ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η κυβέρνηση Αναστασιάδη εκμεταλλεύτηκε τον πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεώργιο Αρέστη, τοποθετώντας τον ως μέλος σε επιτροπές, που είχαν για αποστολή τους την καταπολέμηση της διαφθοράς και οι οποίες συστάθηκαν απλώς για ρίξει η κυβέρνηση στάχτη στα μάτια των ιθαγενών της Μπανανίας.

Τον διόρισαν πρώτα σε μια επιτροπή που είχε αποστολή να εμποδίζει κατασκευαστικές εταιρίες, που κατέκλεψαν το δημόσιο χρήμα με καθυστερήσεις και κακοτεχνίες, να ξανακάνουν δουλειά για το κράτος. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι “αρμόδιοι” δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το να αναλαμβάνουν τις δουλειές κλέφτες εργολάβοι, φτάνει οι κλέφτες να τους δίνουν καλές μίζες. Έτσι η επιτροπή στην οποία συμμετείχε ο κ. Αρέστη ήταν εκεί για τη μόστρα, απλώς δηλαδή για να νομίζουν οι ιθαγενείς του νησιού ότι υπάρχει μια επιτροπή που εμποδίζει τους κλέφτες να ξαναμπουν στο σπίτι. Στην πραγματικότητα οι κλέφτες έδιναν μίζα και συνέχιζαν να μπαίνουν από την πίσω πόρτα.

Αφού παραιτήθηκε από εκείνη την επιτροπή, ο κ. Αρέστη, τον διόρισαν μετά σε μια επιτροπή που εποπτεύει κατά πόσο οι δουλειές στον ελεγκτικό κλάδο γίνονται σωστά. Άλλος ένας τομέας δηλαδή όπου πέφτει χοντρή μίζα. Για πολύ καιρό δεν ερχόταν καμία υπόθεση μπροστά στην επιτροπή και μόνο πρόσφατα έγιναν κάποιες καταγγελίες. Στο μεταξύ όμως ανατέθηκε στον κ. Αρέστη να είναι μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό.

Το τι έγινε όταν βγήκε το πόρισμα είναι γνωστό. Ο Υπουργός Οικονομικών, στον οποίο το πόρισμα επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες, βγήκε με τη γνωστή του, παροιμιώδη αλαζονεία, με την συνηθισμένη του δηλαδή “αππωμάρα” και απέρριψε το πόρισμα, λέγοντας στους ιθαγενείς ότι αυτός δεν φταίει σε τίποτε. Με μια μονοκοντυλιά, διέγραψε όλες τις απαράδεκτες σπατάλες και την κακοδιαχείριση -μεσούσης της κρίσης- που έκαναν στον Συνεργατισμό οι φίλοι και συμμαθητές του, τους οποίους διόρισε σε καίρια πόστα εκεί, ξέχασε τα ψέματα που έλεγε ο ίδιος στους ιθαγενείς Kypreus-Kypreus της Μπανανίας ότι ο Συνεργατισμός πάει καλά και διέσυρε τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής περίπου σαν βαλτούς και άσχετους.

Σε ελεύθερη (δική μου) μετάφραση, ο επηρμένος υπουργός του κ. Αναστασιάδη είπε στους ιθαγενείς Kypreus-Kypreus τα εξής: “ΕΓΩ δεν πρόκειται να παραιτηθώ επειδή κάποιοι (άσχετοι) αποφάσισαν ότι φταίω. ΕΓΩ σας έσωσα από την καταστροφή! Πρέπει να με ευγνωμονείτε και να με προσκυνάτε!”.

Χειρότερη όμως από το “άππωμα” του κ. Γεωργιάδη ήταν η κάλυψη που του έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απαξιώνοντας κι αυτός με τη σειρά του την Ερευνητική Επιτροπή. Έπεισε έτσι και τους πλέον αναξιόπιστους ότι ισχύει αυτό που καταλάβαμε από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του: ότι δηλαδή δεν έχει καθόλου πρόθεση να θεραπεύσει τον καρκίνο της διαφθοράς και της διαπλοκής που κατατρώει το σώμα αυτής της χώρας, καμία διάθεση να αλλάξει οτιδήποτε βγάζει το κατεστημένο από το βόλεμά του.

Έπειτα από αυτό ο κ. Αρέστη, διαμαρτυρόμενος, παραιτήθηκε κι από τη δεύτερη επιτροπή “βιτρίνα” κι έφυγε πυροβολώντας. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν είχαν κανένα ηθικό κώλυμα να συνδέσουν την παραίτηση του κ. Αρέστη με “προεκλογικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης”. Τάχα όλα σ’ αυτή τη χώρα είναι ρόδινα, όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει διαφορά, δεν υπάρχει διαπλοκή, ούτε κλοπή του δημοσίου χρήματος, δεν έκανε κανένα λάθος ο Χάρης για να καταρρεύσει ο Συνεργατισμός και να χρεωθούν οι ιθαγενείς ζημιά 7 δισεκατομμυρίων, δεν πάει τίποτε λάθος στην Μπανανία κι η παραίτηση Αρέστη έγινε για προεκλογικές σκοπιμότητες…

Επιμύθιον: Το σύστημα θα συνεχίσει να δουλεύει όπως έχει στηθεί από το βαθύ κράτος, στηριγμένο πάνω στις τρύπες ενός Συντάγματος που δεν εφαρμόζεται και αντικαθίσταται από το “Δίκαιον της Ανάγκης”, λόγω της “εκρύθμου καταστάσεως”, στον εκφυλισμό και την γελοιοποίηση των θεσμών, στην ασύστολη κομματικοποίηση, στο ρουσφέτι, στην κουμπαροκρατία, στην καταλήστευση του δημοσίου χρήματος, στη διαπλοκή και τη διαφθορά, στη μόνιμη εξαπάτηση και καταλήστευση των ιθαγενών, που τους γαμάνε και χαίρονται, γιατί νομίζουν ότι είναι για το καλό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *