που διαδραματίζεται σε μια καφετέρια της Λευκωσίας, στην οποία συνιδιοκτήτες είναι τέσσερα ξαδέλφια, με το επώνυμο Άρχοντας.

Ηθοποιοί: Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρίνος Χατζηβασιλείου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Γιώργος Τζωρτζής, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Μαρίνα Βρόντη, Λουκάς Ζίκος, Μαρία Πογιατζή, Σάββας Μενοίκου, Χρυσταλλένια Παπαδημήτρη και η Marie-Line Dumont.

Σενάριο: Κωνσταντίνος Οδυσσέως

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πατσαλίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Συμεού.

Εταιρία παραγωγής: Visual Innovation Productions.

Το τραγούδι της σειράς τραγουδά ο Γιάννης Μαργάρης, σε μουσική Λευτέρη Μουμτζή και Ανδρέα Τραχωνίτη και σε στίχους του Κωνσταντίνου Οδυσσέως.

Τα επεισόδια της σειράς βρίσκονται στο portal του ant1live.com. Μπορείτε επίσης να τα δείτε στο YouTube.

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ

ΡΙΚ – 1994

Κωμική σειρά με πρωταγωνιστές τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, με βασικό χώρο το διαμέρισμα ενός εργένη Δον Ζουάν, στο οποίο μπαίνουν, εκτός από την κοπέλα του, η γεροντοκόρη γειτόνισσα, συνάδελφοί του από τη δουλειά φίλοι του παλιοί και νέοι και βασικά ολόκληρη η πολυκατοικία.

Ηθοποιοί: Γιώργος Μουαϊμης, Λένια Σορόκου, Κώστας Δημητρίου, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ανδρέας Τσουρής, Τάκης Καϊμακλιώτης, Νεόφυτος Νεοφύτου, Καίτη Τσεριώτου κ.ά.

Σενάριο: Κωνσταντίνος Οδυσσέως.

Σκηνοθεσία: Σοφία Μουαϊμη.

Δείτε ένα επεισόδιο της σειράς στο YouTube.