BACK TO THE FUTURE: ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

“Αναγνωρίστηκαν 450 θύματα παιδοφιλίας στους κόλπους της Εκκλησίας στη Γαλλία”, λέει σημερινή είδηση. «Αναγνωρίστηκαν»… Αντιλαμβάνεστε πόσες χιλιάδες μπορεί να είναι αυτά που δεν αναγνωρίστηκαν ή δεν καταγγέλθηκαν καν. Η είδηση βέβαια δεν μας αιφνιδίασε. Οι ειδήσεις για υποθέσεις παιδοφιλίας άλλοτε στους κόλπους της Εκκλησίας, άλλοτε σε ιδρύματα για ανηλίκους κι άλλοτε σε κοσμικούς κύκλους, έχουν δυστυχώς συνηθίσει το αυτί και το μυαλό μας, απέναντι στην αποκρουστική αυτή διαστροφή.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Τα παιδιά πρέπει να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς να μαθαίνουν για το σεξ και φυσικά σε κάθε ηλικία τόσα όσα κρίνουν οι ειδικοί, οι επιστήμονες παιδοψυχολόγοι. Το να λύνουν τις εύλογες απορίες τους τα παιδιά στα κρυφά, μέσα από λανθασμένες πηγές, όπως τα ερωτικά βίντεο, οι σελίδες ανηλίκων και η ανταλλαγή «πληροφοριών» μεταξύ τους, εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους. Είναι εκεί που ένα παιδί μπορεί να πέσει θύμα παιδεραστίας από ξένους ή ακόμη κι από συγγενικά του πρόσωπα.

Στην Κύπρο το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης συζητείται τα τελευταία 40 χρόνια και βάλε. Όλοι ή σχεδόν όλοι ισχυρίζονται ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι αναγκαία. Ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι δεν είναι ειλικρινείς και στο παρασκήνιο θέτουν προσκόμματα. Αν πραγματικά συμφωνούσαν όλοι, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα είχε ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα, που πλέον στη βουλή έχει διαμορφωθεί ευρεία πλειοψηφία (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, Οικολόγοι) για να ψηφιστεί ο νόμος που θα ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ πλέον την πολιτεία να ξεκινήσει την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, είχαμε μια περίεργη εμπλοκή και πάλι την τελευταία στιγμή. Παρ’ όλο που το θέμα συζητείται στη βουλή εδώ και πολύ καιρό ξαφνικά λίγες ημέρες πριν από τη (σημερινή) συνεδρία της βουλής, για ψήφιση του νόμου είδαμε τα εξής:

Ο πρόεδρος του υπερσυντηρητικού ΔΗΚΟ στέλνει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής ότι το σώμα πρέπει να ρωτήσει τον Γενικό Εισαγγελέα για τη συνταγματικότητα του νόμου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας (που κρατά στα χέρια του πορίσματα ποινικών ερευνών σοβαρότατων υποθέσεων για μήνες χωρίς να ενεργεί) εδώ σ’ αυτή την περίπτωση εξέδωσε γνωμάτευση σε 24 ώρες, ότι ο νόμος περιέχει αντισυνταγματικά στοιχεία, διότι δεν δικαιούται η βουλή να επιβάλει στην κυβέρνηση κάτι που κανονικά είναι δουλειά της κυβέρνησης (και συνεπάγεται κόστος).

Ο Υπουργός Παιδείας στέλνει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής για να της πει ότι υπάρχει αυτή η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Για να λέμε τα πράγματα με όνομά τους: Αυτή η κυβέρνηση δε θέλει να προχωρήσει. Αν ήθελε θα προχωρούσε κι από μόνη της και δε θα χρειαζόταν η βουλή να έρθει να της το επιβάλει. ΛΕΕΙ ότι θέλει και ΛΕΕΙ ότι θα το κάνει και ΛΕΕΙ ότι έχει ήδη αρχίσει να το κάνει. ΔΕ θα το κάνει. Κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση ή ΠΙΣΩ από την κυβέρνηση (που δεν ξέρω ποιοι είναι και αν έχει και οποιαδήποτε σχέση η Εκκλησία με αυτό), δε θέλουν να προχωρήσει αυτός ο τόπος μπροστά. Επιμένουν στην σεμνοτυφία και την υποκρισία, που παράγει ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.

Είτε είναι συνταγματικός είτε αντισυνταγματικός ο νόμος, η Βουλή θα πρέπει σήμερα να τον ψηφίσει. Και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να μας πείσει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι η κυβέρνησή του ΔΕΝ θέλει να πάμε μπροστά, ας αναπέμψει τον νόμο για να συνεχίσουμε να συζητούμε το θέμα για άλλα 40 χρόνια και βάλε.

Αν ο Πρόεδρος θέλει να πάμε μπροστά αλλά ως θεματοφύλακας του Συντάγματος θεωρεί αναγκαίο να αναπέμψει τον Νόμο, λόγω της γνωμάτευσης του Γ.Ε., θα πρέπει την ίδια στιγμή να ανακοινώσει λεπτομερές πλάνο του χρόνου έναρξης της εφαρμογής της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, που δεν πρέπει να είναι αργότερα από τον Σεπτέμβριο του 2024 (όπως λέει το σχέδιο νόμου) αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται το μάθημα, πώς και από ποιους (ειδικούς) θα διδάσκεται.

Πάντως οι εκπρόσωποι του λαού στη βουλή πρέπει να προχωρήσουν αποφασιστικά για να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Φτάνει να παραπαίουμε με αναχρονιστικές προκαταλήψεις και αναστολές. Φτάνει να βαδίζουμε προς τα πίσω. Επιβάλλεται επειγόντως η επιστροφή στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *