ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

10:30 AM | |

Εγώ δεν το πήρα χαμπάρι αλλά διαβάζω σήμερα στον “Φιλελεύθερο” ότι έγινε φασαρία στα κοινωνικά δίκτυα για την έκθεση ιδεών μαθήτριας του Λυκείου Δασουπόλεως, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του σχολείου σε σχέση με το μάθημα των θρησκευτικών. Διάβασα την έκθεση. Πολύ καλογραμμένη και μπράβο στο κορίτσι, για την άριστη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Εξέφρασε την προσωπική της άποψη, κατά του μαθήματος των θρησκευτικών, ως ελεύθερα σκεπτόμενη σε μια δημοκρατία πολίτις. Επιχειρηματολογώντας και όχι αφορίζοντας.

Αφορισμούς έγραψαν στα κοινωνικά δίχτυα οι συνήθεις αφοριστές. Κάτι χριστιανοταλιμπάν, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό. Καμία απολύτως. Άλλος ορίζει τον νου τους. Εκείνος που πείραζε τον Ιησού στη διάρκεια της νηστείας του. Σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, ο διάβολος τόλμησε να πειράξει μέχρι και τον ίδιο τον Θεό, εκμεταλλευόμενος την ανθρώπινή του αδυναμία, λόγω της πείνας στη διάρκεια των 40 εκείνων ημερών.

Συνεπώς δεν είναι διόλου παράξενο που πειράζει ανθρώπους με αδυναμίες, οι οποίοι καταφεύγουν στην Εκκλησία όχι από αληθινή πίστη στον Χριστό και στις αλήθειες του, αλλά από φόβο και θέλουν να επιδεικνύουν πομποδώς την πίστη τους, σαν τον Φαρισαίο του Ευαγγελίου. Χωρίς να έχουν ούτε κατά προσέγγιση ανακαλύψει την αλήθεια του Χριστιανισμού, προσκολλήθηκαν στην τυπολατρεία. Βάζουν σε κάθε ευκαιρία τρεις φορές το σταυρό τους, φιλάνε εικόνες, τρώνε αντίδωρο, αποφεύγουν το κρέας και τα τυροκομικά στις νηστείες και κοινωνούν Σώμα και Αίμα Χριστού, χωρίς να πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις, χωρίς δηλαδή να έχουν υιοθετήσει την πρώτιστη αρετή που δίδαξε ο Ιησούς, που είναι η αγάπη και ό,τι αυτή συνεπάγετα: συμπόνια, αλληλεγγύη, κατανόηση για τις αδυναμίες των άλλων, συγχώρεση.

Έχοντας μέσα τους τον Διάβολο αντί τον Χριστό, είναι γεμάτοι μνησικακία, υποκρισία, διάθεση να “θάψουν” τον άλλον σε κάθε ευκαιρία και, σε ό,τι αφορά την ελευθερία της πίστης, μετέτρεψαν το “Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν…” του Ιησού, σε “Όστις δεν έλθει οπίσω μου με το ζόρι να τον φέρετε εσείς με το ζόρι ή να τον κάνετε να βαστημήσει την ώρα που γεννήθηκε”. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κρίμα. Γιατί μια ζωή κοινωνούν, χωρίς να είναι άξιοι γι’ αυτό. Επειδή εξομολογήθηκαν, κρύβοντας από τον πνευματικό τις κακίες τους, νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν και τον Χριστό.

Όσοι πραγματικά αναζητούν τον Χριστό και όχι τον περιφερόμενο και λοιδορούμενο από θεομπαίχτες Νυμφίο της Μεγάλης Εβδομάδας, ας τον αναζητήσουν στο ευαγγέλιο και στην ατόφια αγάπη που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο. Όποιος δεν μπορεί να χαρεί την αγάπη, να την δώσει και να την δεχτεί, δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό κι όποιος με το ζόρι προσπαθεί να επιβάλει τον Χριστό στους άλλους, δεν είναι Χριστιανός. Κάτι άλλο είναι, πάντως όχι Χριστιανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *